Najava i analiza: Premijer liga, 30. kolo: Mina za Tobdžije na Enfildu, Siti šalje Svece u Čempionšip

premijer liga

Bliži se kraj prvenstva u Premijer ligi a nijedna dilema još nije rešena. Ne zna se ko će biti šampion, ko će u Ligu šampiona i Evropu, a tek je na dnu haos. U ovom, uskršnjem, kolu vodeći Arsenal gostuje kod Liverpula, što je svakako derbi kola, dok će njegov prvi i jedini pratilac Mančester Siti na jug, kod Sautemptona. Važan meč za Ligu šampiona igra se na Vajt Hart Lejnu gde Totenhem dočekuje Brajton. Kvote su važile u momentu pisanja analize.

Mančester Junajted – Everton – 1x,0-2 @ 2.20 u MaxBet

Paklenih devet utakmica je preostalo Evertonu do kraja sezone u kojoj pokušavaju da održe glavu iznad vode. Karamele igraju dobro u poslednje vreme, već četiri kola ne znaju za poraz, ali su u tom intervalu dobili samo jedan meč. Rivali su bili teški, ali u Premijer ligi lakih ni nema. Šon Dajš radi odličan posao iako bismo se kladili na neki klub, od ovih devet ugroženih, da će opstati, izabrali bismo Everton. Junajted igra promenjivo, ali je uspešan u četiri takmičenja. Što se prvenstva tiče najbitnije je završiti među četiri najbolja tima. Trenutno su na tom željenom mestu, mada ih je poraz od Njukasla sigurno zabrinuo. U zaostalom meču su minimalnim rezultatom dobili Brentford i vratili se na staro. Mogao bi Dajš da zatvori prilaze svom golu pa predlažemo mali broj pogodaka uz duplu šansu na domaćina. Za 1x,0-2 kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.20.

Aston Vila – Notingem Forest – 1x,2-4 @ 1.72 u Meridianbet

Još jedan tim koji je procvetao od promene trenera je Aston Vila. Od kada je stigao Unaj Emeri Vila ne zna za neuspeh, a u poslednjih šest utakmica ima pet pobeda i jedan remi. U dve prethodne utakmice osvojili su maksimalan broj bodova na gostovanjima kod Čelsija i Lestera, i već su na 7. mestu sa dobrim izgledima da se uključe u borbu za Evropu. Forest je u lošem periodu, bez pobede su na poslednjih osam mečeva, a u vanrednom kolu su izgubili važan meč u Lidsu od direktnog konkurenta za opstanak. Mada su Šumari iznad crte, imaju isti broj bodova kao i Bornmut koji je u zoni ispadanja. Svaki bod do kraja biće neverovatno važan, pa će povratnik u elitu pokušati da makar ostane neporažen u Birmingemu. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz umeren broj golova. Za 1x,2-4 kvota iznosi 1.72 u kladionici Meridianbet.

Brentford – Njukasl – GG @ 1.83 u CircusBet

Verovatno ni u Brentfordu nisu imali iluziju oko plasmana u Ligu šampiona, mada im je Evropa još uvek dostižna. Problem je što su u prethodne tri utakmice uzeli samo dva boda, pa su malo izgubili korak sa rivalima. U zaostalom meču su gostovali na Old Trafordu i izgubili minimalnim rezultatom što im je bio prvi poraz još od početka marta. Na Komjuniti dolazi odlični Njukasl koga Edi Hau vodi ka Ligi šampiona. Prvo su pobedili Junajted na Sent Džejms parku, a onda u odloženom meču počistili Vest Hem u Londonu. Iza njih je serija od četiri uzastopne pobede i sigurno je da planiraju njen produžetak. Ipak, Pčelice su bez poraza na svom terenu od sredine septembra kada je na Komjunitiju gostovao Arsenal. Domaćin je rasterećen a i gosti će igrati na pobedu. Naš predlog je zato gol-gol, dok se za GG dobija kvota 1.83 u kladionici CircusBet.

