Najava i analiza: La Liga, 28. kolo: Da li je šampionska trka u Španiji gotova?

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 28. kola španske La Lige u kom nas očekuje mnogo zanimljivih duela. Utisak je da se najinteresantniji meč igra na Santjago Bernabeu gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Viljareal. Barselona na svom terenu ne bi smela da ima previše problema protiv Đirone, dok je zanimljivo šta će uraditi Atletiko Madrid na gostovanju kod Rajo Valjekana.
Sevilja otvara kolo sa duelom protiv Selte, dok četvrtoplasirani Real Sosijedad gosti Hetafe koji igra sjajno u poslednje vreme.
Dosta uzbuđenja se očekuje i u derbiju začelja, odnosno na duelu između Almerije i Valensije, dok Osasuna nakon plasmana u finale Kupa na svom terenu dočekuje Elče.

Sevilja – Selta – 1 @ 2.35 u Mozzartbet

Premijerni meč 28. kola španske La Lige se igra u Andaluziji gde će snage odmeriti Sevilja i Selta. Domaćin je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf kod Kadiza i tako se pomakao iz opasne zone, pošto se Sevilja u ovom trenutku nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe, pa je utisak da se sada malo lakše diše.
U goste im stiže Selta koja je dugo bez poraza, a u prošlom kolu je tim iz Viga u jednom fantastičnom meču na kom smo videli četiri gola remizirao na svom terenu protiv Almerije, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2.
Sevilji su daleko potrebniji bodovi na ovom susretu i mišljenja smo da će domaćin do njih i doći, pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 2.35 u Mozzartu.

Osasuna – Elče – D2+ @ 2.11 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Pamploni, gde će Osasuna ugostiti Elče. Domaćin je pre samo nekoliko dana došao do plasmana u finale Kupa Kralja, gde će ovaj tim odmeriti snage protiv Real Madrida. Kada je u pitanju špansko prvenstvo, u ovom trenutku se ekipa iz Pamplone nalazi na sredini tabele uz samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Atletik Bilbao, a ukoliko Real dođe do trofeja u Kupu i ta pozicija donosi plasman u Ligu konferencija.
Što se tiče Elčea, ovaj tim je odavno ispao iz lige, i do kraja šampionata će ekipa iz Alikantea igrati za čast.
U prošlom kolu je “fenjeraš” doživeo težak poraz na svom terenu od Barselone, kada je bilo čak 0:4, a nešto slično se može dogoditi i na ovom meču.
Deluje da će domaćin postići dva ili više golova, a kvota za tu igru u Meridianu je odličnih 2.11.

Espanjol – Atletik Bilbao – GG @ 2.05 u Maxbet

Espanjol se nalazi u izuzetno teškoj situaciji pošto ova ekipa trenutno zauzima osamnaesto mesto na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
Na četiri poslednja meča Katalonci su doživeli isto toliko poraza, a poslednji se desio u prošlom kolu na gostovanju kod Đirone kada je bilo 2:1.
Atletik Bilbao je pre nekoliko dana propustioda dođe do finala Kupa Kralja, pošto je ova ekipa na svom terenu remizirala protiv Osasune, i to nakon produžetaka.
U prvenstvu stvari teku po planu, s obzirom da se ponos Baskije trenutno nalazi na visokom sedmom mestu na tabeli.
Espanjol bez ikakve sumnje mora ovde da ide na sva tri boda, a poznato je koliko Bilbao ume da bude opasan na strani, pa je idealna prognoza igra GG uz sjajnu kvotu 2.05 u Maxbetu.

Real Sosijedad – Hetafe – 1 @ 1.67 u CircusBet

Real Sosijedad ima veliku priliku da dođe do plasmana u Ligu šampiona, pošto se tim sa Anoete već dosta dugo nalazi na poziciji broj četiri, međutim, ukoliko David Silva i drugari igraju kao što je to bio slučaj u prošlom kolu kod Viljareala (2:0), od plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje sigurno neće biti ništa.
Ipak, ima još dosta da se igra, a možda u najboljem mogućem trenutku u goste Sosijedadu dolazi Hetafe, koji godinama unazad ima ogromnih problema na strani.
Trenutno se tim iz predgrađa Madrida nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, i ukoliko igra kao što je to slučaj u poslednje vreme, sigurno je da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u La Ligi.
Domaćin ovde zaista nema pravo na kiks pa je topla preporuka jedinica za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 1.67.

