Najava i analiza: Serija A, 28. kolo: Derbi na “Maradoni”, težak posao za Inter, Roma traži izlaz iz krize protiv prežaljene Sampe!

Od subote su na programu mečevi 28. kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi pregršt veoma zanimljivih susreta.
Derbi kola se svakako igra na stadionu Diego Armando Maradona gde će Napoli ugostiti Milan, a od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Intera i Fiorentine, Juventusa i Verone, kao i Rome i Sampdorije.
Lacio bi da nastavi sa sjajnim partijama u Seriji A na veoma teškom gostovanju kod Monce, dok Atalanta gostuje kod već prežaljenog Kremonezea.
Na tabeli je trenutno prvi Napoli uz čak devetnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio. Treću poziciju zauzima Inter koji ima dva boda viška od četvrtoplasiranog Milana, dok se na petom mestu nalazi Roma koja ima bod manje od Milana i deluje da u ovim timovima, a treba tu svakako dodati i šestoplasiranu Atalantu treba tražiti predstavnike Italije u narednom izdanju Lige šampiona.
Što se tiče borbe za opstanak Kremoneze i Sampdorija su praktično novi drugoligaši, dok se u veoma teškoj situaciji nalazi i Sampdorija koja trenutno ima čak pet bodova manjka u odnosu sa sedamnaestoplasiranu Speciju koja se nalazi u bezbednoj zoni.

Kremoneze – Atalanta – 2 @ 1.68 u Meridianbet

Prvi meč ovog kola se igra u Kremoni gde će snage odmeriti Kremoneze i Atalanta. Domaća ekipa će po svemu sudeći naredne sezone igrati u Seriji B, ali i pored toga je utisak da će ovaj tim skupo prodati svoju kožu što se verovatno najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Monce, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Nakon serije izuzetno loših rezultata Atalanta je u prošlom kolu slavila na svom terenu protiv Empolija, kada je bilo 2:1, pa se u ovom trenutku tim iz Bergama nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencija.
Vrlo lako nam ovaj susret može doneti dosta golova, ali prednost ipak dajemo Atalanti kojoj su bodovi preko potrebni u borbi za Ligu šampiona pa vam preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.68 u Meridianu.

Inter – Fiorentina – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva 28. kola Serije A se igra na stadionu Đuzepe Meaca gde će fudbaleri Intera ugostiti Fiorentinu.
Dosta problema Neroazuri imaju u poslednje vreme, što se najbolje videlo u prošlom kolu kada je nekadašnji šampion Italije na svom stadionu poražen od Juventusa, rezultatom 0:1.
Trenutno se Inter nalazi na trećem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje predstoji mu velika borba za plasman u Ligu šampiona.
Sa druge strane, Fiorentina na najbolji mogući način predstavlja Italiju u Ligi konferencija, a što se tiče Serija A trenutno se Ljubičasti nalaze na devetom mestu na tabeli i igraju sjajno u poslednje vreme, pošto su vezali čak četiri trijumfa od kojih se poslednji desio u prošlom kolu protiv Lećea.
Domaćin nema pravo na kiks i mišljenja smo da će Inter i pored nešto slabijih partija u poslednje vreme bez većih problema ovde upisati trijumf, uz kvotu 1.75 u Mozzartu.

Juventus – Verona – 3+ @ 2.13 u Meridianbet

Da Juventusu nisu oduzeti oni silni bodovi, u ovom trenutku bi se Stara dama nalazila na drugom mestu na tabeli i bila bi na pravom putu da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija odigrali još jedan sjajan meč i uspeli da slave na teškom gostovanju kod Intera, a taj duel je završen rezultatom 0:1, nakon čega se klub iz Torina nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
Veroni se nažalost smeši selidba u Seriju B, pošto trenutno ekipa iz grada ljubavi zauzima osamnaesto mesto na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Speciju.
U prošlom kolu su Darko Lazović i drugari poraženi na gostovanju kod Sampdorije, a taj meč u Đenovi je završen rezultatom 3:1.
Juve u poslednje vreme igra izuzetno efikasne mečeve na svom stadionu a sva je prilika da će tako biti i ovog puta pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ uz sjajnu kvotu 2.13 u Meridianu.

