Tiket dana Evroliga (četvrtak, 23.03.2023)

Još pet kola i završiće se regularni deo sezone u košarkšakoj Evroligi koja nikad nije bila izjednačenija i zanimljivija. Još je dosta nepoznacica, a možda će se neke razrešti posle ovog 30. kola. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljana predloga.

Crvena zvezda – Baskonija – OTD + (granica 77,5) @ 2.05 u MaxBet

Mada ima samo teorijske šanse za plasman u Top 8, domaćin sigurno neće odustati. Zvezda ima još pet utakmica pred sobom, kada bi ih sve dobila postojala bi mogućnost nekog kruga u kome bi oni bili dobitnici. Naravno, govoriti o tome pre utakmice sa Baskijcima je previše rano. Baskonija je u dosta dobroj poziciji kada je ulazak u odigravanje u pitanju. Tim iz Vitorije najviše može da zahvali prvom delu sezone kada su igrali izvanredno i srušili mnoge favorite. Čini se da su rivali malo i potcenili na početku Penjaroin tim, a kada su shvatili da je to jedan, pre svega, jak kolektiv, već je bilo kasno, Baskonija se etablirala kao tim u vrhu tabele. U dva prethodna kola Baskijci su poraženi, prvo od Monaka na svom parketu a onda i na gostovanju kod Makabija. Ipak, skor od 15 pobeda i 14 poraza još uvek je dovoljan za gornju polovinu. Njihov glavni adut je raspored, do kraja regularnog dela gostovaće samo još Valensiji, što znači da posle Beograda više neće napuštati Španiju do, eventualnog, plej-ofa. Zvezda takođe ima samo jedno gostovanje, putovaće u Vilerban dok na svom terenu, posle Baskonije, igra sa Valensijom, Olimpijakosom i Fenerbahčeom. Povrede Nedovića i Dobrića siu problem za Ivanovića, ali uz navijače mogu se revanširati Bakoniji za ubedljiv poraz u prvom delu sezpne. Očekujemo utakmicu sa mnogo poena, Baskonija ne ume drugačije, a i Zvezda je promenila stil dolaskom Vildoze i Kampaca. Naš predlog je oba tima daju više od 77,5 poena. Za igru OTD + kvota je 2.05 u kladionici MaxBet.

Panatinaikos – Barselona – H2 (granica 8,5) @ 2.00 u MaxBet

Pomalo iznenađujuće, Panatinaikos je vezao dve pobede u Evroligi i to u momentu kada su ostli bez šansi da budu u plej-ofu. Malo ko je očekivao pobedu nad Zvezdom u Atini, ali i trijumf nad Asvelom u Vilerbanu bio je prilično iznenađujući. Možda je ključ u rasterećenosti, možda u promeni trenera, ali se nešto pozitivno najzad dešava kod Zelenih. Njihov dosadašnji učinak je 10 pobeda i 19 poraza. To je sada dovoljno samo za 16. mesto, ali bi sa još nekim trijumfom mogli, eventulano, da prestignu Bajern ili Zvezdu. Sama sezona bhila je više nego turbulentna, morala je da se radi dodatna selekcija posle povredna nekih igrača, pa je doveden Dvejn Bejkon, košarkaš koji je najbolji strelac Evrolige, ali je pitanje koliko je učinio za tim. Sada u Atinu stiže Barselona i to posle dosta teškog trijumfa nad Zvezdom. Mnogi su skloni tvrdnji da Jasikevičijusov tim nije u formi, pogotovo posle dva vezana poraza u Evroligi, od Olimpijakosa i Fenerbahčea. Trenutno su treći sa skorom 19-10 i da bi imali prednost domaćeg parketa u plej-ofu moraju biti među četiri. Na dobrom su putu da to ostvare, ali moraju da zaređaju ponovo s pobedama. Previše se Katalonci oslanjaju na Nikolu Mirotića i stičemo utisak da su igrali bolju odbranu kada je naturalizovani Crnogorac bio van tima zbog povrede. Valjda sada misle da mogu ubaciti poena koliko im treba. Očekujemo pobedu Barse u Atini sa bar 9 poena razlike. Za predlog H2 (8,5) kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Alba – Anadolu Efes – D+ (granica 78,5) @ 1.92 u MaxBet

Aktuelni šampion Evrope je u velikim problemima u finišu sezone. Mada je izgledalo da je sve pod kontrolom i da će Pivari, i pored loših igara, ući u doigravanje, a tada bi bili najopsaniji, sada je to na dugačkom štapu. Porazi od Zvezde u Beogradu i Partizana u Istanbulu, donele su velike glavobolje treneru Atamanu, koji je, uz sve to, zaglavio u bolnicu. Između poraza od beogradskih ”večitih” Efes je pobedio Real na svom parketu u reprizi prošlogodišnjeg finala Fajnal fora, a da je kojim slučajem i tu ostao praznih šaka, a moglo se dogoditi, misija ulaska u Top 8 bila bi nemoguća. Efes ima 14 pobeda i 15 poraza, to je samo jedna pobeda manje od poslednjeg tima u zoni doigravanja, a do karaj sezone očekuju ga dueli sa Milanom, Virtusom i Monakom na svom terenu, a posle Berlina gostovaće još Fenerbahčeu u gradskom derbiju. Ovo je, dakle, poslednji meč van Istanbula do kraja regularnog dela takmičenja. Još uvek Efes ima dobru šansu da bude deo Top 8 faze, ali gledajući rivale samo su u ovom meču apsolutni favoriti. Problem su i povrede, Vasa Micić se vratio u tim ali je daleko od njegove prepoznatljive forme, Bobua ima povredu zgloba, a Larkin se sukobio sa Atamanom. Za Albu slede utakmice koje imaju revijalan karakter, njima je bilo važno da pobede Bajern u prošlom kolu i to su učinili, a sada će pokušati da izbegnu poslednju poziciju, koju drže zajedno sa Asvelom. Alba je imala dvogodišnju licencu za Evroligu i ostala je bez nje, pa im je Bundelsiga prioritet u narednom periodu. Albatrosi su znali da iznenade favorite, umeju da igraju lepršavo i postignu veliki broj poena. Efesova odbrana je daleko od idealne, pa je naš predlog domaćin daje više od 78,5 poena, a da bi pobedio Efes će morati da ubaci bar jedan više od svog domaćina. Za predloženi tip koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.92.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 7.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.