Derbi dana: Napoli – Milan: Primopredaja Skudeta pod Vezuvom!

U nedelju je na programu nekoliko fenomenalnih susreta širom Evrope, a derbi dana se igra na “Maradoni” gde će snage odmeriti Napoli i Milan, što će po svemu sudeći biti i susret između budućeg i još uvek aktuelnog šampiona Italije.
Početak susreta u Napulju zakazan je za 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Napolitanci stavili jednu ruku na Skudeto!

Kada je pre nešto manje od dve godine Lučano Spaleti seo na klupu Napolija, to nije oduševilo navijače Napolija, koji su mišljenja da im za ambicije kluba, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, treba drugačiji profil trenera.
Iskusni italijanski stručnjak se retko oglašavao, vredno radio i na kraju uspeo sa ovim timom da dođe do trećeg mesta na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, što znači da se plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje nijedne sekunde nije dovodio u pitanje.
Polako ali sigurno je Spaleti dobio poverenje uprave, ali i pridobio navijače, a ni posle prošle sezone se primarni ciljevi nisu promenili, ponovo je Liga šampiona za Napolitance bila u prvom planu.
Deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pošto se klub podno Vezuva u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak devetnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio.
Kako sada stvari stoje Napoli je na pragu titule šampiona Italije, jer je zaista teško očekivati da bilo ko u preostalih desetak kola može da ugrozi ovu ogromnu prednost ovog tima.
Do sada je lider na tabeli odigrao 27 mečeva u Seriji A i ostvario čak 23 trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija ostvarili novi trijumf na gostovanju kod Torina, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” odigrao trinaest mečeva kao domaćin i upisao čak jedanaest pobeda, jedan remi i samo jedan poraz, i to nedavno od Lacija, kada je bilo 0:1.
Blistave partije italijanski predstavnik pruža i u Ligi šampiona, a zanimljivo je da će se u četvrtfinalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja Napoli sastati upravo sa Milanom, koji im između ostalog gostuje i večeras.
Ono što nije dobro je da Lučano Spaleti za ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Italije neće moći da računa na Osimena, dok su pod velikim znakom pitanja Raspadori, Deme i Berežinski.

Milan: Izmiče li Rosonerima Liga šampiona?

Koliko je trenutno prvo mesto na tabeli Napolija iznenađenje, deluje da je podjednako isto bila i titula Milana u prošlogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Rosoneri su od prvog do poslednjeg kola dominirali i na kraju potpuno zasluženo došli do naslova prvaka, a odluka o šampionu je pala u poslednjem kolu, što po svemu sudeći ove sezone neće biti slučaj, s obzirom da Napolitanci imaju ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.
Što se tiče Milana, nakon briljantnih partija u prošlom šampionatu, mora se priznati da smo od Rosonera očekivali dosta više, pošto se u ovom trenutku tim sa San Sira nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasiranu Romu, i na prvi pogled deluje da Milanu predstoji velika borba za plasman u Ligu šampiona do kraja šampionata.
U prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija odigrali jedan izuzetno loš meč i doživeli poraz na gostovanju kod Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 3:1, i utisak je da se pitanje pobednika nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje, iako su Rosoneri u finišu prvog poluvremena stigli do izjednačenja, ali je samo nekoliko sekundi kasnije domaći tim ponovo došao do vođstva.
Pre toga je još uvek aktuelni šampion Italije samo remizirao na svom terenu protiv Salernitane, kada je bilo 1:1, pa dolazimo do podatka da Milan na tri poslednja meča u Seriji A nije ostvario trijumf.
Na gostovanjima je do sada četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao četrnaest mečeva i ostvario pet trijumfa, četiri remija i pet poraza, a poražavajuće zvuči podatak da je nekadašnji šampion Evrope od pet poslednjih mečeva na strani doživeo čak pet poraza uz jedan trijumf.
Ono što je vredno pomena su partije Rosonera u Ligi šampiona, gde je ova ekipa poput Napolija stigla do plasmana u četvrtfinale i to nakon što je eliminisan Totenhem. U Milanu je bilo 1:0, dok su u Londonu pomalo i neočekivano mirovale mreže, što je odgovaralo italijanskom predstavniku koji se na najbolji mogući način vratio na veliku scenu.
Kao što smo napomenuli, Rosoneri će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Napolijem, a bolji iz tog susreta ide na pobednika meča Inter – Benfika, pa se vrlo lako može desiti da prisustvujemo italijanskom polufinalu.
Kada su u pitanju izostanci, Stefano Pioli se ove sezone susretao sa baš dosta kadrovskih problema, a za ovo gostovanje na stadionu “Diego Armando Maradona” italijanski stručnjak neće moći da računa na Mesiasa, dok su Ibrahimović i Kalulu pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Napolitanci zaista briljiraju ove sezone i pored toga što su Rosonerima daleko potrebniji bodovi mišljenja smo da će izabranici Lučana Spaletija odigrati još jedan sjajan meč na svom terenu i doći do trijumfa, zbog čega vam preporučujemo da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Takođe, vrlo lako se može desiti da lider na tabeli postigne makar dva pogotka na stadionu “Diego Armando Maradona”, pa je topla preporuka igra D2+ koja se u Meridianu kotira sa kvotom 1.94.

Za kraj, deluje da nas očekuje izuzetno efikasan duel, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.