Real Madrid – Viljareal – 3+ @ 1.63 u Meridianbet

Derbi kola igra se na Santjago Bernabeu gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Viljareal. Madriđani su u zaista sjajnom raspoloženju pošto je aktuelni šampion Evrope pre dva dana demolirao Barselonu na Kamp Nou rezultatom 4:0 i potpuno zasluženo došao do plasmana u finale španskog Kupa Kralja, gde će kraljevski klub odmeriti snage sa Osasunom, pa se novi trofej ne bi smeo dovesti u pitanje.
U prošlom kolu prvenstva Karim Benzema i drugari su demolirali Valjadolid na svom terenu, a taj meč je završen rezultatom 6:0.
Što se tiče Viljareala, i “žuta podmornica” je u prošlom kolu odigrala sjajan meč na svom terenu i savladala Sosijedad sa 2:0, pa se trenutno izabranici Kikea Setjena nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na petoplasirani Betis.
Deluje da bi ovaj susret u prestonici Španije mogao da donese dosta pogodaka, pa je idealno da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Valjadolid – Majorka – 1 @ 2.60 u Mozzartbet

Valjadolid je dva poslednja meča u prvenstvu odigrao zaista katastrofalno, doživeo dva poraza, primio čak devet golova i trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Valjadolid doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Reala, kada je bilo čak 6:0.
U goste im ovog puta dolazi Majorka koja izvesno neće imati problema oko opstanka u društvu najboljih, ali isto tako treba napomenuti da ovaj tim u poslednje vreme ima dosta problema, što se videlo i u prošlom kolu protiv Osasune kada nije bilo pogodaka.
Domaćinu su preko potrebni bodovi i mišljenja smo da će Valjadolid do njih i doći pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.60 u Mozzartu.

Betis – Kadiz – 3+ @ 2.08 u Meridianbet

Veliku priliku je Betis u prošlom kolu imao da se izjednači na tabeli sa četvrtoplasiranim Sosijedadom, i tako se ravnopravno uključi u borbu za Ligu šampiona, međutim Andalužani su poraženi na gostovanju kod Atletiko Madrida, kada je bilo 1:0.
Trenutno su Zeleni na petom mestu na tabeli, ali se Viljareal ozbiljno približio, pošto ima samo bod manjka, i deluje da će ova dva tima do kraja prvenstva voditi veliku borbu za plasman u Ligu Evrope.
Kadiz je nakon nekoliko mečeva bez poraza u prošlom kolu doživeo neuspeh na svom terenu protiv Sevilje čime je ova ekipa zakomplikovala posao oko opstanka u društvu najboljih, jer se trenutno Kadiz nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije timove.
Sigurno je da se gosti neće braniti, a kada na sve to dodamo da je Betis favorit na ovom susretu, sigurica su golovi, odnosno igra 3+ uz kvotu 2.08 u Meridianu.

Almerija – Valensija – GG @ 1.85 u Maxbet

Derbi začelja se igra u Andaluziji gde će snage odmeriti Almerija i Valensija. Almerija je u prošlom kolu remizirala na teškom gostovanju kod Selte kada je bilo 2:2, pa se trenutno ovaj tim nalazi na devetnaestoj poziciji na tabeli, i ima isti broj bodova kao i sedamnaestoplasirana Valensija koja im stiže u goste.
Slepi miševi su u prošlom kolu samo remizirali na svom terenu protiv Rajo Valjekana, iako su Kavani i drugari na tom meču propustitili pregršt izglednih šansi za postizanje gola.
Utisak je da je legendarni Ruben Baraha uspeo malo da prodrma fudbalere Valensije, ali je i dalje situacija izuzetno teška.
Oba tima će dati sve od sebe da trijumfuju na ovom susretu i pomaknu se iz zone ispadanja, pa deluje da će biti pogodaka na obe strane, i toplo vam preporučujemo da se opredelite za igru GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.85.

Rajo Valjekano – Atletiko Madrid – 2 @ 1.91 u CircusBet

Svi navijači Rajo Valjekana sasvim sigurno imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se njihova omiljena ekipa u ovom trenutku nalazi na odličnom osmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i sedmoplasirani Atletik Bilbao, a pominjali smo već da i to sedmo mesto donosi plasman u evropska takmičenja, ukoliko Real dođe do trofeja u Kupu, što je skoro pa izvesno.
U prošlom kolu prvenstva tim iz Valjehasa je remizirao na gostovanju kod Valensije, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Atletiko Madrid sa druge strane igra fenomenalno u poslednje vreme, a utisak je da su Madriđani kada je to bilo najpotrebnije vezali četiri trijumfa i praktično sebi obezbedili plasman u Ligu šampiona, pošto Jorgandžije u ovom trenutku imaju čak devet bodova viška u odnosu na petoplasirani Betis.
Deluje da će četa Čola Simeonea upisati i peti uzastopni trijumf u prvenstvu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.91 u CircusBetu.

Barselona – Đirona – 3+ @ 1.58 u Meridianbet

Poslednji meč 28. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Kataloniji gde će Barselona ugostiti Đironu.
Izabranici Ćavija u jako lošem raspoloženju dočekuju ovaj meč protiv Đirone, pošto je pre samo dva dana tim sa Nou Kampa na svom terenu doživeo debakl od Real Madrida, kada je bilo 0:4, što je značilo i eliminaciju Barselone iz španskog Kupa Kralja.
Kada je La Liga u pitanju, stvari teku po planu i sva je prilika da će prvi put posle čak četiri godine Barselona doći do naslova prvaka.
Đirona sasvim sigurno nema šta da izgubi na ovom meču a treba napomenuti da se u ovom trenutku ekipa koja takođe dolazi iz Katalonije nalazi na odličnom jedanaestom mestu na tabeli.
Golovi se ovde ne bi smeli dovesti u pitanje pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.