Tip dana: Hofenhajm – Šalke: Ko od davljenika hvata slamku?

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Hofenhajma i Šalkea.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

Hofenhajm: Očekivali smo dosta više!

Pre svega, treba istaći da smo daleko više očekivali od Hofenhajma kada je ova sezona, pošto je jedan od primarni ciljeva pre početka šampionata bio plasman u neko od evropskih takmičenja, od čega nažalost neće biti ništa pošto se u ovom trenutku Hof nalazi na katastrofalnom petnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na Hertu, koja se nalazi na poziciji koja na kraju ovogodišnjeg izdanja Bundeslige donosi plasman u plej-aut baraž za opstanak u ligi.
Cenu loših rezultata je u februaru platio trener Brajtenrajter, koji je pred početak prošle sezone stigao u klub kao čovek koji je pre toga doneo titulu šampiona švajcarskom Cirihu, ali se ovaj stručnjak blago rečeno nije snašao u svom novom klubu.
Njega je na klupi nasledio američki trener Pelegrino Mataraco, i kako vreme prolazi deluje da je to bio dosta dobar potez uprave Hofenhajma.
Naime, na dva poslednja meča je nekadašnji učesnik Lige šampiona ostvario isto toliko trijumfa i malo se pomakao iz zone ispadanja, međutim, još uvek situacija po ovu ekipu nije mirna.
Pre dva kola je Hofenhajm odigrao odličan meč na svom terenu protiv Herte i bez većih problema slavio sa 3:1, dok je nakon toga ova ekipa u prošlom kolu bila bolja i od Verdera na gostovanju, pošto je taj susret u Bremenu završen rezultatom 1:2, uz konstataciju da su gosti imali baš dosta sreće na tom susretu, s obzirom da je Verder promašio nekoliko fenomenalnih prilika u finišu susreta.
Inače, na domaćem terenu je petnaestoplasirani tim na tabeli do sada odigrao trinaest mečeva i ostvario samo četiri trijumfa, dva remija i sedam poraza, i zanimljivo je da je Hofenhajm uz upravo Šalke najslabija domaća ekipa u ligi.
Poslednji poraz u prvenstvu su Plavi doživeli pre skoro mesec dana na gostovanju kod Frajburga koji je bez ikakve sumnje najprijatnije iznenađenje ovogodišnje izdanja Bundeslige.
Za kraj, trener Mataraco koji za sada radi sjajan posao na klupi Hofenhajma, za ovaj veoma važan duel protiv Šalkea neće moći da računa na Brun Larsena, Čea, Daburga, Dolberga, Promela i Skova.

Šalke: Miriše na novu selidbu u Cvajtu!

Šalke je do sada čak pet puta osvajao prvenstvo Nemačke, a ne treba zaboraviti ni da je ekipa iz Gelzenkirhena 1997. godine osvojila trofej u Kupu UEFA – sadašnjoj Ligi Evrope.
Prošlu sezonu je klub sa slavnom tradicijom proveo u Cvajti, međutim, Plavi su pružali fantastične partije u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala i potpuno zasluženo došli do ekspresnog povratka u Bundesligu i svakako da će primarni cilj i ovog puta biti opstanak u društvo najboljih, što će nažalost, kako sada stvari stoje biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Gelzenkirhena nalazi tek na pretposlednjem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Hofenhajm, koji se trenutno nalazi u bezbednoj zoni, a kod koga zanimljivo Šalke i gostuje u ovom kolu, što će biti lepa prilika da se nekadašnji šampion Nemačke ponovo uključi u borbu za opstanak.
Inače, u prošlom kolu je Šalke doživeo novi poraz i to na svom stadionu protiv zahuktalnog Bajer Leverkuzena, a taj susret u Gelzenkirhenu je završen sa više nego ubedljivih 0:3.
Ni pre toga se sedamnaetoplasirani tim na tabeli nije proslavio pošto je poražen na gostovanju kod Augsburga, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Izabranici Tomasa Reisa su do sada odigrali dvanaest mečeva i ostvarili samo jedan trijumf, pet remija i čak šest poraza.
U prvom delu šampionata su Hofenhajm i Šalke odigrali jedan ne preterano interesantan meč u kom je Hof u sred Gelzenkirhena slavio dosta lakše nego što su to svi očekivali, a taj susret je završen rezultatom 0:3. Kao da to nije bilo dovoljno Hofu pa je ova ekipa u okviru nemačkog Kupa na svom terenu ponovo demonstrirala silu i bez većih problema slavila rezultatom 5:1.
Ako smo pominjali da Mataraco ima ogromnih problema sa sastavom tima, onda isto treba napomenuti i za Reisa koji za ovaj veoma važan meč sa Hofenhajmom neće moći da računa na Hikerena, Jenca, Karamana, Kozukija, Lacu, Poltera, Uronena i Van der Berga.

Naš predlog

I jedni i drugi će ovde bez ikakve sumnje ići na trijumf, a sve to nam može doneti golove na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.72.

Evidentno je da domaćin polako ali sigurno podiže svoju formu i utisak je da je Hofenhajm veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.

Za kraj, deluje da bi domaćin vrlo lako mogao do dva postignuta pogotka na ovom susretu protiv Šalkea, pa vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.