Najava i analiza: Premijer liga, 29. kolo: Siti na Liverpul u zao čas za oba kluba, Svrake i Junajted u bici za Ligu šampiona

premijer liga

Pred nama je 29. kolo engleske Premijer lige, ovih 12 dana pauze baš su nam se odužili, a sada kreće sam finiš i bitka za titulu, kao i za Evropu i opstanak. Još uvek ima dosta zaostalih utakmica i tabela nema istinit izgled. Derbi kola svakako je okršaj Mančester Sitija i Liverpula na Etihadu, ali će varničiti i na severu u duelu Njukasla i Mančester junajteda. Ni u ostalih osam mečeva neće biti nezanimljivo. Kvote su važile u momentu sastavljanja analize.

Mančester Siti – Liverpul – 1 @ 1.66 u CircusBet

Verujemo da se ni Klopu ne igra protiv Sitija a ni Gvardioli protiv Liverpula u ovom trenutku. Domaćin nema luksuz da više gubi bodove, Arsenal je na osam poena prednosti, doduše uz meč više, ali je kraj sezone sve bliže. Ni Liverpul ne bi smeo da izgubi ako želi da igra u Ligi šampiona i naredne jeseni. Redsi su u prethodnom kolu iznenađujuće poraženi od Bornmuta 1:0, a posle toga su još igrali sa Realom u Madridu i tu doživeli identičan poraz koji ih je izbacio iz Lige šampiona. Liverpil je tek 6. na tabeli i ima sedam bodova manje od Totenhema koji je četvrti, ali Sparsi su odigrali i dve utakmice više. Siti je bio u sjajnoj formi pred pauzu, na dva meča, protiv Lajpciga u Ligi šampiona i Barnlija u FA kupu, dali su ukupno 13 golova, a nisu primili nijedan. Većinu pogodaka, čak osam u ta dva meča, delo su neverovatnog Erlinga Halanda. Iako je Liverpul pre manje od mesec dana pobedio Mančester Junajted sa 7:0, ne ulivaju nam previše poverenja. Ovo je već četvrti ovosezonski duel ova dva tima, u Komjuniti šildu i prvenstvu slavio je Liverpul, dok je u EFL kupu pobedio Siti, na koga i sada tipujemo. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.66.

Arsenal – Lids – T13+ @ 2.05 u MaxBet

Za Tobdžije sada nema stajanja, pogotovo od kada su ispali iz Lige Evrope. Ostala im je Premijer liga, za njih najvažnije takmičenje, a ambicije više nisu samo plasman među prve četiri ekipe već i pehar šampiona. Za Mikela Artetu kreću presudni dani, prednost ispred Sitija je solidnih osam bodova, ali uz meč više, pa ona realno iznosi pet. Mnogo je utakmica do kraja da bi to moglo da opusti fudbalere Arsenala, pogotovo jer ih čeka i još jedan duel protiv Građana. Sada na Emirejts stiže Lids, Jorkširci imaju svoju računicu u borbi za opstanak, ali je pobeda u Vulverehemptonu u prošlom kolu znatno podigla moral kod tima sa Eland Rouda. Arsenal je izuzetno efikasan u poslednjim prvenstvenim utakmicama, postigli su 19 golova na prethodnih šest mečeva u ligi i zabeležili svih šest pobeda. Biće golova i protiv Lidsa, koji takođe igra otvoreno, a za predlog domaćin daje tri gola kvota u kladionici MaxBet je 2.05.

Bornmut – Fulam – 1x,2+ @ 1.92 u Meridianbet

Kada je bilo najvažnije fudbaleri Bornmuta bili su pravi. Pobedili su Liverpul na svom Vitalitiju i šanse za drugu uzastopnu sezonu u eliti učinili relanijim. Opstanak je još daleko, Trešnjice su na pretposlednjem mestu, ali je čak devet ekipa sa iz donjeg dela tabele smešteno u samo četiri boda. Svaki poen može biti presudan, veoma je važan i raspored koji konkurenti imaju do karaja sezone ali Bornmut mora da gleda u svoje dvorište i pokuša da se izbori za spas bez pomoći drugih. Priliku da vežu drugu pobedu na svom terenu imaju protiv Fulama koji stiže oslabljen. Pre dve sedmice su Kolibari gostovali na Old Trafordu u četvrtfinalu FA kupa, sve je išlo kako treba, vodili su na 15 minuta pre kraja, a onda je domaćin dobio penal a Vilijan crveni karton. Par minuta kasnije pocrveneo je i Mitrović zbog protesta i prilika je otišla u nepovrat. Srpskog napadača očekuje žestoka kazna i postoji mogućnost da je za njega sezona već završena. Oslabljeni Fulam bio bi zadovoljan bodom na Vitalitiju, a naš predlog je dupla pansa na domaćina uz bar dva pogotka na meču. Za 1x,2+ koeficijent iznosi 1.92 u kladionici Meridianbet.

