Najava i analiza: Bundesliga, 28. kolo: Hofenhajm plaća ceh Bavaraca sa Etihada, Dortmund vraća Švabe u zonu ispadanja

Nemačka Bundesliga ulazi polako u sam finiš. Do kraja vrlo neizvesne sezone ostalo je da se odigra još sedam kola, a ništa se još uvek ne zna. Bajern je lider, ali Bavarci više nisu ona mašinerija iz prethodne decenije kada su, u ovo vreme, već bivali šampioni. Borusija se nada da može izvršiti rokadu u finišu sezone, dok će borba za plasman u Ligu šampiona biti vođena između Frajburga, Uniona i Lajpciga i, eventualno, Leverkuzena i Ajntrahta. Kvote iz najave bile su važeće u vreme pisanja analize.

Šalke – Herta – T12+ @ 2.40 u MaxBet

Posle dva uzastopna poraza i četiri meča bez pobede Šalke je ponovo preuzeo ”fenjer”. Situacija nije katastrofalna, kakva je bila u jednom delu sezone, ali je već vreme da se ponovo krene u neku seriju dobrih rezultata, kako je to bilo pre mesec dana. Duel sa Hertom nije samo derbi začelja, s obzirom da su i Berlinci u zoni ispadanja, samo mesto iznad Šalkea sa bodom više, već i utakmica dva davljenika za koja teško da će imati mesta u eliti i naredne sezone. Ne verujemo da će oba takmaca igrati u Bundelsigi, a ko zna, možda neće nijedan. Nije ni Herta u dobroj formi, Berlinci su u prošlom kolu izgubili od Lajpciga minimalnim rezultatom na svom terenu, što je njima bio pet meč u nizu na kome nisu osetili slast trijumfa. Svašta je moguće u Gelzenkirhenu, za domaćina je pobeda imperativ i naš predlog je Šalke daje dva gola. Za T12+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.40.

Keln – Majnc – x @ 3.35 u CircusBet

Gosti su nastavili niz bez poraza ali sigurno nisu zadovoljni remijem sa Verderom na svom terenu u prošlom kolu. Majnc je završio glavni posao, igraće u eliti i naredne sezone, ali se ukazala šansa i da odu na evropsku scenu. Trenutno su na 8. mestu i od poslednjeg tima u zoni plasmana u evropske kupove imaju samo dva boda manje. Da su slavili protiv Verdera već sada bi se bodovno izjednačili sa Leverkuzenom. Imali su dve velike pobede na strani u prethodnom periodu. Pobedili su baš Bajer u Leverkuzenu, ali i Lajpcig. Za Keln je situacija bila veoma loša pred prethodno kolo. Imali su Jarčevi niz od šest utakmica bez pobede i spustili su se u donji dom. Ipak, kada je bilo najvažnije oni su bili pravi, pa je četa trenera Baumgartnera slavila sa 3:1 na teškom gostovanju u Augzburgu i sada su spokojni na 12. mestu sa osam bodova više od prvog tima ispod crte. U ovom meču remi bi zadovoljio oba rivala, pa zašto ne bi bilo nerešeno. Za x se dobija koeficijent 3.35 u kladionici CircusBet.

Bajern – Hofenhajm – GG4+ @ 2.05 u Mozzartbet

Vruć šamar dobio je Bajern na gostovanju u Mančesteru od Sitija u utorak. Engleski šampion slavio je sa 3:0 protiv nemačkog i trebaće čudo Bavarcima u sredu da to nadoknade na svom terenu. Očigledno će Liga pampiona ostati samo želja i ove sezone za Bajern, a s obzirom da su ispali i iz domaćeg kupa pre desetak dana, ostaje im samo da osvoje Salataru, po 11. put uzastopno. Dolazak Tomasa Tuhela nije doneo mnogo toga dobrog, mada je Bajern dobio dva derbija u prvesntvu pod njegvim vođstvom, prvo protiv Dortmunda, a onda i u Frajburgu prošle sedmice. Ipak, očekivalo se više, posebno u Ligi šampiona. PŠansa postoji i, ko zna, možda Najern odigra meč sezone u revanšu, ali sudeći po situaciji u svlačionici i sukobu, po pisanju medija, Manea i Sanea, teško je tako nešto očekivati. Na drugoj strani terena u ovom kolu biće probuđeni Hofenhajm. Tim iz Sinshajma ne liči na onaj koji je posle serije poraza stigao i do poslednjeg mesta, pa je vezao tri pobede i popeo se na 14. poziciju. Opstanak je još daleko i sigurno bi im prijao neki bod sa Alijanc Arene. Biće golova, a domaćin je, i u ovakvoj situaciji, favorit. Naš predlog su golovi, za GG4+ kvota je 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Lajpcig – Augzburg – 1,3+ @ 1.67 u Meridianbet

