Tip dana: Njukasl – Mančester Junajted: Na severu Engleske bitka za Ligu šampiona!

Nakon zaista fenomenalnih mečeva u subotu, utisak je da nam nedelja donosi još uzbudljiviji program, a za vas smo ovog puta analizirali meč na Seng Džejms Parku gde će fudbaleri petoplasiranog Njukasla ugostiti trećeplasirani Mančester Junajted.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Njukasl: Mogu li Svrake do Lige šampiona?

Njukasl je prošle sezone dobio najbogatije vlasnike u Premijer ligi, i od kluba koji je prvi deo šampionata završio na poziciji koja vodi u Čempionšip, Svrake su u nastavku sezone bez većih problema došle do opstanka u društvu najboljih i već tada se videlo da će ovaj tim imati zapaženu ulogu u narednom izdanju najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala.
Za primarni cilj su prebogati vlasnici postavili plasman u neko od evropskih takmičenja a kako sada stvari stoje veliki izgledi su da će se to na kraju i desiti.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Sent Džejms Parka nalazi na odličnom petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, a na sve to treba napomenuti da Pevci imaju dva meča više, pa se vrlo lako može desiti da crno-beli na kraju dođu i do te četvrte pozicije na tabeli koja donosi plasman u Ligu šampiona, što bi bio ogroman uspeh za tim koji je ne tako davno igrao u Čempionšipu, iako je poznato da Njukasl ima iskustva u elitnom takmičenju.
U prošlom kolu su izabranici Edi Hau koji radi fantastičan posao u ovom klubu ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Notingem Foresta, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Do pobede na tom gostovanju kod povratnika u najkvalitetniji rang engleskog fudbala popularne Svrake su došle nakon gola Isaka iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade.
I pre toga je tim sa Sent Džejms Parka odigrao sjajan duel na svom terenu protiv Vulverhemptona, kada je bilo 2:1, što je označilo i izlaz iz krize ekipe Njukasla koja pre toga na nekoliko uzastopnih mečeva nije uspevala da zabeleži trijumf iako je raspored bio izuzetno težak.
Na domaćem terenu su Svrake do sada odigrale trinaest mečeva i ostvarile sedam trijumfa, pet remija i samo jedan poraz i to od Liverpula koji će kako sada stvari stoje biti jedan od najozbiljnijih konkurenata Njukaslu u borbi za to četvrto mesto, koje kao što smo već napomenuli na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Edi Hau za ovaj veoma važan duel protiv Mančester Junajteda neće moći da računa na Almirona, Frejzera i Krafta, dok je pod velikim znakom pitanja Gordon.

Mančester Junajted: Đavoli traže izlaz iz krize!

Poput Njukasla, i Mančester Junajted ove sezone za primarni cilj ima plasman u evropska takmičenja, konkretno u Ligu šampiona, a kako sada stvari stoje utisak je da je ovaj tim veoma blizu toga.
Naime, u ovom trenutku se Đavoli nalaze na trećoj poziciji na tabeli uz bod viška u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, od koga imaju i dva meča manjka pa je sva prilika da ćemo Junajted posle godinu dana pauze ponovo gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Inače, što se tiče Evrope, u tekućoj sezoni je Junajted učesnik Liga Evrope, gde je ovaj tim nakon sjajnih partija u grupnoj fazi, uspeo do sada da preskoči dve prepreke u nokaut fazi pošto je engleski predstavnik prvo u dvomeču bio bolji od Barselone, što je po mnogim mišljenjima bilo i finale pre finala, a onda je Junajted bez većih problema eliminisao i nimalo naivnu ekipu španskog Betisa i to ukupnim rezultatom 5:1.
Za protivnika u četvrtfinalu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Junajted je dobio Sevilju koja ove sezone ima ogromnih problema, pa deluje da su Đavoli favoriti u tom dvomeču, iako je poznato da Andalužani po tradiciji igraju briljantno u Ligi Evrope.
Sve do pre dva kola Premijer lige su izabranici Erika Ten Haga imali i kakve takve šanse da se uključe u borbu za naslov prvaka, međutim snove svih navijača ovog tima je raspršio Liverpul koji je na Enfildu slavio sa više nego ubedljivih 7:0.
Ni posle toga se trećeplasirani tim na tabeli nije proslavio pošto je na svom stadionu samo remizirao protiv Sautemptona, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka i pored ogromnog broja izglednih prilika koje je propustila domaća ekipa.
Na gostovanjima je Junajted do sada odigrao trinaest mečeva i ostvario šest trijumfa, dva remija ali i pet poraza, uz podsećanje da je poslednja dva neuspeha na strani Mančester doživeo od Liverpula i Arsenala koji je na pragu titule prvaka Engleske.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Ten Hag za jedno od najtežih gostovanja u ligi neće moći da računa na Kazemira, Van De Beka, Garnača i Grinvuda, dok su pod velikim znakom pitanja Rašford, Sabicer, Eriksen i Marsijal.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman, a mišljenja smo da nam zbog svega toga ovaj susret neće doneti previše pogodaka pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Takođe, ubeđeni smo da će domaćin ostati neporažen na ovom susretu, pa je topla preporuka kombinacija igara 1X&0-3 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.91.

Za kraj, neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko se ovaj susret na Sent Džejms Parku završi bez pobednika pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X uz fantastičnu kvotu 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.