Najava i analiza: Serija A, 29. kolo: Derbi na Olimpiku, nastavlja se velika bitka za plasman u Ligu šampiona!

Od petka su na programu mečevi 29. kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi pregršt zanimljivih mečeva.
Ovog puta se derbi igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Juventus, a biće to lepa prilika da se Stara dama još više približi poziciji koja naredne sezone vodi u neko od evropskih takmičenja.
Inter, Milan i Napoli zbog obaveza u Ligi šampiona, svoje mečeve u Seriji A igraju još u petak, i utisak je da sva tri predstavnika Italije u elitnom takmičenju nemaju preterano težak posao.
Jedan od najzanimljivijih mečeva se igra u Torinu gde će Bikovi ugostiti Romu, dok će sasvim sigurno dosta interesantno biti i u Bergamu, gde će snage odmeriti Atalanta i Bolonja.
Fiorentina želi da nastavi sa sjajnim partijama na svom terenu protiv Specije, dok Verona traži veoma bitne bodove na Bentegodiju protiv Sasuola, koji takođe igra fenomenalno u poslednje vreme.

Salernitana – Inter – 2 @ 1.50 u Maxbet

Prvi meč 29. kola italijanske Serije A se igra u Salentu gde će snage odmeriti Salernitana i Inter. Domaćin se u ovom trenutku nalazi van opasne zone, pošto izabranici Davidea Nikole imaju čak devet bodova viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli, što znači da ćemo Salernitanu i sledeće sezone po svemu sudeći gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na veoma teškom gostovanju kod Specije, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U goste im stiže Inter koji zaista ne liči na sebe u poslednje vreme, o čemu najbolje govori i podatak da su Neroazuri na tri poslednja susreta doživeli isto toliko poraza, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada su izabranici Simonea Inzagija na svom terenu poraženi od Fiorentine, a taj duel na stadionu Đuzepe Meaca je završen rezultatom 0:1.
Smatramo da bi bilo zaista previše kada Inter ne bi pobedio ni na ovom susretu, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.50 u Maxbetu.

Leće – Napoli – 3+ @ 2.12 u Meridianbet

Leće ne liči na onu ekipu iz prvog dela šampionata, pošto je ova ekipa zaređala nekoliko poraza u prvenstvu i u ovom trenutku se tim sa stadiona Via del Mare nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Leće doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Empolija, a taj meč u Toskani je završen pobedom domaćina od 1:0.
U goste im ovog puta stiže Napoli, koji je u prošlom kolu doživeo pravu katastrofu na svom terenu protiv Milana, a taj susret na “Maradoni” je završen pobedom aktuelnog šampiona Italije od 4:0.
Ipak, Napolitanci i dalje drže sve u svojim rukama, nema nikakve sumnje da će Skudeto završiti u njihovim vitrinama, a možda Lučano Spaleti na ovom susretu odmori neke od svojih najboljih fudbalera, pošto italijanskog predstavnika već za nekoliko dana očekuje meč protiv Milana u četvrtfinalu Lige šampiona.
Idealno je da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.12.

Milan – Empoli – 1-1 @ 2.10 u Mozzartbet

Nakon jedne poprilično loše serije rezultata, Rosoneri su u prošlom kolu odigrali verovatno i svoju najbolju partiju ove sezone, pošto je u gostima ovaj tim demolirao ekipu Napolija, i to rezultatom 4:0, pa se u ovom trenutku izabranici Stefana Piolija nalaze na trećem mestu na tabeli što i hoće biti primarni cilj s obzirom da ta pozicija na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Naravno i Rosonere očekuje meč protiv Napolija u okviru četvrfinala Lige šampiona, međutim, Pioli mora da izađa na megdan Empoliju sa najjačim mogućim snagama zbog pomenute situacije na tabeli.
Empoli je u prošlom kolu veoma važan trijumf ostvario na svom terenu protiv Lećea, čime se ova ekipa pomakla iz zone ispadanja, i sva je prilika da ćemo tim iz Toskane i naredne godine gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Očekujemo da domaćin krene silovito od prvog minuta, pa je topla preporuka prelaz 1-1 uz sjajnu kvotu 2.10 u Mozzartu.

