Tip dana: Bajern Minhen – Dortmund: Tomas Tuhel gasi požar u Minhenu!

Nakon reprezentativne pauze, od subote nas ponovo očekuje pregršt veoma interesantnih duela širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran u Minhenu gde će drugoplasirani Bajern ugostiti prvoplasirani Dortmund, i zaista nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Početak ovog meča je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Debi za Tomasa Tuhela na klupi Bavaraca!

Godinama unazad mašinerija iz Minhena dominira nemačkim fudbalom, a to je naravno bio slučaj i prošle sezone kada je Bajern bez većih problema stigao do nove titule šampiona.
Svakako da su isti ciljevi bili i na početku novog šampionata, međutim, utisak je da će Bavarci imati dosta problema da odbrane naslov prvaka, pošto je ova ekipa u nekoliko ranijih sezona u ovom delu prvenstva uglavnom već imala skoro i nenadnokadivu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
To ovog puta nije slučaj, pošto se u ovom trenutku aktuelni šampion Nemačke nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, koja između ostalog u ovom kolu i dolazi Bajernu u goste i biće to lepa prilika da se ovaj tim ponovo vrati na prvu poziciju na tabeli.
Prošla nedelja u redovima nemačkog najtrofejnijeg kluba je bila izuzetno burna pošto je mimo svih očekivanja Julijen Nagelsman dobio otkaz, a na njegovo mesto je postavljen Tomas Tuhel koji je bio slobodan još od kako je početkom ove sezone otpušten iz Čelsija, a sve to nakon blamaže u prvom kolu Lige šampiona i poraza na gostovanju kod Dinama iz Zagreba.
Pred ovim stručnjakom je izuzetno težak zadatak, i biće zanimljivo kako će se u svom prvom meču na klupi Bajerna snaći trener koji je ne tako sa Plavcima došao do trofeja u Ligi šampiona.
Pored neslaganja sa pojedinim fudbalerima, deluje da je kap koja je prelila čašu kada je Nagelsman u pitanju poraz u poslednjem kolu Bundeslige i to na gostovanju kod ljutog rivala Leverkuzena, pošto je taj meč završen pobedom domaćeg tima od 2:1.
Ipak, i pored boda manjka u odnosu na Milionere iz Dortmunda, utisak je da aktuelni šampion Nemačke i dalje sve drži u svojim rukama, pošto osim ovog derbi meča sa trenutno prvolplasiranim timom na tabeli, Bavarci do kraja prvenstva nemaju preterano težak raspored.
Inače, do sada je Bajern na svom terenu odigrao dvanaest mečeva u Bundesligi i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je drugoplasirani tim na tabeli ostvario osam trijumfa i četiri remija.
Što se tiče Lige šampiona, nemački predstavnik je bez većih problema uspeo u osmini finala da eliminiše PSŽ, i to pošto je Bajern slavio u oba meča, ali je žreb ponovo bio nemilosrdan za Bajern koji će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Mančester Sitijem, što će po mnogim mišljenjima biti i finale pre finala, pošto se u ovom trenutku obe ekipe tretiraju kao najveći favoriti za osvajanje ušatog trofeja.
Za kraj, novi trener Bajerna Tomas Tuhel za ovaj veoma važan meč protiv Borusije iz Dortmunda neće moći da računa na Nojera, Musijalu, Ernandeza i Čupo-Motinga.

Dortmund: Briljantne partije Milionera u drugom delu sezone!

Ako smo pomenuli da je godinama unazad prvo mesto na tabeli Bundeslige rezervisano za Bajern, onda je drugo namenjeno Dortmundu i to je naravno bio slučaj i prošle sezone.
Zanimljivo je da se uprava popularnih Milionera pre početka šampionata rastala sa trenerom Markom Rozeom, a na njegovo mesto je postavljen Edin Terzić, i kako sada stvari stoje deluje da je to bila odlična odluka.
Pre svega, napravljen je iskorak u Ligi šampiona, gde Dortmund prošle sezone nije uspeo da prođe u nokaut fazu, a ove je bez većih problema nemački predstavnik došao do osmine finala, gde je zaustavljen od Čelsija u dvomeču, iako su u prvom susretu Milioneri slavili sa 1:0.
I u drugom meču koji je odigran na Stamford Bridžu se nemački predstavnik nije obrukao, međutim Plavci su za razliku od prvog duela iskoristili sve svoje šanse i na kraju potpuno zasluženo došli do plasmana u četvrtfinale.
U prvom delu Bundeslige Dortmund je imao zaista ogromnih problema i pred pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru ovaj tim se nalazio van pozicije koja na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Međutim, Milioneri su u drugom delu Bundeslige zaigrali fenomenalan fudbal, pa je epilog svega da se izabranici trenera Terzića u ovom trenutku nalaze na odličnom prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena, a priliku da tu bodovnu prednost povećaju fudbaleri Dortmunda će imati već večeras kad gostuju kod najtrofejnijeg nemačkog kluba.
Inače, u prošlom kolu je lider na tabeli odigrao sjajan meč na svom terenu protiv Kelna, u kom je Borusija bez većih problema slavila sa više nego ubedljivih 6:1.
Ako računamo samo drugi deo sezone, Milioneri su odigrali deset mečeva u Bundesligi i ostvarili čak devet trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Šalkea kada je bilo 2:2, u jednom od najvećih derbija nemačkog fudbala.
Na gostovanjima je do sada lider na tabeli odigrao trinaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, jedan remi i pet poraza.
Za kraj, Edin Terzić koji radi sjajan posao na klupi Dortmunda za ovo gostovanje kod aktuelnog šampiona Nemačke neće moći da računa na Mokoa, Brandta, Bauzu i Duranvila dok su pod velikim znakom pitanja Kobel i Adejemi.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je na svakom od prethodnih sedam međusobnih duela između Bajerna i Dortmunda palo makar četiri gola, a sva je prilika da nas nešto slično očekuje i večeras zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Videćemo da li će dolazak Tomasa Tuhela u Minhen dovesti do šok terapije, ali i bez svega toga mišljenja smo da će aktuelni šampion Nemačke potvrditi ulogu favorita na ovom susretu i ostvariti trijumf, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Za kraj, kako je na poslednjih sedam međusobnih susreta i jedna i druga ekipa postigla makar po jedan pogodak, idealno je da probate sa kombinacijom igara 1&GG uz kvotu 2.44 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.