Tip dana: Real Madrid – Viljareal: Benzema torpedovao Katalonce, na meti mu je druga podmornica, žute boje!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Santjago Bernabeu gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Viljareal.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Real Madrid: Kriza je prošlost!

Naravno, teško je bilo očekivati da Real ponovi prošlu sezonu, u kojoj se ovaj tim ponovo popeo na krov Evrope, ali i bez većih problema došao do titule u La Ligi.
Pored toga, kraljevski klub je došao do trofeja u Superkupu Evrope, i na Svetskom klupskom prvenstvu, pa se još jednom pokazalo da je dovođenje Karla Ančelotija bio pravi posao.
Ako se osvrnemo na tekuću sezonu, deluje da su Madriđani za sada jedino podbacili u prvenstvu, pošto u ovom trenutku Barselona ima čak dvanaest bodova viška, što bi na jedanaest kola pre kraja morala da bude dovoljna zaliha.
Nedavno su Katalonci dobili i derbi u prvenstvu, kada je bilo 2:1, mada i dalje Real ima bolji međusobni skor, jer je istog rivala na Santjago Bernabeu pobedio sa 3:1.
Ipak, četa Karla Ančelotija se na najbolji mogući način osvetila Barsi za taj poraz u prvenstvu, pošto su pre samo nekoliko dana Madriđani deklasirali najljućeg rivala i to na njegovom terenu, a taj duel je završen rezultatom 0:4, čime je kraljevski klub izborio plasman u finale Kupa Kralja, gde će odmeriti snage sa Osasunom i deluje zaista da je novi trofej na vidiku.
Inače, stvari polako ali sigurno idu bolje i u španskom prvenstvu gde je prošlog vikenda aktuelni šampion Evrope na svom terenu demolirao Valjadolid, a taj duel je završen rezultatom 6:0, i nećemo preterati ako kažemo da je rezultat tog meča mogao da bude i ubedljiviji.
Na domaćem terenu su Madriđani za sada odigrali trinaest mečeva i ostvarili devet trijumfa i četiri remija, bez poraza.
Primarni cilj će naravno i ovog puta biti trofej u Ligi šampiona, u kojoj stvari za sada teku po planu. Pre svega, Real je bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Ni ovog puta kraljevski klub nije imao sreće na žrebu, pošto su Madriđani ukrstili koplja sa Liverpulom, što je ujedno bilo i reprize prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona. U prvom meču na Enfildu Karim Benzema i drugari su slavili sa 2:5, pa je revanš u prestonici Španije bio samo formalnost, a i tu je tim koji sa klupe predvodi Karlo Ančeloti slavio rezultatom 1:0, i zakazao sebi dvomeč sa Čelsijem, koji takođe u nastavku sezone sve karte baca na najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Za kraj, što se tiče izostanaka, popularni Don Karlo neće moći da računa samo na Mendija, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za okršaj sa Viljarealom.

Viljareal: Blistave partije u poslednje vreme!

U poslednje dve sezone Viljareal nije preterano blistao u španskom prvenstvu, međutim, popularna “žuta podmornica” je delovala fenomenalno u evropskim takmičenjima.
Preprošle sezone je klub sa “Keramike” mimo svih očekivanja stigao do trofeja u Ligi Evrope i to nakon pobede nad favorizovanim Mančester Junajtedom u velikom finalu, da bi prošle sezone takođe neočekivano, Viljareal stigao čak do polufinala Lige šampiona, i to nakon što je u četvrtfinalu eliminisao Bajern iz Minhena, što je svakako bilo najveće iznenađenje u prošlom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Ove sezone je primarni cilj ovog kluba plasman u grupnu fazu Lige šampiona, međutim, to neće biti nimalo lak zadatak pošto se u ovom trenutku “žuta podmornica” nalazi na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Real Sosijedad.
Sredinom prvenstva je klub neočekivano napustio Unai Emeri koji je prešao u Aston Vilu, a na njegovo mesto je postavljen bivši trener Barselone, Kike Setjen, i kako sada stvari stoje utisak je da je to prodrmalo klub sa “Keramike”.
Naime, na pet poslednjih mečeva u prvenstvu Viljareal ne zna za poraz, a u tom periodu je nekadašnji osvajač Liga Evrope ostvario čak četiri trijumfa, uz samo jedan remi, i to na meču protiv Betisa, koji se nalazi poziciju iznad “žute podmornice”.
U prošlom kolu je šestoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan meč na svom terenu protiv Sosijedada, slavio sa 2:0, i kao što smo već napomenuli, prišao toj ekipi na četiri boda zaostatka, što svakako nije nenadoknadiva razlika ako uzmemo u obzir da do kraja šampionata ima još jedanaest kola.
Na gostovanjima je Viljareal do sada odigrao četrnaest mečeva i ostvario pet trijumfa, tri remija, ali i šest poraza, ali treba napomenuti podatak da je ovaj tim na prethodna dva meča u gostima ostvario dva lagana trijumfa, i to kod Almerije (0:2), ali i kod Osasune (0:3).
Inače, ne treba zaboraviti da je “žuta podmornica” ove sezone nastupala i u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi konferencije.
Izabranici Kikea Setjena su na kraju zauzeli prvo mesto na tabeli i obezbedili sebi direktan plasman u osminu finala, ali je španski predstavnik tu mimo svih očekivanja zaustavljen od belgijskog Anderlehta, koji je ukupnim rezultatom 1:2 trasirao sebi put do četvrtfinala.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za jedno od najtežih gostovanja u La Ligi, Kike Setjen ovog puta neće moći da računa na Morena, Kokelana, Džeksona i Kapoa, dok je pod velikim znakom pitanja iskusni Raul Albiol.

Naš predlog

Iako Viljareal igra zaista sjajno u poslednje vreme, mišljenja smo da gosti nemaju šta da traže kod ovakvog Reala, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Madriđani su poprilično raspucani u poslednje vreme, pa deluje da bi domaćin mogao da makar dva pogotka na ovom susretu protiv Viljareala, a kladionica Meridianbet igru D2+ plaća sa kvotom 1.55.

Za kraj, aktuelni šampion Evrope želi da se osveti Viljarealu za poraz u prvom delu sezone i deluje da će izabranici Karla Ančelotija od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.17 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.