Derbi dana: Mančester Siti – Liverpul: Redsi nemaju izbora, ali da li je Etihad previsoko brdo?

Ovogodišnje izdanje engleske Premijer lige nam je do sada donelo baš dosta uzbuđenja, a utisak je da ono najbolje tek predstoji pošto polako ali sigurno počinju da se svode računi.
Ovog vikenda se igraju mečevi 29. kola, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Etihadu gde će snage odmeriti Mančester Siti i Liverpul.
Početak ovog meča koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja je zakazan za 13 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: Mogu li Građani do treće uzastopne titule?

U poslednje dve godine Mančester Siti je isto toliko puta bio šampion Engleske, a kada je uprava ovog kluba u letnjem prelaznom roku dovela Halanda iz Borusije iz Dortmunda, činilo se da apsolutno niko ne može da stane na put i trećoj uzastopnoj tituli za izabranike Pepa Gvardiole.
Iako norveški reprezentativac ima zaista impresivnu sezonu, i sva je prilika da će Haland oboriti sve moguće rekorde kada su postignuti golovi u pitanju, vrlo lako se može desiti da to ipak ne bude dovoljno za naslov prvaka u Engleskoj.
Naime, u ovom trenutku se popularni Građani nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na Arsenal koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli. Ruku na srce, treba napomenuti i da popularne Tobdžije imaju meč viška u odnosu na svog najbližeg pratioca, ali sve i da četa Pepa Gvardiole slavi na tom susretu ostaje čak pet bodova viška, što nije nimalo naivna bodovna razlika ako uzmemo u obzir da je do kraja šampionata ostalo još samo deset kola.
Poslednji meč u prvenstvu Engleske je Mančester Siti odigrao pre nešto više od dvadeset dana i to na gostovanju kod Kristal Palasa gde je Siti uz dosta muke slavio rezultatom 0:1.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je aktuelni šampion Engleske odigrao trinaest mečeva na svom stadionu i ostvario jedanaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.
Za razliku od Premijer lige u Ligi šampiona stvari za sada teku po planu, pošto je engleski predstavnik prvo bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, a onda i da u osmini finala rutinski eliminiše Lajpcig.
Prvi susret između ova dva tima na Red Bul Areni je završen rezultatom 1:1, a onda je u revanšu engleski predstavnik do nogu potukao Lajpcig i slavio sa 7:0 uz pet postignutih golova neverovatnog Halanda koji je pod velikim znakom pitanja za ovaj duel protiv Liverpula, pošto se povredio na treningu norveške reprezentacije, zbog čega je i propustio mečeve ove selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.
Medicinski tim aktuelnog šampiona Engleske će učiniti sve da Halanda osposobi za ovaj duel sa Redsima koji će sigurno propustiti Mendi i Foden.
Inače, poslednji međusobni susret između Mančester Sitija i Liverpula je odigran krajem decembra u okviru Liga Kupa kada su Građani u jednom fantastičnom meču slavili rezultatom 3:2.

Liverpul: Košmarna sezona za Redse!

Nakon nekoliko veoma uspešnih godina, utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Liverpula pružati ovako slabe partije ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se Redsi nalaze na katastrofalnom šestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, pa se vrlo lako može desiti da jedan od najtrofejnijih engleskih klubova naredne sezone ne gledamo u Ligi šampiona, što bi bio ogroman neuspeh.
Ruku na srce, treba naravno napomenuti da četa Jirgena Klopa ima i dva meča manjka u odnosu na popularne Pevce, pa dolazimo do zaključka da bi Liverpul sa dva ostvarena trijumfa u tim zaostalim susretima prišao na samo bod manjka u odnosu na Totenhem koji takođe u poslednje vreme ima dosta problema o čemu najbolje svedoči i razlaz sa Antoniom Konteom.
Taman kada smo pomislili da je Liverpul konačno počeo da pruža partije kakve se od ovog tima i očekuju, Redsi su u prošlom kolu doživeli neočekivan poraz na gostovanju kod Bornmuta a taj susret je završen minimalnom pobedom domaćina.
Ne treba zaboraviti ni da je Mo Salah sredinom drugog poluveremena na tom susretu propustio da realizuje jedanaesterac, pa je na kraju domaća ekipa ostvarila jako važan trijumf u borbi za opstanak.
Inače, Liverpul se do sada blago rečeno nije proslavio na strani pošto je ova ekipa na trinaest odigranih mečeva ostvarila tri trijumfa, tri remija i sedam poraza.
Odmah nakon tog bolnog poraza od Bornmuta usledilo je novo veliko razočarenje za sve navijače Liverpula s obzirom da je njihova omiljena ekipa poražena i u drugom meču osmine finala Lige šampiona od Real Madrida, a taj susret na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 1:0, a treba napomenuti da je kraljevski klub mogao da ostvari i daleko ubedljiviju pobedu.
Ostaje žal jer je engleski predstavnik pružao fenomenalne partije u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropkog klupskog takmičenja, ali i dalje će ostati veliko pitanje šta se desilo sa izabranicima Jirgena Klopa nakon fantastičnog starta prvog meča osmine finala i vođstva od 2:0 protiv Reala, nakon čega je aktuelni šampion Evrope na sred Enfilda postigao čak pet pogodaka.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč protiv Mančester Sitija, Jirgen Klop ovog puta neće moći da računa na Alkantaru, Bajčetića i Ramzeja, dok su pod velikim znakom pitanja Dijaz, Gomez i Cimikas.

Naš predlog

Ukoliko želi da ostane u trci za naslov prvaka, Siti prosto mora da trijumfuje na ovom susretu, a možda i olakšavajuća okolnost za Građane će biti ta što Redsi ove sezone igraju katastrofalno na strani, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Ako se osvrnemo na nekoliko poslednjih međusobnih duela između ova dva velikana, doći ćemo do zaključka da su to uglavnom bili mečevi sa velikim brojem golova, a iako je ovog puta ulog zaista ogroman, to bi mogao slučaj da bude i danas, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.65.

Za kraj, svakako da domaća ekipa mora od prvog minuta da krene na sve ili ništa, i zbog toga vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.