Najava i analiza: La Liga, 29. kolo: Veliki derbi Baskije, teška gostovanja za Barsu i Real, na Mestalju stiže Sevilja!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 29. kola španske La Lige. Barsa i Real putuju na teška gostovanja kod Hetafea, odnosno Kadiza, i eventualnim trijumfom bi Katalonci možda i definitivno mogli sebi da obezbede titulu prvaka Španije.
Trećeplasirani Atletiko ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Almerije, dok četvrtoplasirani Sosijedad gostuje kod Atletik Bilbaa u velikom derbiju Baskije, ujedno i najzanimljivijem susretu ovog kola.
Od ostalih mečeva svakako treba izdvojiti i duel na Mestalji, gde će Valensija ugostiti Sevilju, a ništa manje interesantno neće biti ni na Benito Viljamarinu gde će snage odmeriti Betis i Espanjol.

Rajo Valjekano – Osasuna – 3+ @ 2.44 u Meridianbet

Prvi meč 29. kola španske La Lige se igra u Valjehasu, gde će snage odmeriti Rajo Valjekano i Osasuna. Fudbaleri Raja igraju jako loše u poslednje vreme, zbog čega su Falkao i drugari pali na deveto mesto na tabeli. U prošlom kolu je ovaj tim ruku na srce i očekivano poražen na svom stadionu od Atletiko Madrida, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Sa druge strane, poznato je da je Osasuna nedavno došla do plasmana u finale Kupa Kralja, što je svakako ogroman uspeh, a u prošlom kolu je na sve to tim iz Pamplone slavio i protiv Elčea, nakon preokreta, pa svakako da fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju dolaze na gostovanje kod Rajo Valjekana.
Vrlo realno je da nam ovaj susret donese otvorenu igru na obe strane, a samim tim i veliki broj postignutih golova, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 2.44 u Meridianu.

Viljareal – Valjadolid – 1 @ 1.42 u CircusBet

Viljareal pruža zaista fantastične partije u poslednje vreme, a to se verovatno i najbolje videlo u prošlom kolu kada je popularna “žuta podmornica” slavila na gostovanju kod Real Madrida, a taj meč je završen rezultatom 2:3.
Trenutno se izabranici Kikea Setjena koji je preporodio ovu ekipu nalaze na petom mestu na tabeli uz četir boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Real Sosijedad.
Valjadolid sa druge strane trenutno drži sedamnaestu poziciju na tabeli i nema nikakve sumnje da će se ova simpatična ekipa do kraja šampionata grčevito boriti za opstanak u društvu najbolih.
Ipak, mišljenja smo da tim koji je u vlasništvu legendarnog Ronalda nema šta da traži na ovom gostovanju kod Viljareala, pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 1.42 u CircusBetu.

Atletik Bilbao – Real Sosijedad – GG @ 2.10 u Maxbet

Ovo kolo nam donosi najveći derbi Baskije, pošto će snage odmeriti Atletik Bilbao i Real Sosijedad. Domaći tim se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli i u poslednje vreme pruža poprilično dobre partije, a u prošlom kolu su Baskijci slavili na gostovanju kod Espanjola, kada je bilo 1:2.
Sa druge strane, Real Sosijedad se nalazi na pravom putu da konačno dođe do plasmana u Ligu šampiona, pošto se tim sa Anoete trenutno nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli uz čak četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Viljareal, koji ruku na srce igra fantastično u poslednje vreme.
U prošlom kolu je Sosijedad slavio na svom terenu protiv Hetafea, a taj duel u San Sebastijanu je završen rezultatom 2:0.
Svakako da će sve prštati u najvećem derbiju Baskije, a mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Maxbet pripremila sjajnu kvotu 2.10.

Betis – Espanjol – 3+ @ 2.12 u Meridianbet

Betis ima dosta problema u poslednje vreme, što bi kako sada stvari stoje Andalužane moglo da košta i plasmana u Ligu Evrope.
Naime, u ovom trenutku se Zeleni nalaze na šestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Viljareal, za koji smo već napomenuli da igra u strašnoj formi u poslednje vreme.
U prošlom kolu su izabranici Manuela Pelegrinija poraženi na svom terenu od Kadiza, a mimo svih očekivanja je taj meč završen rezultatom 0:2
Sa druge strane, Espanjol igra katastrofalno u drugom delu šampionata i vrlo lako se može dogoditi da tim iz Katalonije naredne sezone ponovo gledamo u Segundi, pošto se Espanjol trenutno nalazi na devetnaestom mestu na tabeli koje na kraju sezone i znači selidbu u niži rang.
Vrlo je moguće da će ovde biti dosta pogodaka, pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.12 u Meridianu.