Bolonja – Udineze – GG @ 1.85 u Maxbet

Bolonja igra zaista sjajno od kako je na klupu ovog tima seo Tijago Mota, i kako sada stvari stoje bivši fudbaler Intera i Barselone će moći da bira trenerski angažman na kraju sezone, a nije da za ovog stručnjaka ne vlada ogromno interesovanje.
Trenutno se Bolonja nalazi na sredini tabele, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na teškom gostovanju kod Salernitane, u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:2.
U goste im stiže Udineze koji trenutno drži osmu poziciju na tabeli a u prošlom kolu su popularne Zebre odigrale sjajan duel na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Milana i bez većih problema slavile rezultatom 3:1, što je druga uzastopna pobeda za Udineze nakon trijumfa na gostovanju kod Empolija, kada je bilo 0:1.
Bolonja igra sjajno na svom terenu, ali će svakako i crno-beli iz Udina imati šta da poruče, pa je idealna prognoza igra GG uz kvotu 1.85 u Maxbetu.

Monca – Lacio – 2 @ 2.14 u CircusBet

Fudbaleri Monce u svojoj debitantskoj sezoni pružaju izuzetno dobre partije, a ono što je najbitnije je da ćemo po svemu sudeći tim koji je u vlasništvu legendarnog Silvija Berluskonija i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se Monca nalazi na sredini tabele, preciznije na trinaestoj poziciji uz čak petnaest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
U prošlom kolu je debitant u Seriji A remizirao na svom terenu protiv Kremonezea, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
U goste im ovog puta stiže Lacio koji trenutno drži drugo mesto na tabeli i velike su šanse zaista da Rimljane naredne sezone ponovo gledamo u Ligi šampiona.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija slavili na svom terenu protiv Rome, a taj meč je završen rezultatom 1:0, što je bio povod za veliko slavlje na Olimpiku.
Vrlo lako se može desiti da Lacijali slave i na ovom gostovanju pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 2.14.

Specija – Salernitana – 1 @ 2.35 u Mozzartbet

Specija još uvek nije prebrinula sve brige oko opstanka u društvu najboljih, pošto se trenutno tim iz Ligurije nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Veronu, i deluje da će ove dve ekipe odlučivati o tome ko će biti treći putnik u Seriju B, pored već prežaljenih ekipa Kremonezea i Sampdorije.
U prošlom kolu je Specija doživela poraz na gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je završen minimalnom pobedom domaćina.
Salernitana sa druge strane igra dosta dobro u poslednje vreme, pošto izabranici Davide Nikola na četiri poslednja susreta ne znaju za poraz, a u prošlom kolu je tim iz Salenta u jednom fenomenalnom meču remizirao na svom terenu protiv Bolonje kada je bilo 2:2.
Poznato je da Specija godinama unazad pruža sjajne partije na domaćem terenu a po našem mišljenju to će biti slučaj i ovog puta pa je topla preporuka jedinica za koju je Mozzartbet pripremio kvotu 2.35.

Roma – Sampdorija – 3+ @ 2.05 u Meridianbet

Taman kada smo pomislili da bi Roma bez većih problema mogla da dođe do plasmana na jednu od prve četiri pozicije na kraju sezone, što naravno donosi i Ligu šampiona, desila su se dva poraza koja su ozbiljno uzdrmala Rimljane.
Prvo je četa Žozea Murinja poražena na svom terenu od Sasuola u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak sedam golova pošto je bilo 3:4, a nakon toga je Vučica izgubila i u derbiju Rima od Lacija, kada je bilo 1:0.
Trenutno se Roma nalazi na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan.
Što se tiče Sampdorije, četa Dejana Stankovića je u prošlom kolu mimo svih očekivanja slavila u Đenovi protiv Verone, a taj meč je završen rezultatom 3:1, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo Sampu naredne sezone gledati u Seriji B.
Deluje da bi ovaj meč na Olimpiku mogao da nam donese dosta golova pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 2.05 u Meridianu.