Brajton – Brentford – x @ 4.15 u CircusBet

Ovo se može nazvati kršajem dva najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg toka šampionata. Brajton je trenutno na 7. a Brentford na 8. mestu na tabeli. Legitimni su kandidati za plasman u Evropu ali je pitanje koliko im je to imperativ. U prethodnih pet kola timovi imaju identičan ulinak, osvojili su po 8 bodova zahvaljujući tome šTo su imali po dve ostvarene pobede i po dva remija. Galebovi su u nešto boljoj formi računajući da su se plasirali i u polufinale FA kupa, mada im je rival bio nižerazredni Grimzbi. Ovo je tek četvrti okršaj ova dva tima u eliti, što je i logično jer je ovo Brentfordu tek druga sezona među premijerligašima. Za sada Brajton ima dve pobede, obe iz prošle sezone, ali je Brentford slavio u Londonu jesenas sa 2:0. Ekipa imaju i isti broj bodova pred ovo kolo, po 42, s tim da je Brentford odigrao dve utakmice više. Pošto su toliko ujednačeni, nekako je najrealnije da na Ameksu bude nerešeno. Za x se dobija kvota 4.15 u kladionici CircusBet.

Kristal Palas – Lester – 0-2 @ 1.70 u Mozzartbet

Još jedan okršaj timova koji se bore za opstanak igra se na londonskom Selhurst parku. Palas je u neverovatno lošoj seriji rezultata i bez pobede je još od poslednjeg dana prethodne godine. Od tada su odigrali čak 14 utakmica a last trijumfa nisu osetili. Na kraju, to je presudilo i Patriku Vijeri, pa je Francuz otišao sa klupe Orlova, a novi šef struke je iskusni Roj Hodžson, kome je ovo drugi mandat u Kristal Palasu u poslednje dve godine. Hoće li prekaljeni strateg uspeti da spasi Orlove najgoreg ostaje da vidimo, ali su oni sada udaljeni od zone ispadanja samo tri boda, mada su na tabeli na 12- poziciji. U još težoj situaciji je Lester, ali Lisice nisu tako dugo bez pobede. Tim sa King Pauera je 17. i nalazi se tik iznad crte sa samo bodom više od Vest Hema i Bornmuta koji su ispod njih. Za bivšeg šampiona to je katastrofalan plasman, posebno kada znamo sa kakvim fudbalerima raspolaže Brendon Rodžerd. I pored slabih rezultata ovaj trener se i dalje održava na klupi Lestera. Ne očekujemo mnogo golova na Selhurst parku, retko ih i ima, a za 0-2 pogotka koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.70.

Notingem Forest – Vulverhempton – 1x,0-2 @ 2.18 u Meridianbet

I ove dve ekipe nalaze se među tih devet koje će se do kraja sezone boriti da izbegnu poslednja tri mesta. Svih devet timova su u samo četiri boda, pa će tabela, iz kola u kolo, dobijati izmenjen izgled. Vulvsi imaju bod više od Šumara i za toliko su bliži cilju, ali forma pred pauzu sigurno ne može da donese mir u ekipu koju predvodi bivši španski selektor Đulen Lopetegi. Vukovi imaju tri porza i jednu pobedu u poslednja četiri kola, a poraz od LIdsa na domaćem terenu potpuno ih je izbacio iz koloseka. Ne može se rezultatima pohvaliti ni povratnik u elitu. Notingem je nanizao šest mečeva bez pobede, a u tom periodu osvojili su samo dva boda. Pred pauzu su izgubili na svom stadionu od Njukasla, mada nisu imali ni sreće jer su Svrake do trijumfa stigle u sudijskoj nadoknadi. Vulvsi su slavili jesenas na svom terenu minimalnu pobedu, ali se Forest revanširao u EFL kupu. Ni sada ne očekujemo mnogo golova, ali ni poraz domaćina. Za 1x,0-2 kvota je 2.18 u kladionici Meridianbet.

Čelsi – Aston Vila – GG @ 1.95 u Mozzartbet

Plavci su u prethodnom kolu ostali bez pobede protiv Evertona u poslednjim minutima i izgubili još dva kapitalna boda u borbi za osvajanje makar četvrtog mesta i ponovnog učešća u Ligi šampiona. Uprava je bila agilna tokom zime, stiglo je nekoliko odoličnih igrača, koji su, pritom, skupo i plaćeni, ali rezultata nema. Istina, Čelsi je i dalje u Ligi šampiona, plasirali su se u četvrtfinale, a tamo ih čeka dvomeč sa madridskim Realom, braniocem trofeja. Teško će nadoknaditi dvocifren bodovni zaostatak za timovima koji su u zoni plasmana u elitno evropsko takmičenje, ali svakako vredi pokušati. Na Stamford Bridž dolazi Aston Vila, jedan od timova koji su pre pauze bili u odličnoj formi, a osvojili su deset bodova u četiri prethodna kola. U tom intervalu mreža im se zatresla samo jednom. Vila i Čelsi imaju identičan skor, osvojili su po 38 bodova iz 27 odigranih utakmica, a to je mnogo veći uspeh za ekipu iz Birmingema nego za Čelsi. Jesenas je Čelsi savio na Vila parku u Birmingemu sa 2:0, a sada je Aston Vila rasterećena i očekujemo da bar jednom pogodi mrežu domaćina. Naravno, i Plavci imaju kvalitet da zatresu mrežu gostiju pa je naš predlog igra gol-gol za koju je koeficijent u kladionici Mozzartbet 1.95.

