Meč dana: Lacio – Juventus: Da nije Napolija, Lacio bi bio prvi, ali im Juve tradicionalno ne leži!

U subotu se igra gotovo kompletno 29. kolo italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta u okviru sve popularnije kategorije Meč dana, analizirali duel na Olimpiku, u kom će Lacio ugostiti Juventus.
Početak ovog duela u Rimu je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Liga šampiona je na vidiku!

Prošle sezone su Rimljani igrali poprilično promenljivo, pa se na kraju tim sa Olimpika morao zadovoljiti sa plasmanom u Ligu Evrope, a pred početak ovog šampionata uprava kluba na čelu sa kontroverznim predsednikom Lotitom je postavila samo jedan cilj, a to je plasman u Ligu šampiona, i kako saad stvari stoje vrlo lako se može desiti da ovu ekipu naredne sezone gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, pošto se Lacijali trentno nalaze na drugom mestu na tabeli, uz meč manje u odnosu na Milan i Inter koji trenutno drže treću i četvrtu poziciju na tabeli.
Lacio pruža briljantne partije u poslednje vreme, a najbolji pokazatelj za to je što je ova ekipa na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ostvarila četiri trijumfa, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Bolonje kada nije bilo golova.
Inače, ono što je zaslužuje svaku pohvalu je podatak da Lacijali na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala nisu primili niti jedan pogodak.
U prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija koji je na pravom putu da i Rimljane dovede do plasmana u Ligu šampiona, ostvarili trijumf na gostovanju kod Monce, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su Sergej Milinković-Savić i drugari ostvarili osam trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Ako sumiramo učešče svih italijanskih klubova u evropskim takmičenjima, deluje da je samo Lacio razočarao. Naime, Rimljani prvo nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, pošto se u ovoj grupi desila jedna nesvakidašnja situacija a to je da sva četiri tima na kraju imaju isti broj bodova, pa se tim sa Olimpika morao zadovoljiti trećom pozicijom i nastavkom takmičenja u Ligi konferencije.
U šesnaestini finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Lacijali su dosta teže nego što se očekivalo eliminisali rumunski Kluž, ali je u osmini finala po italijanskog predstavnika bio koban AZ Alkmar, koji je slavio u oba meča sa 2:1, i potpuno zasluženo došao do plasmana u četvrtfinale.
Kako je rimski klub eliminisan i iz italijanskog Kupa, u nastavku šampionata se četa Maurisija Sarija može isključivo fokusirati na Seriju A, i sva je prilika da ćemo Lacijale naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Maurisio Sari za ovaj veoma važan meč protiv Juventusa konačno može da računa na sve raspoložive fudbalere.

Juventus: Neverovatni Juve se vratio u borbu za Evropu!

Veliko je pitanje šta bi bilo da Juventusu italijanski Savez nije oduzeo čak petnaest bodova, ali i pored toga se vrlo lako može desiti da klub iz Torina naredne sezone gledamo u nekom od evropskih takmičenja.
Naime, Stara dama se u ovom trenutku nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, a treba napomenuti da čak i sedma pozicija donosi plasman u Ligu konferencije, naravno ukoliko jedna od šest prvoplasiranih ekipa na tabeli Serije A dođe do trofeja u Kupu, pa je jasna računica da bi to bio slučaj ukoliko bi Inter došao do trofeja.
Bilo kako bilo, u poslednje vreme izabranici Masimilijana Alegrija blistaju u Seriji A, a u prošlom kolu je ova ekipa dosta teže nego što se očekivalo došla do trijumfa na svom terenu protiv Verone, kada je bilo 1:0. Pre toga je Stara dama slavila na gostovanju kod Intera, rezultatom 0:1, čime se ovaj klub u potpunosti vratio u igru za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Inače, na gostovanjima je Juventus do sada odigrao trinaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, dva remija i četiri poraza.
Ne treba zaboraviti da klub iz Torina nastupa i u italijanskom Kupu, gde su Bjankoneri u prvom meču polufinala remizirali sa Interom, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, uz podatak da su gosti do izjednačenja stigli golom u poslednjim trenucima susreta.
Takođe, izabranici Masimilijana Alegrija su nakon bolne eliminacije iz Lige šampiona, gde je italijanski predstavnik zauzeo tek treće mesto na tabeli uz samo tri osvojena boda, nastavili takmičenje u Ligi Evrope, i kako sada stvari stoje utisak je da je Juventus jedan od najvećih kandidata za osvajanje trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Naime, prvo je Stara dama u šesnaestini finala eliminisala Nant i to bez većih problema, dok je italijanski predstavnik u osmini finala bio bolji od ove sezone nimalo naivnog Frajburga, čime je Juve sebi zakazao dvomeč sa Sportingom, koji je neočekivano eliminisao Arsenal.
Za kraj, kada je ovaj meč sa Lacijom u pitanju, Masimilijano Alegri neće moći da računa na Kina, dok je pod velikim znakom pitanja Pol Pogba.

Naš predlog

U poslednje vreme Lacio i te kako leži Juventusu, pošto je ekipa iz Torina dobila čak četiri od poslednjih pet međusobnih susreta, a deluje da će i ovog puta Stara dama ostati neporažena, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.46.

Iako nam mečevi između ova dva tima uglavnom ne donose dosta golova, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan izuzetno drugačiji susret u kom se ni jedni ni drugi neće štedeti, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.60.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da Dušan Vlahović i drugari postignu dva ili više pogotka na ovom vrućem gostovanju na Olimpiku, a za sve to je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 3.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.