Derbi dana: Francuska – Holandija: Dva bivša prvaka Evrope na startu kvalifikacija jedan na drugog!

Derbi dana kada su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano sledeće godine u pitanju, igra se na stadionu “Francuska” u Sen-Deniju gde će snage odmeriti Francuska i Holandija.
Početak susreta između dva bivša prvaka Evrope je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Francuska: Mbape sa kapitenskom trakom predvodi Trikolore!

Pred prošlo Svetsko prvenstvo su Francuzi uz selekciju Brazila slovili za najveće favorite za osvajanje turnira, iako se selektor Dešam susreto sa ogromnim problemima pošto ovaj stručnjak od starta nije mogao da računa na Kantea i Pogbu, dok su se Nkunku i Benzema povredili neposredno pred početak Mundijala.
Ipak, uprkos svim problemima, Trikolori su u prvom kolu slavili protiv Australije, i to sa 4:1, ali se na tom meču povredio Lukas Ernandez, koji se nije vraćao do kraja turnira.
U drugom kolu su Mbape i drugari bili bolji od Danske, čime je već obezbeđen plasman u nokaut fazu, pa poraz u poslednjem kolu grupne faze od Tunisa apsolutno ništa nije poremetio u redovima aktuelnog svetskog prvaka.
U osmini finala su puleni Didijea Dešana bez većih problema savladali Poljsku rezultatom 3:1, u meču na kom je Kilijan Mbape zaista blistao, da bi u četvrtfinalu Trikolori u jednom fenomenalnom susretu eliminisali Engleze, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2, uz konstataciju da je Gordi Albion propustio da realizuje jedanaesterac, tačnije Hari Kejn, desetak minuta pred istek regularnog toka.
U polufinalu je aktuelni svetski šampion odmerio snage sa najprijatnijim iznenađenjem turnira, selekcijom Maroka, a na tom meču su Francuzi dosta teže nego što je očekivano slavili sa 2:0, iako nam rezultat to ne pokazuje.
Najzad, Francuska je u velikom finalu poražena od Argentine nakon slabije izvođenja jedanaesteraca, i pored toga što je Kilijan Mbape postigao dva gola u regularnom toku, jedan pogodak u produžecima, a jedan sa bele tačke u penal seriji.
Svakako da će ova selekcija želeti da se iskupi naciji zbog loših partija na prošlom Evropskom prvenstvu, kada su Trikolori već u osmini finala eliminisani od Švajcarske, i to opet nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
U međuvremenu, Ugo Loris se oprostio od reprezentacije, pa je za novog kapitena postavljen Kilijan Mbape, što se nije svidelo Grizmanu, koji bi čak nakon te odluke Dešama mogao i da se povuče iz reprezentacije, ali je i dalje sve ostalo samo na novinskim natpisima.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Francuske i Holandije odigran je pre pet godina u Ligi nacija, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je između ostalog bio i trijumf koji je Lalama doneo plasman na samu završnicu premijernog izdanja trećeg po važnosti reprezentativnog takmičenja, pa je svakako utisak da će Trikolori dati sve od sebe da se revanširaju Holanđanima za taj poraz, što bez ikakve sumnje neće biti nimalo lak zadatak.

Holandija: Lale se polako ali sigurno vraćaju!

Učešće Holandije na Evropskom prvenstvu pre dve godine je značilo i povratak ove selekcije na veliku scenu i to nakon nekoliko poprilično sušnih godina.
Nažalost, popularne Lale su nakon sjajnih partija u grupnoj fazi mimo svih očekivanja eliminisani u osmini finala, i to od Češke, pa su posle samo četiri odigrana meča na Evropskom prvenstvu, fudbaleri ove selekcije morali da otputuju kući.
Ipak, Holandija je bez većih problema došli do plasmana na Mundijal, a sigurno je da su svi bili prezadovoljni pri žrebu za Svetsko prvenstvo, pošto su Vidržil Van Dajk i drugari za protivnike dobili selekcije domaćina Katara, Ekvadora i Senegala, pa je i više nego jasno bilo da je Holandija prvi favorit u grupi.
Nije sve počelo onako kako su svi očekivali, pošto su izabranici legendarnog Van Gala imali dosta problema u meču protiv Senegala, međutim, iz dve možda i jedine prilike na tom susretu Holanđani su u finišu susreta došli do dva pogotka, koje su postigli Gakpo i Klasen.
U drugom kolu je usledio meč protiv Ekvadora koji je pružio briljantnu partiju na otvaranju prvenstva protiv Katara, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je selekcija iz Južne Amerike bila bolji rival na tom meču.
Za kraj, Holanđani su bez većih problema savladali selekciju domaćina rezultatom 2:0, došli do plasmana u osminu finala, čime je i ostvaren primarni cilj i zakazali sebi meč osmine finala protiv Sjedinjenih Američkih Država.
Lale su na tom susretu savladale Amere, a junak tog meča osmine finala bio je Denzel Damfris koji je postigao jedan i namestio čak dva pogotka.
Usledio je veliki derbi u četvrtfinalu i meč sa Argentinom. Mesi i drugari su dosta bolje otvorili taj susret i treba napomenuti da su Gaučosi sve do 83. minuta imali prednost od dva gola razlike, ali je onda na scenu stupio Vegorst koji je prvo smanjio na 1:2, a potom i u jedanaestom minutu sudijske nadoknade doneo svojoj selekciji produžetak.
Nije bilo previše uzbuđenja u oba produžetka, ali su Holanđani nažalost nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca eliminisani sa Munidijala.
U međuvremenu je novi-stari selektor ove reprezentacije postao Ronald Kuman, koji je nasledio Van Gala koji ima ozbiljnih problema sa zdravstvenim stanjem, a primarni cilj će svakako biti plasman na EURO, što ruku na srce ne bi ni smelo da se dovede u pitanje.

Naš predlog

Utisak je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret, a kako i jedna i druga reprezentacija gaje napadački stil fudbala, vrlo lako se može desiti da vidimo golove na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.94.

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je ipak Francuska veliki favorit na ovom duelu koji će biti odigran na stadionu “Francuska” pa je topla preporuka jedinica koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, opšti utisak je da bi ovaj duel između Trikolora i Lala trebao da nam donese veliki broj pogodaka, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa kvotom 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.