Udineze – Monca – GG @ 1.80 u Meridianbet

Taman kada smo pomislili da će Udineze doći u situaciju da se bori za plasman na sedmu poziciju, koja vrlo lako može da donese plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, desio se neočekivan poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Podsećamo vas da su Zebre pre toga odigrale jedan fenomenalan meč i slavile na svom terenu protiv favorizovanog Milana rezultatom 3:1, ali su crno-beli poklekli kada je to bilo najmanje potrebno.
Monca je sa druge strane u prošlom kolu na svom terenu glatko poražena od Lacija, u duelu koji je završen rezultatom 0:2, a trenutno se debitant u društvu najboljih nalazi na trinaestoj poziciji na tabeli i ono što je svakako najbitnije je da ćemo po svemu sudeći klub koji je u vlasništvu legendarnog Silvija Berluskonija gledati i sledeće godine u Seriji A.
Utisak je da bi i jedni i drugi mogli da postignu ovde barem po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.80 u Meridianu.

Fiorentina – Specija – 1 @ 1.44 u CircusBet

Velika je šteta što Fiorentina nije igrala ovako dobro od starta šampionata, pošto se sasvim sigurno Ljubičasti u ovom trenutku ne bi nalazili na devetoj poziciji na tabeli, već bi se borili za plasman u Ligu šampiona.
Na ove sjajne partije u Seriji A, Fiorentina se nadovezala i trijumfom u prvom meču polufinala italijanskog Kupa, na gostovanju kod Kremonezea, kada je bilo 0:2, čime je Viola praktično obezbedila plasman u veliko finale, gde ovu ekipu očekuje bolji iz duela Inter – Juventus.
U poslednjem kolu Serije A, Luka Jović i drugari su mimo svih očekivanja savladali Inter rezultatom 0:1, a jedini gol na tom susretu delo je Bonaventure.
Specija i dalje nije sigurna kada je opstanak u pitanju, pošto tim iz Ligurije ima šest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao protiv Salernitane (1:1).
Sve govori da će Viola ostvariti novi trijumf u Seriji A, za šta je kladionica CircusBet prirpemila kvotu 1.44.

Atalanta – Bolonja – 3+ @ 1.98 u Meridianbet

Atalanta polako ali sigurno podiže svoju formu, a veliko je pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona, pošto se izabranici Đanpjera Gasperinija u ovom trenutku nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Inter.
U prošlom kolu je ekipa iz Bergama bez većih problema slavila na gostovanju kod Kremonezea, a taj meč je završen rezultatom 1:3, uz konstataciju da je ta pobeda gostiju mogla da bude i daleko ubedljivija.
Bolonja je sa druge strane u prošlom kolu na svom terenu demolirala Udineze sa 3:0, pa se u ovom trenutku izabranici Tijaga Mote koji je preporodio ovu ekipu nalaze na sjajnom osmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Juventus.
Pre tog trijumfa nad Udinezeom, Bolonja je u jednom sjajnom susretu remizirala na gostovanju kod Salernitane, kada je bilo 2:2.
Utisak je da će nam ovaj susret u Bergamu doneti dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.98 u Meridianu.

