Derbi dana: Lacio – Roma: Večna borba u “večnom gradu”

U nedelju nas očekuje spektakularna ponuda za klađenje, a derbi dana se igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Roma.
“Derbi dela Kapitale” je zakazan za 18 časova.

Lacio: Nakon eliminacije iz LK, potpuni fokus na Seriju A!

Primarni ciljevi Lacija se ni ove sezone nisu menjali, a to će svakako i ovog puta bii plasman u Ligu šampiona, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenuku se Lacijali nalaze na odličnom trećem mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na četvrtoplasirani Milan, ali i meč manjka u odnosu na aktuelnog šampionaa Italije.
U poslednje vreme Rimljani igraju baš dobro, pa je tako ovaj tim na pet poslednjih susreta ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je četa Maurisija Sarija nažalost samo remizirala na veoma teškom gostovanju kod Bolonje, kada nije bilo golova, ali ni previše šansi za postizanje istih.
Pre toga su Lacijali odigrali sjajan meč na gostovanju kod Napolija i uspeli da nanesu tek drugi poraz lider na tabeli u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, što sasvim sigurno nije mnogo potreslo sve navijače ovog tima, pošto Napolitanci trenutno imaju čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter i na pragu su Skudeta, što je malo ko mogao da pretpostavi pred početak šampionata.
Na domaćem terenu je do sada ekipa koju sa klupe predvodi Mauricio Sari odigrala trinaest mečeva i ostvarila sedam trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Treba podsetiti da su Lacijali ove sezone igrali i u drugom po kvalitetu evropskom klupsko takmičenju – Ligi Evrope, a Rimljani nažalost nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i pored dosta dobrih partija, pa su morali da se zadovolje sa Ligom konferencija, gde bez ikakve sumnje italijanski predstavnik slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje.
U šesnaestini finala je bez većih problema eliminisan rumunski Kluž, ali je u prvom meču osmine finala četa Maurisija Sarija poražena pomalo i neočekivano na svom terenu od AZ Alkmara, rezultatom 1:2. Da stvari budu još gore 2:1 je bilo i u Alkmaru pa su se Lacijali oprostili od evropskih takmičenja za ovu sezonu što znači da će ovaj tim moći u potpunosti da se fokusira na Seriju A.
Inače, kada su u izotanci u pitanju, Maurisio Sari za ovaj “Derbi dela Kapitale” neće moći da računa na Imobilea, što je svakako ogroman hendikep za Lacio, a ovog puta neće biti ni Vesina, a najverovatniji ni Hisaja.

Roma: Pobeda donosi poziciju broj tri!

Posle duže vremena, jedan italijanski tim je prošle godine došao do pehara u evropskom takmičenju, a to je učinila Roma koja je ujedno i prvi osvajač novoformirane Lige Konferencija.
U finalu je “Vučica” savladala holandski Fejnord, a svakako da je najzaslužniji čovek za to Žoze Murinjo, koji je prošlog leta neočekivano stigao u Romu.
Trijumf u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Rimljanima doneo direktan plasman u Ligu Evrope, mada bi Roma i bez toga došla do plasmana u ovo takmičenje, pošto su šampionat završili na šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedmoplasiranu Fiorentinu.
Ovog puta tim sa Olimpika žele da idu korak dalje i da probaju da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se Roma nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan koji ima i meč viška pošto su Rosoneri sinoć doživeli poraz na gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 3:1, pa bi se Vučica i sa jednim osvojenim bodovima iz gradskog derbija izjednačila bodovno sa Rosonerima, i došla do pozicije koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja odigrali jedan ne baš najbolji meč na svom terenu pošto je ova ekipa doživela poraz od Sasuola, na meču na kom smo videli čak sedam pogodaka, a krajnji rezultat je bio 3:4.
Pre toga su Rimljani odigrali jedan izuzetno zreo meč na svom stadionu protiv Juventusa koji je bio u ozbiljnom naletu, ali je taj duel Vučica rešila u svoju korist rezultatom 1:0.
Inače, ne treba zaboraviti da je Roma uspela sredinom ove nedelje da dođe do velikog plasmana u ćetvrtfinale Liga Evrope, nakon remija na gostovanju kod Sosijedada, kada nije bilo pogodaka. Prvi meč u Rimu završen je sigurnom pobedom italijanskog predstavnika (2:0), a svakako da će Murinjo imati ogromne ambicije da dođe do novog evropskog trofeja, nakon prošlogodišnjeg u Ligi konferencija.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Murinjo za ovaj derbi Rima neće moći da računa na Darboa i Kumbulu, dok su pod velikim znakom pitanja Solbaken, Ljorente i Karsdordp.

Naš predlog

Uvek je derbi Rima slovio za jedan od najtežih mečeva za prognoziranje, a deluje da je najrealnije da probate sa golovima na obe strane i odigrate igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

“Derbi dela Kapitale” nam u poslednje vreme uvek donosi dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.55.

Za kraj, Roma mora da ide na trijumf na ovom duelu ukoliko želi da dođe do pozicije koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, a kako nismo uvereni u pobedu Vučice, mišljenja smo da bi ovaj tim dosta lakše nego što se očekuje mogao da postigne makar dva pogotka svom ljutom rivalu, pa je topla preporuka igra G2+ za koju je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 3.10.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.