Bikovi mogu da odbrane trofej u DFB kupu, ali je sigurno važnije da ponovo izbore nastup u Ligi šampiona. U ovom momentu Lajpcig je na tom željenom četvrtom mestu ali ima samo bod više od Frajburga koji je peti. Ne sme se potceniti ni Leverkuzen koji je u sjajnoj formi, a tu je i nepredvidivi Ajntraht. Trijumf u Berlinu bio je važan, a do njega su momci trenera Marka Rozea došli na vrlo težak način, zahvaljujući samo jednom pogotku Haidare. Posle dva vezana poraza u Bindesligi, od Bohuma i Majnca, trijumf je bio blagotvoran. Augzbirg ovog proleća pobeđuje kući i gubi na strani. Tako je bilo do prošlog kola kada su poraženi na svom terenu od Kelna. Ponovo su sebe doveli u situacciji da strahuju za opstanak, spustili su se na 13. mesto i ako izgube u Lajpcigu borba za goli đivot je njihova sudbina u preostalom delu sezone. Ne očekujemo da Lajpcig još jednom kiksira protiv slabijeg rivala i predlažemo jedinicu uz bar tri gola ukupno. Za kombinaciju 1,3+ kvota je 1.67 u kladionici Meridianbet.

Štutgart – Dortmund – T22+ @ 1.88 u MaxBet

Domaći tim je imao meč sezone u prošlom kolu u Bohumu i taj ispit su položili sa odličnim uspehom. Štutgart je slavio na gostovanju kod direktnog rivala i pomerio se, ne samo sa poslednjeg mesta, već je sada na 16. poziciji, onoj koja donosi plasman u baraž. Švabe žele da se popnu makar za još jedno mesto do kraja sezone i izbegnu neizvesnost baraža, kao što su to uradili prethodne sezone golom u sudijskoj nadoknadi poslednjeg kola. Dortmund se i dalje nada da može preoteti pehar Bajernu. U prethodnom kolu su slavili u derbiju protiv Uniona na svojoj Signal Iduna areni, i tako, bar za kratko, ostavili iza sebe tri bolna poraza, od Čelsija u Ligi šampiona, Lajpciga u DFB kupu i Bajerna u prvnstvu. Edin Terzić, i pored svega, radi dobar posao u Dortmudu i odavno Borusija nije bila konkurentna za titulu u ovoj fazi sezone. Da bi ostali pretnja po Bajern moraju da slave u Štutgartu. Ne postavlja se pitanje da li su kvalitetniji, jer jesu, ali u Bundelsigi to često nije presudno. Ipak, naš predlog je gost daje dva gola, a za T22+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.88.

Ajntraht – Menhengladbah – 1 @ 1.76 u CircusBet.

Mart mesec nije doneo mnogo toga dobrog ni za Ajntraht ni za Menhengladbah. Tim iz Frankfurta je ispao iz Lige šampiona, a u Bundesligi je naređao šet utakmica bez pobede i svoje šanse da opet igraju u elitnom evropskom kupu sveo na minimum. U prošlom kolu su Orlovi izgubili u Leverkuzenu i pali na sedmo mesto koje ne donosi ni Ligu konferencija. Jedino dobro za Ajntaht je to što su se probili u polufinale domaćeg kupa i osvajanje ovog takmičenja sigurno bi zadovoljilo armiju navijača kluba iz bankarskog centra Evrope. Borusija ne igra ni u DFB kupu, a u prvenstvu je odavno ostala bez izgleda da se bori za nešto više osim mirnog finiša sezone. Posle niza od pet utakmica bez trijumfa, sa tri remija i dva poraza, u prošlom kolu su na svom terenu pobedili Volfsburg i prekinuli crnu seriju. Deseto meto i 35 bodova na kontu garantuju miran završetak sezone koja će brzo biti zaboravljena. Mnogi igrači najavljuju odlazak iz Borusije i pitanje je u kakvom će sastavu Ždrepci igrati od avgusta. U prvom delu sezone Ajntraht je slavio u Menhengladbahu sa 3:1, a očekujemo da Kolo Muani i društvo i sada pobede. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.76.