Vest Hem – Sautempton – 1x,0-2 @ 2.06 u Meridianbet

Šta tek reći o važnosti utakmice na Olimpijskom stadionu u Londonu? Oba tima su u zoni ispadanja, Vest Hem na 18. a Sautempton na poslednjem, 20. mestu. Pitanje je da li ćemo obe ove ekipe i naredne sezone gledati u eliti, a moguće je da njihov naredni okršaj bude u Čempionšipu. Sveci se muče, naprave neki odličan rezultat, poput pobede na Stamford Bridžu ili remija na Old Trafordu, a onda sve to pokvare na svom terenu kada izgube od Vulverhemptona i Brentforda. Bolje igraju protiv favorita, u prošlom kolu su stigli prednost Totenhema od dva gola i osvojili bod igrajući 3:3 na svom Sent Merisu. Španac Ruben Seles je na klupi Svetaca i navijači se uzdaju da bi on mogao biti taj koji je brod Svetaca uspeti da uvede u mirnu luku. Čekićari bolje igraju u Evropi, ali ih rezultat iz Lige konferencija može skupo stajati u Premijer ligi. Nikako da pobegnu iz opasne zone i za njih je pobeda imperativ u ovom meču. ne očekujemo mnogo golova, Sveci su sačuvali mrežu na gostovanju Čelsiju i Junajtedu, pa bi mogli i kod Vest Hema. Naš predlog je 1x,0-2 sa koeficijentom 2.06 u kladionici Meridianbet.

Njukasl – Mančester Junajted – GG @ 1.73 u MaxBet

Bodovi iz duela Svraka i Junajteda mogli bi na kraju da resude kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju. Njukasl je dugo bio deo vodeće četvorke, ali ih je serija od četiri meča bez pobede izbacila iz ”elitnog” društva. Popravili su se u dva poslednja kola, pobedili su Vulvse u Njukaslu i Bornmut u gostima, identičnim rezultatom 2:1. Ipak, igrom ne dominiraju kao u jesenjem delu sezone, što može da bude problem za Edija Haua, trenera Svraka. Posle blamaže u duelu sa Liverpulom i poraza od 7:0 na Enfildu, Junajted se podigao vrlo brzo. Usledile su dve pobede protiv Betisa u Ligi Evrope, pobeda nad Fulamom u FA kupu i plasman u polufinale, ali i razočaravajući remi sa Sautemptonom na Old Trafordu. Crveni đavoli su jedini tim koji je u igri u još tri takmičenja, a već ima trofej iz četvrtog. Potencijalno mogli bi do četiri pehara, ali im ovaj iz prvenstva već klizi iz ruku. Zaostatak za Arsenalom, ali i Sitijem, je praktično nenadoknadiv. Bitno je obezbediti Ligu šampiona i za narednu sezonu, a to je cilj i njihovog domaćina. Jesenas je u Mančesteru bilo bez golova, ali sada očekuejmo bar po jedan s obe strane. Za GG kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Everton – Totenhem – 3+ @ 2.06 u CircusBet

Za kraj ekstremno zanimljivog kola ostavljen je meč na Gudisonu od koga mnogo toga zavisi, kako na vrhu, tako i na dnu tabele. Pevci su razočarali u mnogim mečevima ove sezone, ispali su iz Lige šampiona bez ispaljenog metka protiv Milana u osmini finala, a remi u Sautemptonu koštao je posla i Antonija Kontea. Priča se da je Hari Kejn poručio upravi da ne želi da zatekne Italijana na Vajt Hart Lejnu po povratku sa reprezentativnim obavezama i to se i dogodilo. O zameni za Kontea se uveliko spekuliše, a najviše šansi daju se nedavno otpuštenom treneru Bajerna Julijanu Nagelsmanu. Sparsi su i dalje na želejnom četvrtom mestu, ali imaju čak dva meča više odigrana od Njukalsa i Liverpula, timova koji ih prate na tabeli. Karamele ne zanima situacija na vrhu već na dnu tabele. Pred nijima je težak zadatak da izbore opstanak, a to će pokušati da ostvari iskusni Šon Dajš, čovek koji je to uspevao sa Barnlijem više godina. U prošlom kolu Everton je pokazao da ima devet života, uspeli su dva puta da nadknade prednost Čelsija i na kraju osvoje vredan bod. Za sada su van zone ispadanja, ali je na dnu takva gužva da bi ih prvi poraz mogao ponovo gurnuti u ”crvenu” zonu. Teško je predvideti ishod ovog meča, pa je bolje odigrati na golove kojih bi moglo biti barem tri. Za 3+ koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.