Fulam – Vest Hem – GG @ 1.95 u MaxBet

Dešavanja iz FA kupa protiv Junajteda umnogome su odredila uinak Fulama u nastavku sezone. Kolibari su ostali bez Mitrovića na duže vreme, kažnjen je bio i Vilijan, pa ne čudi niz od tri uzastopna poraza u Premijer ligi, četiri ako se računa i onaj u Mančesteru. Povoljna okolnost je to što je Fulam prebrinuo sve brige oko opstanka na vreme, jer bi u suprotnom bili u problemu. Čekićari nemaju taj luksuz, oni će morati da udarnički ”kopaju” do opstanka, posebno posle debakla u duelu sa Svraka u odloženom meču. Srećom su prošlog vikenda dobili Sautempton na svom terenu, inače bi i ovaj meč čekali u zoni ispadanja. Vest hem nije u ”crvenom” samo zbog gol razlike s obzirom da imaju isti broj bodova kao i Bornmut, prvi ispod crte. Duel na Krejven Kotidžu mogao bi da bude poslednji za Dejvida Mojesa ukoliko Čekićari izgube i od Fulama. Pritisak postoji, a mi predlažemo GG sa kvotom 1.95 u kladionici MaxBet.

Lester – Bornmut – T12+ @ 1.97 u Mozzartbet

Teško je u par rečenica predstaviti značaj ovog meča za Lester i Bornmut. Oba tima su u zoni ispadanja, što se za goste i moglo očekivati, ali sigurno ne i za nekadašnjeg šampiona iz Lestera. Posle serije poraza smenjen je i Brendon Rodžers i teško je setiti se nekog trenera koji je imao toliko prilika da se ”spasi”, ali ih je sve prokockao Ni privremeni šef Adam Sedler nije dobro startovao, Lisice su poražene a dva prethodna meča golovima u finišu susreta, prvo od Palasa, a onda i Aston Vile na svom stadionu u zaostaloj utakmici. Meč protiv Bornmuta jednostavno se mora dobiti, ali i Trešnjice traže svoju šansu u duelu sa direktnim konkurentom. Bornmut je pobedio Fulam prošle subote ali je izgubio od Brajtona u zasotalom meču tokom sedmice, a obe utakmice igrao je na svom Vitalitiju. Na strani im teže ide i Lester je veliki favorit na ovom meču. Naš predlog je domaćin daje dva gola sa kvotom 1.97 u kladionici Mozzartbet.

Totenhem – Brajton – 1 @ 2.60 u CircusBet

Gledano po tabeli Totenhem i Brajton imaju podjednake izglede u borbi za Ligu šampiona. Pevci su jedno mesto iznad sa 4 boda više u odnosu na Galebove, ali i sa dve utakmice više odigrane, pa bi Brajton mogao da ih prestigne u slučaju pobeda. Tim sa juga nije u obavezi da igra elitno takmičenje, u njihov tim nije uloženo toliko kao u Totenhemov, ali je veliko pitanje hoće li im se u skorije vreme ukazati ovakva šansa. Sve je to račun bez krčmara jer trenutno ni Totenhem ni Brajton nisu u zoni plasmana u Ligu šampiona i moraće da prestignu ili Junajted ili Njukasl. Pobednk ovog duela imaće mnogo više izgleda za tako nešto, a domaćin ga čeka bez Antonija Kontea na klupi, sa Stelinijem kao privremenim rešenjem. Galebovi nemaju razloga za smenu trenera, dobar je bio i Poter, a odličan je i De Zerbi. Prednost dajemo domaćinu, njihov motiv mora biti veći, ali oprez kod ovog meča. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 2.60.

Vulverhempton – Čelsi – 0-2 @ 1.71 u Meridianbet

Od plasmana Plavaca u Ligu šampiona preko Premijer lige nema ništa. Oni su u ovom momentu jednako udaljeni od četvrtoplasiranog tima i prvog ispod crte. Silna ulaganja ove zome nisu se isplatila pa je otkaz uručen i drugom treneru ove sezone, Gremu Poteru. Bivši strateg Brajtona pokazao je da je samo Poter, ali ne Hari. U Čelsi se vratio Fran Lapard, da li na mala ili velika vrata pokazaće budućnist. On jeste ”vojnik” ovog kluba, već je imao jednu epizodu na klupi, ne tako uspešnu, ali na Stamford Bridžu odvano lutaju kada je trener u pitanju. Čelsi uskoro očekuje duel sa Realom u četvrtfinalu Čige šampiona i sve je podreženo tom okršaju. Na dve prethodne utakmice Plavci nisu dali gol, pa nešto ne očekujemo da se probude ni u Vulverhemptonu. Ni Vukovi nisu u nekoj formi, jedino je njihov motiv veći jer se bore za opstanak. Pokušajte sa 0-2 gola, a za ovaj tim u kladionici Meridianbet dobijate kvotu 1.71.

