Tiket dana (nedelja, 26.03.2023)

Tiket dana

I danas se širom Evrope igraju utakmice kvalifikacija za EURO 2024. godine, ali će se pronaći i utakmice u još nekim ligama. Predložene kvote bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Severna Irska – Finska – x2,0-2 @ 2.15 u MaxBet

Finci imaju nezgodan raspored na startu kvalifikacija i to može imati velike posledice po konačni plasman u ovoj grupi. U prvom meču selekcija zemlje ”1000 jezera” izgubila je od prvog favorta Danske, ali nije razočarala. Čak je imala nerešen rezultat sve do 82. minuta, ali im je presudio mladi napadač Atalante iz Bergama, Rasmus Hojlund, strelac sva tri gola za Vikinge. Jedini gol za Finsku postigao je, pogađate, Temu Puki, čovek koji će do kraja karijere zaseniti i jednog Jarija Litmanena. Finci su igrali na prethodnom EURU, uspeli su tada da pobede na jednom meču, i to baš protiv Danske, u onom za malo tragičnom trenutku za Kristijana Eriksena. Severna Irska je prvi, i do sada jedini put, na Evropskom prvenstvu igrala 2006. godine u Francuskoj i tada su prošli grupu. Na Mundijalima su bili tri puta, poslednji put u Meksiku 1986. Nisu preterano bili uspešni ni u Ligi nacija, ali su nekako ostali u C diviziji. Finci su nešto kvalitetniji, ali se Irci uzdaju u domaći teren gde ne gube često. U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru uspeli su da odigraju 0:0 sa Italijom u poslednjem kolu, što je Azure koštalo odlaska na Svetsko prvenstvo. Naš predlog je dupla šansa na goste, ali uz standardno malo golova. Za x2,0-2 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.15.

Granada – Ovijedo – 1,0-3 @ 2.00 u MaxBet

U prethodnom meču na svom terenu Granada je osvojila samo bod protiv Ponferadine i to golom u 96. minutu za konačnih 2:2. Taj meč, sigurni smo, bacio je u očaj mnoge kladioce, pošto su fudbaleri ovog tima važili za najsigurnije pred svojim navijačima. Brzo su se ispravili za taj kiks, i već u narednoj rundi, prošlog vikenda, slavili su na teškom gostovanju u Albaseteu. Pred ovo kolo Granada je na drugom mestu sa 4 boda manje od vodećeg Eibara. Ne bi oni imali ništa protiv ni da se ovako završi sezona pošto u La Ligu direktno idu dve prvoplasirane ekipe. Daleko je sve još od razrešenja, ostala su još deset kola u regularnom delu prvenstva, a možda Granada bude igrala i u plej-ofu. Njihov rival Ovijedo samo razmišlja o opstanku, pred ovo kolo bili su na 16. mestu sa 6 bodova više od Ponferadine, prvog tima u zoni ispadanja. U dva prethodna kola uzeli su četiri boda, a mreža im se nije nijednom zatresla. Nakon meča bez golova sa Tenerifama, u prošlom kolu uzeli su ceo plen u Leganesu, zahvaljujući jednom postignutom golu. Ovo je treći susret ove dve ekipe ove sezone, prva dva su igrana u Ovijedu i oba je dobio domaćin rezultatom 1:0, u segundi i Kupu Kralja. Sada je red na Granadu i jedinica bi trebalo da bude izvesna. Uz nju dodajemo i mali broj golova. Za 1,0-3 kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Ejupspor – Rizespor – 0-2 @ 1.90 u MaxBet

Derbi meč druge turske lige igra se između drugoplasiranog Ejupspora i četvrtoplasiranog Rizea. Domaćin je dugo bio lider, ali ga je sada prestigao Samsun, koji ima samo bod više pred ovo kolo. U Istanbulu se očekuje velika borba, Rize će u slučaju neuspeha imati minamalne šanse da bude među dve najbolje ekipe na kraju, a samo dva prvoplasirana tima idu direktno u elitu. Igraće se i plej-of, ali je on uvek pravi rulet. Ejupspor je u dobroj formi, u prethondnih pet utakmica imaju četiri pobede i jedan poraz, ali ni Rize se ne može požaliti na formu i u Istanbul dolazi posle dva uzastopna trijumfa, u Bodrumu i protiv Altaja na svom terenu. U prvom delu sezone u Rizeu nije bilo golova, a ne očekujemo ih mnogo ni sada. Predlog je 0-2 gola, a koeficijent za ovu igru je 1.90 u Bonus Tipu kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 8.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.