Kadiz – Real Madrid – 2 @ 1.53 u Mozzartbet

Kadiz je u prošlom kolu došao do zlata vrednog trijumfa na gostovanju kod Betisa, čime je ova ekipa dobrano pobegla iz zone ispadanja i trenutno se nalazi na četrnaestom mestu na tabeli.
Ipak, za razliku od svojih konkurenata, Kadiz ima možda i najteži mogući raspored do kraja, a najbolji pokazatelj za to je što im u ovom kolu u goste dolazi Real Madrid.
Madriđani su u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona bez većih problema savladali Čelsi sa 2:0, i tako sebi praktično otvorili vrata novog polufinala. Nažalost, kraljevski klub je u prvenstvu poražen od Viljareala u prošlom kolu, u jednom sjajnom meču koji je na kraju završen rezultatom 2:3.
Kadiz u poslednje vreme dosta bolje igra na strani nego na svom terenu, ali i bez toga smo ubeđeni u pobedu Madriđana na ovom susretu pa vam savetujemo da se opredelite za 2, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.53.

Đirona – Elče – 1 @ 1.56 u CircusBet

Đirona igra sjajno u poslednje vreme, i sva je prilika da ćemo Katalonce i naredne sezone gledati u društvu najboljih što i jeste bio primarni cilj pred početak sezone.
U prošlom kolu je ovaj tim još jednom pokazao da je u sjajnoj formi, pošto je uspeo da odoli na gostovanju kod Barselone, a taj meč je završen bez pogodaka.
U goste im ovog puta dolazi već prežaljeni Elče, koji se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo trinaest osvojenih bodova, što znači da ćemo ovaj tim sasvim sigurno naredne sezone gledati u Segundi.
U prošlom kolu je Elče pružio dobar otpor na gostovanju kod Osasune, ali je klub iz Pamplone ipak slavio na tom meču rezultatom 2:1.
Mišljenja smo zaista da pobeda Đirone ne bi smela da se dovede u pitanje, pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 1.56 u CircusBetu.

Hetafe – Barselona – 0-2 @ 1.68 u Meridianbet

I Hetafeu do verovatno poslednjeg kola predstoji velika borba za opstanak, a u ovom trenutku se klub iz predgrađa Madrida nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipa na tabeli.
Posebno dobro ovaj tim u poslednje vreme igra na svom stadionu, gde je na tri poslednja susreta Hetafe vezao isto toliko trijumfa, i samo to je razlog zbog kog se ova ekipa nalazi van zone ispadanja.
Barselona je u prošlom kolu samo remizirala na svom terenu protiv Đirone, a taj meč na Nou Kampu je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Naravno, titula Katalonaca se ne dovodi u pitanje pošto Barsa trenutno ima čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real.
Ne treba na ovom duelu zaista očekivati previše pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Atletiko Madrid – Almerija – 1-1 @ 1.72 u Mozzartbet

Atletiko Madrid pruža fenomenalne partije u drugom delu sezone, što nam verovatno i najbolje pokazuje podatak da je ova ekipa prišla drugoplasiranom Realu na samo dva boda zaostatka, iako je u jednom trenutku njihov gradski rival imao čak i dvocifrenu prednost.
U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea ostvarili novi trijumf u prvenstvu i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Rajo Valjekana, kada je bilo 1:2.
Bio je to ujedno i peti vezani trijumf u prvenstvu, pa je evidentno da ćemo Jorgandžije i naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što i jeste bio primarni cilj.
Almerija sa druge strane igra promenljivo čitavim tokom šampionata, a u prošlom kolu je novajlija u ligi ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Valensije kada je bilo 2:1, čime je ovaj klub i pobegao iz zone ispadanja.
Atletiko igra brutalno na domaćem terenu u poslednje vreme, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.72.

Valensija – Sevilja – GG @ 2.05 u Maxbet

Najzanimljiviji susret 29. kola španske La Lige se igra na Mestalji gde će snage odmeriti verovatno i dva najveća razočarenja ovogodišnjeg izdanja španske La Lige – Valensija i Sevilja.
Malo ko je mogao da pretpostavi da će “slepi miševi” igrati ovako loše ove sezone, a trenutno se nekadašnji šampion Španije nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Barahe poraženi na gostovanju kod Almerije, pošto je taj duel završen rezultatom 2:1.
Sevilja takođe igra jako loše ove sezone, o čemu najbolje svedoči trinaesto mesto na tabeli a u prošlom kolu su Andalužani na svom terenu samo remizirali protiv Selte, iako su sve do 89. minuta imali dva gola prednosti.
I jedni i drugi će dati sve od sebe da zabeleže trijumf na ovom susretu, što nam obećava golove na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Selta – Majorka – 3+ @ 2.65 u Meridianbet

Poslednji meč 29. kola španske La Lige se igra u Vigu gde će fudbaleri Selte ugostiti Majorku. Selta igra jako dobro u poslednje vreme, a sve to nakon košmarnog prvog dela šampionata u kome se ova ekipa baš mučila.
U prošlom kolu je Selta remizirala na gostovanju kod Sevilje, i to nakon pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
U goste im stiže Majorka koja je u prošlom kolu odigrala jedan fanastičan meč na gostovanju kod Valjadolida, na kom smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Trenutno se ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli i sasvim sigurno ćemo Majorku i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Vrlo lako se može desiti da nakon goleade ovih timova u prošlom kolu, i ovaj meč bude baš efikasan, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 2.65 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.