Tiket dana Evroliga (petak, 24.03.2023)

Večerašnjim utakmicama završva se 30. kolo u Evroligi. Ostale su još četiri runde i onda kreće doigravanje u kome će igrati osam najboljih. Predložene kvote i granice bile su važeće u momentu sastavljanja tiketa.

Fenerbahče – Žalgiris – 1,UP – (granica 158,5) @ 2.32 u CircusBet

Fener je izgubio dve poslednje utakmice i sada mu je željeno četvrto mesto mnogo dalje nego pre sedam dana. Prvo su poraženi u Valensiji, da bi onda u zaostalom meču u utorak na svom terenu doživeli neprijatan poraz od milanske Olimpije. Sada su na skoru 17-12 i moraće prvo da potvrde plasman u Top 8, a tek onda da pokušaju da stignu Monako. Do kraja ih očekuju utakmice sa Realom, Baskonijom i Zvezdom u gostima, a jedino su domaćini Efesu, mada je tu u pitanju gradski derbi. Nimalo lak posao pred ekipom Dimitrisa Itudisa, pa je pobeda nad Žalgirisom imperativ. Litvanci se grčevito bore da uskoče u voz za doigravanje, nadajući se da mogu i na Fajnal-for čiji će domaćini biti. Posle dve vezane pobede, nad Albom i Asvelom, Žalgiris je poražen na svom parketu od Olimpijakosa i taj poraz mogao bi da ih skupo košta na kraju. Podsetimo da je Saša Vezenkov postigao pobedonosne poene u poslednjem nadau svog tima. Litvancima je na ruku išao poraz Baskonije u Beogradu, pa su i dalje na poziciji 8 sa skorom 15-14. U prvom delu sezone Fener je napravio veliki preokret u Kaunasu i trojkom Gudurića izborio produžetak, a zatim i pobedu. Sada je turski tim favorit i verujemo da će slaviti. U domaćem timu se na povrede žale Dešon Pjer i Skoti Vilbekin, dok kod gostiju sigurno neće igrati Kinan Evans, a opet je povređen i njegova zamena Ajzea Tejlor. Predlog je jedinica uz manje poena od granice, a ona je na 158,5. Za 1,UP- kvota je 2.32 u kladionici CircusBet.

Virtus – Real Madrid – UP + (granica 159,5) @ 1.86 u CircusBet

Real je daleko od forme koja ga je krasila u jednom delu sezone. Čini nam se da gotovo svi igrači igraju slabije nego što su igrali, pa se to oseća i po rezultatima. U poslednje četiri utakmice u Evroligi izgubili su dve, a pobede nad Valensijom i Milanom bile su veoma tesne. Baskonija ih je dobila dva puta u Madridu u kratkom vremenskom intervalu, prvo u Evroligi a onda i prvenstvu Španije, a poraženi su i od Anadolu Efesa u odloženom meču. U kakvoj je formi Efes vidi se po tome da im je to bio jedini trijumf u poslednje četiri utakmice. Ipak, ”kraljevi” su i dalje u igri za prvo mesto, zaostaju samo jednu pobedu za Olimpijakosom i moguće je da sa pozicije jedan odu u plej-of. To i nije od ključne važnsti, pošto je jedino bitno da se bude među četiri i da se ostvari prenost domaćeg parketa u eventualnoj majstorici četvrtfinala. Ekipa Virtusa je daleko od Top 8 ali ne i bez šansi. I njima je odgovarao poraz Baskonije, ali i Efesa. Imaju skor 13-16 i najverovatnije bi im trebalo svih pet pobeda do kraja, ili bar četiri uz odgovarajuće druge rezultate. Teško će se to obistiniti, ni raspored im nije lak, a poraz od Reala i definitivno bi im zalupio vrata četvrtfinala. Očekujemo da oba tima igraju na pobedu, a kada je tako poena bude dosta. Granica je na 159,5 a za (+) kvota u kladionici CircusBet iznosi 1.86.

Partizan – Olimpijakos – D+ (granica 83,5) @ 2.05 u CircusBet

Meč istine za crno-bele. Pobeda bi Partizan dovela na prag Top 8 faze što je u prvom delu sezone izgledalo kao nemoguća misija. Međutim, vođeni rukom iskusnog Željka Obradovića košarkaši Partizana zaigrali su odličnu košarku u nastavku sezone i već neko vreme nalaze se u gornjoj polovini tabele. Tek slede teški mečevi, ali Partizan četiri puta igra pred svojim navijačima. Nevolja je što su naredna tri rivala tri prvoplasirana tima Olimpijakos, Barsa i Real, a onda se ide kod četvrtoplasiranog Monaka. Tek u psolednjem kolu u Arenu stiže otpisani Panatinaikos. Ako je pobeda protiv Zelenih nešto što se očekuje, crno-belima treba najmanje još jedna, verovatno i dve. Pirejci su odigrali sjajno sezonu, Barcokas je uradio odličan posao sa, po imenima, mnogo skromnijim rosterom nego što ga imaju ostali favoriti. Odličnog trenera neće biti na ovoj utakmici zbog virusa, ali to ne znači da će Olimpijakos biti hendikepiran. Trener na terenu je Kostas Slukas, a u timu je i najbolji igrač Evrolige Saša Vezenkov. Bugarin u svakom meču flertuje sa dabl-dabl učinkom i prosto je nezaustavljiv. Njegov koš doneo je trijumf Pirejcima u Kaunasu, a Olimpijakos je još jednom pobedio gradskog rivala Pao u grčkom šampionatu pred dolazak u Beograd. Partizan je prvi put imao osam dana bez utakmice, sve zahvaljujući odloženom meču protiv Budućnosti, pa je Obradović mogao da odmori igrače i mirno spremi ovaj meč koji se dobija vrelim srcem i hladnom glavom. Partizan ima sijaset košarkaša sa poenima u rukama, dok je glavni poenter kod gostiju Vezenkov. Da bi se dobili Pirejci šut mora da proradi, ali i skok, pa je naš predlog domaćin daje više koševa od ponuđene granice. Ona je u kladionici CircusBet na 83,5 poena, a za (+) kvota je 2.05.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici CircusBet iznosi 8.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.