Verder – Frajburg – 2 @ 2.60 u Mozzartbet

Nije bilo realno očekivati da Frajburg pobedi dva puta Bajern u samo par dana. Uspeli su Šampiona da izbace iz DFB kupa i to u Minhenu, ali su poklekli na svom terenu u bitnom duelu za plasman u Ligu šampiona. Frajburg je prepustio Lajpcigu četvrto mesto i pokušaće da u preostalih sedam kola prestignu ili Bikove ili Union Berlin. Najbitnije je da su postali konstanta i na međunarodnoj sceni, što za tim iz malog grada moe da bude velika stvar.Sledi im gostovanje u Bremenu na Vezeru. Verder je u prošlom kolu odigrao čudan meč u Majncu, golova nije bilo sdo pred sam kraj, a na kraju je rezultat glasio 2:2. Četiri pogotka pala su od 85. do 95. minuta, eto, i to je moguće u Bundelsigi. U Verderu mogu biti zadovoljni takvim ishodom, pogotovu jer su oni stizali prednost rivala. Ipak, to je bio već peti meč bez pobede u nizu, pa su ”zeleni” već malo zabrinuli navijače. Još uvek su daleko od borbe za opstanak, ali ko jednom ispadne u Cvajtu, plaši se i plasmana na 11. mestu, na kome su sad. Frajburg bi mogao vde da nadoknadi prosute bodove protiv Bajerna, pa predlažemo dvojku sa kvotom 2.60 u kladionici Mozzartbet.

Union Berlin – Bohum – 0-2 @ 1.77 u Mozzartbet

Berlinci su uspeli samo da stignu do časnog poraza u Dortmundu i definitivno su rekli zbogom borbi za titulu, ukoliko se neko uopšte i ”palio” na takvo nešto. Plasman u Ligu šampiona bio bi logičan nastavak uspona ovog, do skora, malog kluba. Prvo su igrali u Ligi konferencija, pre dve godine, onda ove u Ligi Evrope i sada bi na red trebalo da dođe Liga šampiona. Za sada je sve po planu, Union je na trećem mestu, ali su mu za petama Lajpcig, Frajburg, pa i Leverkuzen. Nema još mnogo da se igra, šansa je odlična i pitanje je kada će im se ponovo ukazati. Za Bohum su te brige Berlinaca neshvatljive, oni se grčevito bore za šansu da treću sezonu uzastopno budu deo nemačke elite, a o evropskoj mogu samo da maštaju. Posle serije dobrih rezultata i bega iz zone ispadanja, Bohum je ponovo zakomplikovao svoju situaciju porazom od Štutgarta na svom terenu u prošlom kolu. Umesto da gurnu Švabe sa litice i dodano se udalje od opasne zone, oni su doživeli poraz i ovo kolo čekaju na 15. mestu sa samo tri poena više od prvog tima ispod crte. Očekujemo tvrd meč u prestonici, favorit je domaćin, ali Bihum ume da igra na rezultat. Za 0-2 gola kvota iznosi 1.77 u kladionici Mozzartbet.

Volfsburg – Leverkuzen – 2 @ 2.48 u CircusBet

Bajer je u silnom anletu i pokušava da ispravi sve što je uradio loše u prvom delu sezone. Činilo se da Farmaceuti neće videti Evropu naredne jeseni, a oni su blizu novog plasmana u Ligu šampiona. Da sve bude bolje, to mogu učiniti kroz dva takmičenja, osvajanjem makar četvrtog mesta u Bundesligi, ili osvajanjem Lige Evrope. U četvrtak su remizirali sa belgijskim vicešampionaom Rojal Unionom u prvom meču četvrtfinala i smanjili svoje šanse da igraju u polufinalu, ali znajući kako Farmaceuti mogu biti ubojiti na strani, ništa još nije rešen u tom okršaju. U domaćem prvenstvu deluju nezaustavljivo, imaju pet vezanih pobeda, a poslednji poraz doživeli su na svojoj Baj areni od Majnca sredinom februara. Da nije bilo tog velikog kiksa, već sada bi bili na samo dva boda od četvrtog mesta. Ovako su šesti, a Lajpcig im beži pet bodova. Vukovi su poraženi u Menhengladbahu u prošlom kolu i svoje šanse da dobiju vizu za Evropu znatno umanjili. Tim Nika Kovača imao je svoje svetle trenutke, ali sezona, ako ne užu makar u Ligu konferencija, neće biti uspešna. Ovde je gost bliži pobedi i pored umora nakon duela sa Belgijancima. Za dvojku se dobija kvota 2.48 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.