Derbi dana: Barselona – Real Madrid: Katalonci grabe ka duploj kruni, Real želi revanš!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Nou Kampu gde će snage odmeriti Barselona i Real Madrid, i to u revanšu polufinala španskog Kupa Kralja.
Prvi meč su Katalonci rešili u svoju korist rezultatom 0:1, pa se praktično nalaze nadomak plasmanu u polufinale, ali pita se tu nešto i aktuelni šampion Evrope.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Barselona: Katalonci grabe ka duploj kruni!

Poražavajuće zvuči podatak da su fudbaleri Barselone poslednju titulu šampiona Španije osvojili još 2019. godine, pa ne treba ni pominjati šta je bio primarni cilj uoči početka ovog šampionata.
Kako sada stvari stoje, tim sa Nou Kampa će prekinuti taj loši niz, pošto se u ovom trenutku izabranici Ćavija nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige, uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, što bi po svemu sudeći trebala da bude i nenadoknadiva bodovna prednost, pošto je do kraja šampionata ostalo još samo jedanaest kola.
U prošlom kolu su Katalonci odigrali još jedan sjajan meč i bez većih problema slavili na gostovanju kod već prežaljenog Elčea, a taj susret je završen rezultatom 0:4.
Na domaćem terenu je do sada Ćavijeva četa odigrala trinaest mečeva i ostvarila jedanaest trijumfa uz samo dva remija što ovu ekipu čini najboljim domaćinom u prvenstvu.
Najavljivali su Katalonci napad na sva tri trofeja, međutim, Ćavijevi izabranici se nisu proslavili u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Naime, španski predstavnik je grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja završio na trećem mestu na tabeli iza Bajerna i Intera, pa se morao zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
I tu je Barsa eliminisana odmah na prvoj prepreci i to od Mančester Junajteda, što je možda bila i dobra stvar za Katalonce koji su nakon toga igrali praktično bez greške u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, što nam najbolje potvrđuje i trenutna tabela.
Ne treba zaboraviti da se Barselona nalazi nadomak plasmana u veliko finale španskog Kupa Kralja, s obzirom da je tim sa Nou Kampa u prvom polufinalnom meču slavio na gostovanju kod Reala, kada je bilo 0:1, pa Kataloncima sada ostaje samo da odbrane tu prednost, što bi vrlo lako i moglo da se desi na kraju. Na tom meču u prestonici Španije je Barselona nastupila bez Roberta Levandovskog pa je u tom taj trijumf još i veći, uz konstataciju da je nakon toga Barsa u prvenstvenom El Klasiku takođe savladala svog najljućeg rivala, rezultatom 2:1, golom Kesija u poslednjim trenucima susreta.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Ćavi za ovaj El Klasiko neće moći da računa na Kristensena, Dembelea, Pedrija i De Jonga.

Real Madrid: Prvenstvo je izgubljeno, mogu li Madriđani do Kupa?

Ne možemo a da ponovo ne pomenemo briljantnu prošlu sezonu Madriđana koji su došli do četiri trofeja, pošto je ova ekipa osvojila Ligu šampiona, špansku La Ligu, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to je bez ikakve sumnje Karlo Ančeloti.
Svakako da je bilo izuzetno teško očekivati da kraljevski klub ponovi prošlu sezonu, pa možda zato i ne treba da iznenadi što se u ovom trenutku aktuelni šampion Španije nalazi na drugom mestu na tabeli La Lige uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Barselonu, što će po svemu sudeći biti i nenadoknadiva bodovna razlika.
Ruku na srce, u prošlom kolu su Karim Benzema i drugari bez većih problema slavili na svom terenu protiv Valjadolida a taj duel na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 6:0.
Na gostovanjima je do sada četa Karla Ančelotija odigrala četrnaest mečeva u prvenstvu i ostvarila devet trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza.
Što se tiče španskog Kupa Kralja u četvrtfinalu su Madriđani posle produžetaka preko Atletiko Madrida došli do polufinala, ali se u prvom polufinalnom susretu kraljevski klub nije proslavio pošto je na svom terenu poražen od Barselone rezultatom 0:1, a sigurno je da je to bio jedan od slabijih El Klasika u poslednje vreme.
Jedino takmičenje u kom barem za sada Real nije razočarao je bez ikakve sumnje Liga šampiona, pošto je aktuelni šampion Evrope prvo bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to sa prvog mesta na tabeli, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Žreb je za kraljevski klub bio nemilosrdan pošto je za protivnika dobio Liverpul i bila je to repriza finala iz prošle sezone. Međutim, četa Karla Ančelotija je već u prvom meču sve rešila, pošto su Karim Benzema i drugari na Enfildu slavili sa 2:5, a revanš na Santjago Bernabeu je bio samo formalnost, ali je i tu aktuelni šampion Evrope slavio rezultatom 1:0 i na taj način zakazao sebi dvomeč u četvrtfinalu sa Čelsijem, koji u nastavku sezone sve karte baca na Ligu šampiona.
Za kraj, kada su izostanci za ovaj duel sa Barselonom u pitanju, Karlo Ančeloti nema previše problema oko izostanka, pošto jedino neće moći da računa na Mendija, dok je pod znakom pitanja i Dijaz, ali on svakako ne bi bio u prvoj postavi, sve i da je spreman.

Naš predlog

Madriđani zaista nemaju šta da izgube na ovom susretu, pa očekujemo da od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Barselone i smatramo da će kraljevski klub postići dva ili više pogotka na ovom meču, za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.65.

Takođe, mišljenja smo da izabranici Karla Ančelotija neće doživeti ni poraz na ovom susretu, pa je topla preporuka dupla šansa X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.

Za kraj, retko kada se dogodi da i jedna i druga ekipa ne postigne makar po gol na El Klasiku, pa je idealna prognoza igra GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.