Sautempton – Mančester Siti – 3+ @ 1.65 u MaxBet

Da li je za Siti povoljna okolnost što gostuju kod poslednjeplasiranog tima u predvečerje prvog okršaja sa Bajernom u Ligi šampiona, veliko je pitanje. Sveci nemaju mogućnost da biraju rivala i moraju da napadnu i aktuelnog šampiona. Sautempton ima četiri boda zaostatka za prvim timom iznad crte i poraz bi tu razliku samo povećao. Ipak, podsetimo se činjnice da su Scevi već dobili Siti ove sezone na Sent Merisu. Bilo je to u EFL kupu, a to je, verovatno, biilo najbolje izdanje tima iz poznate luke. Nema ni Siti prostora za gubitak b odova, Arsenal je i dalje na velikih +8, ali sa utakmicom viđe. U Mančesteru se nadaju neuspehu Tobdžija na Enfildu i onda bi mogli da čekaju međusobni duela sa njima na Etihadu 26. aprila. Vraća se i Haland pa probajte na golove. Moralo bi ih biti barem tri. Za 3+ koeficijent iznosi 1.65 u kladionici MaxBet.

Lids – Kristal Palas – 1x,0-2 @ 2.00 u Mozzartbet

Još jedan meč od koga će zavisiti poredak na dnu tabele. Lids i Palas nisu u zoni ispadanja, ali nisu ni daleko od nje. Ono što je dobro i kod jednih i kod drugih je to što su pobedili u svom prethodnom meču. Palas je to uradio u subotu protiv Lestera nakon preokreta, a Lids je u utorak na svom Eland Roudu bio bolji od Bornmuta. I to su bili okršaji sa direktnim takmacima. Možda je remi po meri oba tima, ali svakako da su tri boda velika kao kuća. Na klupi Orlova je od prošlog kola iskusni Roj Hodžson koji je zamenio Partika Vijeru i Palas je odmah pobedio, prekinuvši tako niz od 12 prvenstvenih mečeva bez trijumfa. Sada se lakše diše, ali ne u potpunosti. Ni Jorkšircima nije lakše, oni imaju i bod manje od Palasa ali se barem vidi napredak na mečevima na domaćem terenu. Tu su bez poraza na prethodna tri meča i očekujemo da ne izgube ni protiv Palasa. Uz duplu šansu na Lids dodajemo i mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota je 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Liverpul – Arsenal – GG3+ @ 1.75 u Mozzarbet

Za kraj kola ostavljen je derbi na Enfildu. Liverpul će sezonu završiti bez trofeja, a gotovo sigurno neće izboriti ni plasman u Ligu šampiona. Ipak, igranje u Evropi je obaveza za slavni tim sa Enfilda i u to svetlu treba gledati na meč sa vodećim Arsenalom. Posle mnogo sezona posrtanja Tobdžije se ponovo bore za pehar u Premijer ligi, a prethodni su osvojili per 19 godina. Kada se pogleda tabela čini se da Artetin tim ima brisan prostor ispred sebe ali nije tako. Radi se o optičkoj varci, tih osam bodova lako može biti pet, kada Siti odigra svoj zaostali meč, a može biti i samo dva ukoliko Arsenal izgubi u Liverpulu. Pritom, korz dve sedmice igra se i međusobni duel dve vodeće ekipe u Mančesteru na Etihadu. Zato Arsenal mora ići na pobedu i na Enfildu gde je u prvenstvu slavio pre 12 sezona. Motiv je svakako na strani gostiju ali ni Liverpul ne sme sebi da dopusti da postane moneta za potkusurivanje između ekipa koje se bore za titulu. Neće igrati Redsi za Siti nego za sebe i svoj ponos, a naš predlog za derbi ovog kola je igra gol-gol uz bar tri pogotka. Za GG3+ kvota iznosi 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.