Meč dana: PSŽ – Lion: Sveci su mnogo grešni ove sezone, Lavovi moraju biti ukroćeni u Parizu!

Nakon reprezentativne pauze nastavljamo sa našom sve popularnijom kategorijom “Meč dana”, a ovog puta smo za vas analizurali meč sa “Parka Prinčeva” gde će snage odmeriti PSŽ i Lion.
Susret između dva francuska velikana je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

PSŽ: Sveci su u krizi!

Parižani su ponovo bez većih problema stigli do naslova prvaka, uz zaista veliku prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, a to je ovog puta bio Marsej, koji se u poslednjem kolu probio do drugog mesta na tabeli i došao do direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Ipak, zbog loših rezultata u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, Poketina je na klupi nasledio Kristof Galtje koji je samo sezonu pre toga mimo svih očekivanja uspeo da sa Lilom dođe do titule šampiona Francuske.
Prošlog leta nije bilo nekih senzacionalnih transfera kao što je to bio slučaj godinu dana pre toga kada je u ovaj klub stigao Lionel Mesi, međutim, svakako najvažnije je da je sačuvan trio Nejmar-Mbape-Mesi što je bez ikakve sumnje najbolja napadačka linija na svetu.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg rang francuskog fudbala izabranici Kristofa Galtjea su doživeli neprijatan poraz na svom terenu od Rena, kada je bilo 0:2.
U ovom trenutku se Parižani nalaze na prvom mestu na tabeli, i sva je prilika da će tim sa Parka Prinčeva odbraniti naslov prvaka u Francuskoj, međutim, i ovog puta je primarni cilj bio iskorak u Ligi šampiona, ali se to neće desiti ni ove sezone.
Krenimo redom. U grupnoj fazi elitnog takmičenja francuski predstavnik je ostvario četiri trijumfa, uz dva remija i to oba protiv Benfike, što je nažalost bilo dovoljno samo za drugo mesto na tabeli, pošto su PSŽ i Benfika imali isti broj bodova, isti međusobni skor, istu gol razliku, a na kraju je presudilo to što su popularni Orlovi postigli više pogodaka na strani i to sve zahvaljujući ubedljivom trijumfu na gostovanju kod Makabija.
Žreb je tako hteo da već u osmini finala vidimo duel između Bajerna i PSŽ-a, što je bila i repriza finala iz 2020. godine, kada su Bavarci slavili sa 1:0 i došli do ušatog trofeja.
Nažalost, ponovo je nemački predstavnik bio koban po Parižane, ostvario dvostruku pobedu, i u Parizu i u Minhenu i potpuno zasluženo došao do plasmana u četvrtfinale gde će odmeriti snage sa Mančester Sitijem, što će biti i duel dva tima koji se trenutno kotiraju kao favoriti za osvajanje Lige šampiona.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Kristof Galtje za ovaj veoma važan meč protiv Liona neće moći da računa na Nejmara, Ramosa, Mukijela, Kimpembea i Solera.

Lion: Odlične partije u gostima u poslednje vreme!

Iza Liona je jedna zaista kataastrofalno loša sezona, s obzirom da je ovaj tim ponovo ostao bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Naime, jedan od najtrofejnijih francuskih klubova je na kraju zauzeo tek osmo mesto na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na timove koji su uspeli da dođu do plasmana u Ligu konferencija.
Iako je i pre početka ove sezone primarni cilj bio plasman u neko od evropskih takmičenja, sva je prilika da od toga ni ovog puta neće biti ništa.
U ovom trenutku se popularni Lavovi nalaze na desetom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Ren, a kako je ta peta pozicija ujedno i poslednja koja donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, teško je očekivati da će nekadašnji šampion Francuske uspeti ozbiljnije da se uključi u trku za plasman u Ligu konferencije.
Iz ove perspektive gledano deluje da Lionu nije previše pomogla ni smena trenera sredinom oktobra, kada je legendarni Loran Blan nasledio Petera Bosa.
U prošlom kolu je desetoplasirani tim na tabeli remizirao na svom terenu protiv Nanta, a taj meč je završen rezultatom 1:1, što je samo još jedna potvrda da Lion ove sezone igra katastrofalno na domaćem terenu pošto je ova ekipa na četrnaest odigranih mečeva ostvarila šest trijumfa, pet remija ali i tri poraza.
U poslednje vreme izabranici Lorana Blana igraju dosta bolje na strani, gde je ovaj tim na pet poslednjih mečeva ostvario čak tri trijumfa, jedan poraz i jedan remi, i to na poslednjem gostovanju kod Lila kada je bilo 3:3.
Bio je to jedan zaista spektakularan meč na kom je Lil sve do 83. minuta vodio sa 3:1, ali je onda Lakazet sa dva pogotka uspeo Lionu da donese veoma važan bod sa jednog od najtežih gostovanja u ligi.
Ostaće upamćeno i da je glavni sudija meča u četvrtom minutu sudijske nadoknade dosudio penal za Lil, ali je nakon višeminutne provere odlučio da ga ipak poništi i dodeli žuti karton Bambi zbog simuliranja.
Što se tiče izostanaka za najteže gostovanja u Ligi 1, Loran Blan ovog puta neće moći da računa na Lopeza, Gusta i Kakerea.
Za kraj, poslednji međusobni meč između PSŽ-a i Liona je odigran sredinom septembra kada je aktuelni šampion Francuske na Žerlanu slavio sa 0:1.

Naš predlog

Bilo bi zaista previše kada PSŽ ne bi pobedio ni na ovom susretu, pa je topla preporuka jedinica za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.45.

Sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel na Parku Prinčeva, a ako uzmemo obzir da Lion igra sjajno na strani u poslednje vreme, deluje da bi trebalo da bude golova na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Za kraj, odbrana Parižana je ranjiva u poslednje vreme, pa neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko popularni Lavovi postignu makar dva pogotka na ovom gostovanju, za šta je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.