Najava i analiza: 27. kolo: Barsi se smeši titula prvaka posle četiri godine posta!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 27. kola španske La Lige, koje nam sa sobom donosi baš dosta interesantnih susreta.
Pre svega, valja napomenuti da je u prošlom kolu Barselona savladala Real Madrid u “El Klasiku” i praktično rešila pitanje prvaka za ovu sezonu, pošto u ovom trenutku Katalonci imaju čak dvanaest bodova viška u odnosu na svog najljućeg rivala.
Ovo kolo nam ne donosi nijedan veći derbi, a utisak je da će najzanimljivije biti na Vanda Metropolitanu gde će snage odmeriti Atletiko Madrid i Betis.
Lider na tabeli gostujue kod Elčea, dok će Real Madrid ugostiti Valjadolid. Sevilja je u međuvremenu ponovo promenila trenera, pošto je na klupu ovog tima seo Hose Luis Mendilibar, a pred Andalužanima je težak zadatak u ovom kolu pošto gostuju kod Kadiza.
Takođe, veoma interesantan meč nas očekuje na Keramici gde će snage odmeriti Viljareal i Real Sosijedad, što će ujedno biti i meč između šestoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Majorke i Osasune kao i Valensije i Rajo Valjekana, što će ujedno biti i poslednji meč ovog kola.

Majorka – Osasuna – 1 @ 2.25 u Meridianbet

Prvi meč ovog kola se igra na Majorci, gde će istoimena ekipa ugostiti Osasunu. Nakon briljantnih partija u prvom delu šampionata, utisak je da se Majorka nalazi u blagoj krizi pošto ova ekipa na četiri poslednja susreta ne zna za trijumf, što je i dovelo do dvanaestog mesta na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Betisa u Andaluziji, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
U goste im stiže Osasuna koja takođe ima dosta problema u poslednje vreme, što se najbolje videlo na meču prošlog kola koji je ova ekipa izgubila na svom terenu od Viljareala, sa više nego ubedljivih 0:3.
Trenutno se tim iz Pamplone nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli, što je zadovoljavajući plasman ako uzmemo u obzir da je primarni cilj ove ekipe opstanak u društvu najboljih.
Vreme je da Majorka nastavi sa odličnim partijama na domaćem terenu pa vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.25.

Đirona – Espanjol – GG @ 1.93 u Maxbet

Prvi meč subotnjeg programa kada je španska La Liga u pitanju se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Đirone ugostiti Espanjol.
U svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih Đirona pruža poprilično dobre partije, a u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli i ako se po jutru dan poznaje ovaj tim ćemo i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
U prošlom kolu je Đirona odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Rajo Valjekana na kom smo videli čak četiri gola, a krajnji rezultat bio je 2:2.
Što se tiče Espanjola, ekipa iz Barselone će po svemu sudeći do kraja šampionata voditi veliku borbu za opstanak pošto se Katalonci trenutno nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je Espanjol poražen na svom terenu od Selte kada je bilo 1:3.
Oba tima će ovde dati sve od sebe da dođu do trijumfa, što nam obećava golove na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Maxbet pripremio koeficijent 1.93.

Atletik Bilbao – Hetafe – 1 @ 1.63 u Mozzartbet

Kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Atletik Bilbao ponovo ne gledamo u evropskim takmičenjima naredne sezone.
Naime, u ovom trenutku se ponos Baskije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal, što nije nimalo naivna razlika ako uzmemo u obzir da “žuta podmornica” u poslednje vreme pruža poprilično dobre partije.
Inače, u prošlom kolu je Atletik odigrao konačno jedan dobar meč i na gostovanju kod Valjadolida slavio rezultatom 1:3.
Hetafe se probudio nakon očajnog prvog dela sezone, pošto je tim iz predgrađa Madrida uspeo da veže nekoliko sjajnih mečeva i trenutno se nalazi van opasne zone, preciznije na trinaestoj poziciji na tabeli. U prošlom kolu je Hetafe slavio na svom terenu protiv Sevilje, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ipak, poznato je da ovaj tim igra daleko slabije na strani što bi Bilbao morao da iskoristi pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.63 u Mozzartu.

Kadiz – Sevilja – 3+ @ 2.41 u Meridianbet

Fudbaleri Kadiza igraju izuzetno dobro u poslednje vreme, pošto je ova ekipa uspela da veže četiri meča bez poraza i u ovom trenutku se nalazi van opasne zone, ruku na srce uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji su trenutno najugroženiji.
U prošlom kolu je petnaestoplasirani tim na tabeli remizirao na veoma teškom gostovanju kod Almerije, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
U goste im stiže Sevilja, koja je u prošlom kolu doživela poraz na gostovanju kod Hetafea, nakon čega je Horhe Sampaoli dobio otkaz a na njegovo mesto je postavljen Hose Luis Mendilibar pred kojim je izuzetno težak zadatak a to je da popularnim Berberinima obezbedi opstanak u društvu najboljih, pošto se trenutno Sevilja nalazi na katastrofalnoj četrnaestoj poziciji na tabeli.
Smena trenera bi i te kako mogla da doprinese gostima iz Andaluzije u nastojanju da dođu do sva tri boda na ovom susretu, ali smo ipak mišljenja da je realnije da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.41.

