Tip dana: Everton – Totenhem: Konte napustio Sparse pred važan duel na Gudisonu!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji duel 29. kola Premijer Lige u kom će snage na Gudison Parku odmeriti ekipe Evertona i Totenhema.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Everton: Dajš vodi Karamele ka opstanku!

Ako se vratimo na prošlu sezonu, setićemo se da je ona bila jako loša po ekipu Evertona, koja je na kraju ipak nekako uspela da dođe do opstanka.
Na kraju su popularne Karamele prvenstvo završile na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Barnli koji je na kraju i ispao u Čempionšip.
Svakako da smo ove sezone očekivali dosta bolje partije od tima sa Gudisona, međutim, kako sada stvari stoje utisak je da Evertonu predstoji žestoka borba za opstanak.
Ruku na srce, utisak je da Everton pruža donekle bolje partije od kako je na klupu ovog tima seo Šon Dajš, koji je nasledio Frenka Lamparda koji se blago rečeno nije snašao na klupi ove ekipe.
Naime, na poslednja tri susreta popularne Karamele su bez poraza, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila jedan trijumf i doživela dva remija, što je u ovom trenutku dovoljno za sedamnaesto mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na osamnaestoplasirani Lester koji je u subotu poražen na gostovanju kod Kristal Palasa, kada je bilo 2:1.
U prošlom kolu je tim koji je ne tako davno predstavljao Englesku u Ligi Evrope, remizirao na gostovanju kod Čelsija, a taj susret je završen rezultatom 2:2.
Posle siromašnog prvog poluvremena gde nismo videli pogodak, gosti su se dobro branili. Mreža Evertona je bila netaknuta sve do 52. minuta kada je posle loše reakcije Kina, lopta došla do Žoaa Feliksa koji je pogodio za 1:0. Brzo je Everton izjednačio, međutim Plavci su sa bele tačke došli do nove prednosti.
Nažalost, šok za navijače Čelsija je usledio u 90. minutu kada je posle sjajne akcije Sims pobegao svojim čuvarima i savladao Kepu za konačnih 2:2.
Bio je to zaista veliki bod za Karamele sa gostovanja kod tima koji je u letnjem i zimskom prelaznom roku potrošio nestvarnih 630 miliona evra.
Na domaćem terenu je sedamnaestoplasirani tim na tabeli do sada odigrao četrnaest mečeva i ostvario pet trijumfa, dva remija i čak sedam poraza, međutim na poslednja četiri duela na Gudisonu, Everton ima skor od tri pobede i jednog poraza, a sve to po preuzimanju Šona Dajša, što je još jedan pokazatelj da je ovaj stručnjak uspeo da preporodi ovu ekipu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Šon Dajš za ovaj veoma važan susret neće moći da računa na Kalverta-Lujina i Tausenda.

Totenhem: Mogu li Pevci do plasmana u Ligu šampiona?

U finišu prošle sezone je Totenhem iskoristio nekoliko loših partija Arsenala, na kraju u međusobnom meču i savladao Tobdžije i na kraju potpuno zasluženo stigao do plasmana u Ligu šampiona, iako je na poziciji broj četiri tim iz Londona proveo veći deo sezone, ali su na kraju Pevci ipak bili najbolji kada je to najpotrebnije.
Sa istim ambicijama je tim iz Londona ušao i u novu sezonu, međutim od starta je nekako delovalo da to nije to, iako se u ovom trenutku Hari Kejn i drugari nalaze na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester Junajted i trećeplasirani Njukasl, ali uz konstataciju da Pevci imaju meč viška od oba tima, koja su između ostalog juče odigrala međusobni susret u kom su Svrake slavile na domaćem terenu, kada je bilo 2:0.
Podsećamo vas da je pre nedelju dana Antonio Konte napustio klub, a deluje da je tome najviše kumovao remi u prošlom kolu kod Sautemptona, kada je bilo 3:3.
Inače, Kristijan Stelini će preuzeti tim kao vršilac dužnosti glavnog trenera do kraja sezone, zajedno sa Rajanom Mejsonom koji će obavljati funkciju pomoćnika.
Pre toga remija protiv Sautemptona, Pevci su na svom terenu odigrali jedan odličan meč i bez većih problema slavili protiv Notingem Foresta, a činilo se tada da italijanski stručnjak ima punu podršku vlasnika Totenhema.
U gostima je inače do sada petoplasirani tim na tabeli odigrao četrnaest mečeva i ostvario pet trijumfa, isto toliko poraza i četiri remija, a poslednji trijumf na strani Spursi su ostvarili još sredinom januara kod Fulama, kada je bilo 0:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da je engleski predstavnik na kraju grupne faze Lige šampiona sa prvog mesta prošao dalje, ispred nemačkog Frankfurta, a sve to nakon pobedonosnog gola na gostovanju kod Marseja u poslednjem minutu poslednjeg kola grupne faze.
Nažalost, Pevci su u osmini finala eliminisani od italijanskog Milana, i to pošto je na San Siru bilo 1:0 za Rosonere, a u Londonu nažalost nije bilo pogodaka, čime je završena ovosezonska epizoda engleskog predstavnika u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Totenhem će na ovom veoma važnom meču biti bez Bentankura, Bisume, Dejvisa, Emersona i Sesegona, dok je pod velikim znakom pitanja Rišarlison.

Naš predlog

I jednima i drugima su bodovi preko potrebni, pa se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel na Gudisonu donese golove na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.

Od kako je Šon Dajš seo na klupu Karamela, ova ekipa igra dosta dobro na domaćem terenu, a ako na sve to dodamo da Totenhem u ne baš lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje, deluje da je jedinica idealna prognoza, a sve to kladionica Meridianbet ceni sa koeficijentom 3.40.

Za one koji su pomalo skeptični u pobedu domaćeg tima, mišljenja smo da je dupla šansa i više nego pristojna opcija, uz kvotu 1.66 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.