Sampdorija – Kremoneze – 1 @ 2.40 u Mozzartbet

Sampdorija od samog starta prvenstva ima dosta problema, nije ovom klubu pomogao ni dolazak Dejana Stankovića, pa je sve izvesnije da ćemo Đenovljane sledeće sezone gledati u Seriji B.
U ovom trenutku se Sampa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo petnaest osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa glatko poražena na gostovanju kod Rome na Olimpiku, kada je bilo 3:0.
Bio je to devetnaesti poraz Đenovljana u ovogodišnjem izdaju Serije A, pa se više od devetnaeste pozicije na tabeli usled takvih partija nije moglo ni očekivati.
Društvo u Seriji B će im praviti Kremoneze koji je bez ikakve sumnje tim koji je do sada najmanje pokazao u Seriji A, o čemu najbolje govori i poslednje mesto na tabeli.
U prošlom kolu je ekipa iz Kremone poražena na svom terenu protiv Atalante, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Barem na papiru je Sampdorija daleko bolji rival, što je jedan od glavnih razloga zašto vam ovde preporučujemo da probate sa jedinicom, koju kladionica Mozzartbet ceni sa kvotom 2.40.

Torino – Roma – 2 @ 2.40 u Meridianbet

Godinama unazad Torino završava sezonu na sredini tabele, a kako sada stvari stoje deluje da će to biti slučaj i ovog puta, pošto se popularni Bikovi u ovom trenutku nalaze na desetoj poziciji.
U prošlom kolu su Nemanja Radonjić i drugari odigrali jedan dobar meč na gostovanju kod Sasuola koji se nalazi u fantastičnoj formi, a taj duel u Ređo Emiliji je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
U goste im ovog puta stiže Roma, koja je pobedom u prošlom kolu ponovo došla do deobe četvrte pozicije, uz isti broj bodova kao i Inter, a poznato je da to četvrto mesto na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj izabranika Žozea Murinja.
Torino igra zaista tvrdo na domaćem terenu, međutim, Rimljani ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje kako znaju i umeju moraju da slave na ovom meču a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.40.

Verona – Sasuolo – 1 @ 2.65 u CircusBet

Nažalost, kako sada stvari stoje vrlo je moguće da ekipu Verone naredne sezone gledamo u Seriji B. Naime, u ovom trenutku se tim sa Bentegodija nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na Speciju, koja se nalazi u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu su Darko Lazović i drugari odigrali jedan dobar meč na gostovanju kod favorizovanog Juventusa, ali ipak doživeli poraz, pošto je taj duel u Torinu završen rezultatom 1:0.
Sa druge strane Sasuolo pruža fenomenalne partije u poslednje vreme, pa se ekipa iz Ređo Emilije nakon katastrofalnog starta šampionata trenutno nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na osmoplasiranu Bolonju.
U prošlom kolu je Sasuolo remizirao na svom terenu protiv Torina, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Ukoliko misli da sačuva kakvu takvu šansu, Verona mora da slavi na ovom meču a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam hrabro preporučujemo da odirate jedinicu uz kvotu 2.65 u CircusBetu.

Lacio – Juventus – GG @ 2.20 u Maxbet

Najslađe smo ostavili za kraj. Poslednji meč 29. kola italijanske Serije A se igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Juventus.
Lacijali igraju sjajno u poslednje vreme i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Rimljane posle godinu dana pauze ponovo sledeće sezone gledamo u Ligi šampiona.
Naime, u ovom trenutku se Rimljani nalaze na odličnom drugom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Inter. U prošlom kolu su Sergej Milinković-Savić i drugari slavili na teškom gostovanju kod Monce, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U goste im stiže Juventus, koji igra briljantno u poslednje vreme, i da nije bilo onog poraza od Rome, Stara dama bi u ovom trenutku bila ravnopravan kandidat za plasman u Ligu šampiona i pored oduzimanja čak petnaest bodova.
U prošlom kolu je Juve dosta teže nego što se očekivalo slavio na svom terenu protiv Verone, pa se u ovom trenutku tim iz Torina nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
Veoma težak meč za prognoziranje, s obzirom da i jedni i drugi igraju odlično u poslednje vreme, a možda je najbolje da probate sa golovima na obe strane, za šta je kladionica Maxbet pripremila fantastičnu kvotu 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.