Elče – Barselona – GG @ 2.05 u Maxbet

Nažalost, fudbalere Elčea ćemo naredne sezone ponovo gledati u Segundi, pošto u ovom trenutku ova ekipa ima čak četrnaest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa doživela očekivani poraz na gostovanju kod Sosijedada, a taj duel na Anoeti je završen rezultatom 2:0.
Sigurno je da “fenjerašu” do kraja ostaje da igra za ponos i čast, pa je svakako da će fudbaleri ove ekipe rasterećeno dočekati Barselonu.
Sa druge strane, Barsa je u prošlom kolu u El Klasiku ostvarila trijumf nad Realom i to nakon gola u poslednjim trenucima susreta čime je ova ekipa verovatno stekla i nedostižnih dvanaest bodova prednosti u odnosu na svog najljućeg rivala.
Iako su Madriani prvi došli do vođstva, Barsa je pokazala karakter i uspela da preokrene meč protiv maksimalno motivisanog rivala.
Što se ovog susreta tiče, vrlo lako se može desiti da oba tima postignu makar po jedan pogodak za šta je Maxbet pripremio kvotu 2.05.

Selta – Almerija – 3+ @ 1.82 u Meridianbet

U jednom trenutku se Selta nalazila u poprilično teškoj situaciji, pošto je tim iz Viga krajem prvog dela sezona zauzimao mesto koje na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Ipak, u drugom delu prvenstva Selta igra fenomenalno pa se u ovom trenutku nekadašnji redovni učesnik evropskih takmičenja nalazi na sjajnom desetom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Atletik Bilbao, pa deluje da ni borba za Evropu nije daleko.
U prošlom kolu je Selta ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Espanjola, a taj duel u Kataloniji je završen rezultatom 1:2.
Almerija sa druge strane igra jako loše u poslednje vreme o čemu najbolje svedoči i trenutno pretposlednje mesto na tabeli.
U prošlom kolu je tim koji je prošle sezone blistao u Segundi samo remizirao na svom terenu protiv Kadiza a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Iako je Selta veliki favorit, vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret donese dosta pogodaka pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.82 u kladionici Meridianbet.

Real Madrid – Valjadolid – 1-1 @ 1.53 u CircusBet

Kako sada stvari stoje gotovo je izvesno da fudbaleri Real Madrida neće uspeti da odbrane titulu šampiona Španije.
Naime, u ovom trenutku kraljevski klub ima čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu koja je u prošlom kolu slavila u El Klasiku rezultatom 2:1, što je praktično i označilo kraj šampionske trke u Španiji.
Svakako da će se u nastavku sezone Madriđani fokusirati na Ligu šampiona i Kup, gde ovu ekipu uskoro očekuje revanš meč polufinala protiv Barselone, koja je u prvom duelu slavila sa 0:1.
Valjadolid se u ovom trenutku nalazi na šesnaestom mestu na tabeli i kako sada stoje stvari utisak je da će ovaj tim do bukvalno poslednjeg kola voditi veliku borbu za opstanak. U prošlom kolu je ovaj tim poražen na domaćem terenu od Bilbaa, kada je bilo 1:3.
Madriđani žele da se iskupe svojim navijačima zbog poraza u El Klasiku pa je topla preporuka prelaz 1-1 koji kladionica CircusBet ceni sa kvotom 1.53.

Viljareal – Real Sosijedad – 1 @ 2.50 u Mozzartbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva 27. kola španske La Lige se igra na Keramici gde će fudbaleri Viljareala ugostiti Real Sosijedad.
“Žuta podmornica” igra sjajno u poslednje vreme o čemu najbolje svedoči i trenutno šesto mesto na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencije.
U prošlom kolu su izabranici Kikea Setjena koji radi sjajan posao u svom novom klubu, slavili na gostovanju kod Osasune, a taj duel u Pamploni je završen sa više nego ubedljivih 0:3.
Real Sosijedad je na pravom putu da dođe konačno do plasmana u Ligu šampiona pošto se klub sa Anoete trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Betis.
U prošlom kolu su David Silav i drugari ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Elčea, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel na Keramici ne donese previše pogodaka, a prednost ipak dajemo domaćoj ekipi koja igra sjajno u poslednje vreme pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 2.50 u Mozzartbetu.

Atletiko Madrid – Betis – 3+ @ 1.93 u Meridianbet

Derbi kola se igra na Vanda Metropolitanu gde će snage odmeriti trećeplasirani Atletiko Madrid i petoplasirani Betis.
Nakon ne baš dobrog prvog dela šampionata Jorgandžije igraju sjajno u drugom delu sezone a posebno se to odnosi na poslednja tri susreta na kojima su Madriđani ostvarili isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu protiv posrnule Valensije i bez većih problema slavili rezultatom 3:0, a utisak je da je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji.
U goste Atletiku dolazi Betis koji trenutno zauzima odličnu petu poziciju na tabeli i utisak je da će Andalužani pokušati da napadnu i poziciju broj četiri koja na kraju šampionata kao što je opšte poznato donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su Zeleni ostvarili veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv Majorke koja igra jako loše u poslednje vreme, a taj duel na Benito Viljamarinu je završen rezultatom 1:0.
Mečevi Atletika na domaćem terenu nam u poslednje vreme donose pregršt golova a sva je prilika da će to slučaj biti i ovog puta pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.93 u Meridianu.

Valensija – Rajo Valjekano – 1 @ 2.12 u CircusBet

Poslednji duel 27. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra na Mestalji gde će fudbaleri Valensije ugostiti Rajo Valjekano.
Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će slepi miševi pružati ovako slabe partije u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, međutim, trenutno je situacija takva da se nekadašnji šampion Španije nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Izabranici legendarnog Rubena Barahe su u prošlom kolu doživeli težak poraz na gostovanju kod favorizovanog Atletiko Madrida, a taj duel u prestonici Španije je završen rezultatom 3:0.
U goste im stiže Rajo Valjekano koji trenutno zauzima visoko osmo mesto na tabeli a u prošlom kolu je ova simpatična ekipa remizirala na svom terenu protiv Đirone, u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 2:2.
Valensiji su bodovi iz ovog meča preko potrebni pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.12 u CircusBetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.