Derbi dana: Liverpul – Arsenal: Topovi moraju da sruše Enfild ako žele titulu!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuju nekoliko veoma dobrih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Liverpula i Arsenala.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Liverpul: Košmarna sezona za Redse!

Prošle sezone su se Redsi sve do poslednjeg kola borili za šampionsku titulu, međutim, utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će Liverpul pružati ovoliko loše partije u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige.
Naime, trenutno se ekipa sa Enfilda nalazi na katastrofalnom devetom mestu na tabeli i kako sada stoje stvari sva je prilika da izabranike Jirgena Klopa naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope remizirao na gostovanju kod Čelsija, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Pre toga su Redsi vezali dva poraza, i to prvo protiv Bornmauta, a onda i u gostima kod Mančester Sitija, a zanimljivo je da je ovaj klub ne tako davno demolirao Mančester Junajted na svom terenu, kada je bilo čak 7:0.
Na domaćem terenu je Liverpul odigrao do sada trinaest mečeva i ostvario devet trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, i to potpuno neočekivano od Lidsa, kada je bilo 1:2.
Što se tiče Lige šampiona, iako su Redsi ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja otvorili sa katastrofalnim porazom u Napulju, na stadionu “Diego Armando Maradona” gde je italijanski predstavnik slavio sa više nego ubedljivih 4:1, na kraju je engleski predstavnik ipak došao do druge pozicije na tabeli i plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa, što i jeste bio primarni cilj u tom delu sezone.
Za protivnika u nokaut fazi Liverpul je dobio Real Madrid, a u prvom meču osmine finala Redsi su sjajno krenuli, relativno rano poveli sa 2:0, ali je onda aktuelni šampion Evrope na sred Enfilda postigao čak pet golova i praktično već tad obezbedio sebi plasman u četvrtfinale.
U revanšu su Madriđani rutinski slavili sa 1:0, čime je neslavno završena ovosezonska epizoda Liverpula u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Inače, što se tiče izostanaka za ovaj duel sa Arsenalom, koji je na pravom putu da posle višegodišnjeg posta dođe do naslova prvaka u Engleskoj, Jirgen Klop neće moći da računa na Bajčetića i Keitu, dok je Dijaz pod velikim znakom pitanja.

Arsenal: Tobdžije stavile jednu ruku na šampionski pehar!

Ako smo za Liverpul pominjali da je uz Čelsi najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, onda je sigurno da su Tobdžije najprijatnije iznenađenje najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Mikela Artete nalaze na fenomenalnom prvom mestu na tabeli, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da tim sa Emirejtsa na kraju i dođe do titule šampiona Engleske.
U prošlom kolu je Arsenal odigrao jedan sjajan meč na svom terenu protiv Lidsa i bez većih problema slavio rezultatom 4:1.
Bio je to inače sedmi uzastopni trijumf Tobdžija u Premijer ligi, pa je utisak da je lider na tabeli u najbolje moguće vreme ušao u pravo formu.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je četa Mikela Artete odigrala četrnaest mečeva na strani i ostvarila jedanaest trijumfa, jedan remi i samo dva poraza, što Arsenal čini najboljom gostujućom ekipom u Premijer ligi.
U Ligi Evrope je engleski predstavnik od prvog do poslednjeg kola kontrolisao stvari, igrao taman koliko mu je bilo potrebno i na kraju zauzeo prvo mesto u grupi, ispred holandskog PSV-a koji mu je i naneo jedini poraz u grupnoj fazi, dok je preostalih pet susreta Arsenal dobio.
Ipak, još tad je bilo i više nego jasno da drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje nije primarni cilj tima iz Londona, koga i bez toga očekuje velika borba za naslov prvaka u Premijer ligi.
U prvom meču osmine finala izabranici Mikela Artete su remizirali na gostovanju kod Sportinga, a taj duel u Lisabonu je završen rezultatom 2:2.
Revanš susret na Emirejtsu je takođe završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1, a portugalski predstavnik je došao do plasmana u četvrtfinale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa Arsenalu ostaje da se u potpunosti fokusira na Premijer ligu, i svakako da će svi navijači ovog kluba brzo zaboraviti eliminaciju iz Liga Evrope, ukoliko njihova omiljena ekipa na kraju dođe do titule šampiona Engleske.
Kada su izostanci za ovaj duel protiv Liverpula, Mikel Arteta ovog puta neće moći da računa na Tomijasua, Nketiju i Elnenija, dok je Saliba pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Liverpul igra zaista jako loše u poslednje vreme i mišljenja smo da bi to morao da iskoristi i Arsenal, kome je ovo možda i ključan meč kada je u pitanju borba za naslov prvaka, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate dvojku za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Sva je prilika da nas na Enfildu očekuje jedan izuzetno efikasan susretu, pa je topla preporuka igra 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.60.

Za kraj, deluje da bi Tobdžije dosta lakše nego što se očekuje mogle da postignu makar dva pogotka na ovom susretu, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.