Tip dana: Engleska – Ukrajina: Na Vembliju kao na frontu za Ukrajince, Albion potvrđuje trijumf iz Italije!

U nedelju se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Engleske i Ukrajine.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Engleska: Sjajna partija Gordog Albiona u Napulju!

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo jedne poprilično uspešne kvalifikacije za selekciju Engleske, koja je kao što je dobro poznato aktuelni vicešampion Evrope.
Briljantne partije je ova selekcija pružala na prošlom prvenstvu Evrope, međutim, u velikom finalu na Vembliju, gde su Englezi igrali praktično na domaćem terenu, Gordi Albion je poražen od Italije nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Bilo kako bilo, fudbaleri Engleske nadigrali su upravo Italiju sa 2:1 u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2024, a na tom duelu, u legendu je ušao Hari Kejn, napadač Gordog Albiona.
Naime, on je sa bele tačke postigao drugi gol za Englesku i tako se osamio na vrhu liste strelaca ove zemlje sa 54 pogotka.
Pomenimo još i podatak da je Engleska prvi put nakon 1961. godine savladala Italiju u gostima, a selektor Garet Sautgejt je ostvario 50. pobedu na klupi Albiona.
Ako se vratimo na Svetsko prvenstvo koje je odigrano prošle godine u Kataru, postavlja se veliko pitanje da li su Englezi možda mogli više od četvrtfinala?
Izabranici Gareta Sautgejta su bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je Engleska, koja je pre početka turnira slovila za jednog od najvećih favorita za osvajanje Mundijala na kraju završila na prvom mestu u grupi uz dva boda viška u odnosu na drugoplairanu selekciju Sjedinjenih Američkih Država.
Na tri odigrana susreta u grupnoj fazi Gordi Albion je ostvario dva trijumfa, i to protiv Irana i Velsa, ali i jedan remi protiv SAD-a.
U osmini finala je Engleska dosta lakše nego što se očekivalo eliminisala Senegal sa 3:0, međutim, ponovo su Francuzi bili kobni po ovu selekciju, pošto su Trikolori uz dosta sreće u četvrtfinalu slavili sa 2:1, a svakako da je veliki tragičar bio Hari Kejn koji je pri rezultatu 2:1 za Francuze promašio penal, što se fudbaleru Totenhema zaista retko dešava.

Ukrajina: Izuzetno teška grupa za Ukrajince!

Svakako da je zbog poznate situacije u Ukrajini fudbal u ovoj zemlji u drugom planu, međutim, ova selekcija večerašnjim gostovanjem kod Engleske započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.
Ovog puta žreb nije bio na strani Ukrajinaca, koji se u grupi nalaze sa Engleskom, Italijom, Severnom Makedonijom i Maltom, i na prvi pogled dolazimo do zaključka da su Englezi i Italijani flavni favoriti za plasman na EURO i svaki drugi epilog na kraju kvalifikacija bio bi zaista ogromno iznenađenje.
U prvom kolu je Ukrajina bila slobodna, pa je tim koji privremeno sa klupe nakon odlaska Petrakova predvodi Ruslan Rotan imao dosta vremena da se dobro pripremi za gostovanje kod Engleske.
Inače, Ukrajinci su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završili na drugom mestu na tabeli, a ono što i te kako treba napomenuti je da fudbaleri ove selekcije nisu doživeli niti jedan poraz, pošto su na osam odigranih susreta ostvarili dva trijumfa, uz čak šest remija, što je kao što smo već napomenuli bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, s obzirom da je trećeplasirana Finska imala samo bod manjka, pa smo Ukrajince videli u baražu.
Prvu prepreku je ova selekcija uspešno preskočila, pošto je tim koji je tada sa klupe prevodio Petrakov eliminisao Škotsku, a nakon toga je usledilo veliko finale baraža protiv Velsa, gde su Garet Bejl i drugari uspeli da slave na svom terenu i dođu do zasluženog plasmana na Mundijal.
Kada je prošlosezonsko izdanje Lige nacija u pitanju, Ukrajinci su igrali zaista sjajan fudbal i vrlo malo je nedostajalo da ova selekcija dođe do plasmana u viši diviziju, pošto je na kraju ovaj tim završio na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirane Škote, a upravo ove dve selekcije su u poslednjem kolu podelile bodove, što je odgovaralo Škotima koji su došli do plasmana u A diviziju.
Inače, izabranici Ruslana Rotana su pre samo nekoliko dana odigrali prijateljski meč sa drugim timom engleskog Brentforda, a taj duel je završen pobedom Ukrajinaca od 2:0, što je lepa uvertira pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naš predlog

Nakon one blistave partije na “Maradoni” Englezi bi da ponove sjajnu partiju na svom terenu i protiv Ukrajinaca, a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.

Za očekivati je da nam ovaj susret na Vembliju donese dosta pogodaka, pa je topla preporuka da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Za kraj, Ukrajinci nemaju šta da izgube na ovom gostovanju kod jednog od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva koje će biti održano naredne godine pa se vrlo lako može desiti da gosti postignu makar jedan pogodak na Vembliju, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio fenomenalan koeficijent 2.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.