Napoli – Milan – GG @ 1.98 u Maxbet

Derbi kola igra se na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će snage odmeriti po svemu sudeći novi i stari šampion Italije.
Napoli ima ogromnih devetnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, i zaista pravo čudo treba da se dogodi pa da Napolitanci ne dođu do toliko dugo čekanog Skudeta.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija odigrali još jedan fenomenalan meč na gostovanju kod Torina i bez većih problema slavili rezultatom 0:4.
Što se tiče Milana, Rosoneri ove sezone igraju odlično u Ligi šampiona, gde će u četvrtfinalu upravo odmeriti snage protiv Napolija, međutim u Seriji A baš ne ide, a najbolji pokazatelj za to je i težak poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Udinezea, nakon čega su Rosoneri pali na četvrto mesto na tabeli i ozbiljno doveli plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje u pitanje.
Napoli će sasvim sigurno želeti da slavi i na ovom meču protiv još uvek aktuelnog šampiona Italije, dok Rosoneri moraju da idu na pobedu, pa je vrlo moguće da i jedni i drugi na ovom duelu postignu makar po jedan pogodak, zbog čega je najbolje da probate sa igrom GG uz kvotu 1.98 u Maxbetu.

Empoli – Leće – 1 @ 2.35 u CircusBet

Empoli je pružao odlične partije u prvom delu sezone, međutim, veliko je pitanje šta se sa timom iz Toskane desilo u drugom delu šampionata, pošto je Empoli vezao četiri poraza i trenutno se nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i sigurno je da ukoliko ovako nastavi ovaj tim bi mogao sebe da dovede u veoma neprijatnu situaciju.
U prošlom kolu je klub iz Toskane poražen na gostovanju kod Atalante, a taj susret u Bergamu je završen rezultatom 2:1.
Kada je Leće u pitanju, tim sa stadiona Via del Mare trenutno zauzima petnaesto mesto na tabeli uz bod manjka od svog protivnika na ovom duelu, a poput Empolija i Leće je na poslednja četiri meča doživeo isto toliko poraza, a poslednji u nizu je bio u prošlom kolu na gostovanju kod Fiorentine, kada je bilo 1:0.
Mišljenja smo da će Empoli prekinuti katastrofalan niz i slaviti na svom terenu protiv Lećea, a sve to kladionica CircusBet plaća sa sjajnom kvotom 2.35.

Sasuolo – Torino – 3+ @ 2.13 u Meridianbet

Poslednji duel 28. kola italijanske Serije A se igra u Ređo Emiliji gde će fudbaleri Sasuola ugostiti Torino.
Domeniko Berardi i drugari u poslednje vreme pružaju fenomenalne partije a najbolji podatak za to je što je ova simpatična ekipa vezala čak četiri trijumfa, od kojih se poslednji desio na domaćem terenu protiv Specije, kada je bilo 1:0.
Trenutno se Sasuolo nalazi na dvanaestom mestu na tabeli i ono što je svakako najbitnije je da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
U goste im ovog puta stiže Torino koji trenutno drži jedanaestu poziciju na tabeli uz samo bod viška u odnosu na upravo Sasuolo, a u prošlom kolu su popularni Bikovi doživeli težak poraz na svom terenu od Napolija, kada je bilo 0:4.
Iako Sasuolo u poslednje vreme pruža zaista fenomenalne partije, mišljenja smo da je daleko sigurnije da ovde probate sa igrom na veliki broj golova, preciznije 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.