Najava i analiza: Bundesliga, 30. kolo, Milioneri ne daju vrh, sad je Bajern u poteri

Pet kola pre kraja takmičenja u Bundesligi došlo je do rokade na vrhu. Za to je zaslužan poraz Bajerna u Majncu i pobeda Dortmunda nad Ajntrahtom u prethodnom kolu. Sada Borusija ima bod više i sama odlučuje o svojoj sudbini. I za opstanak se vodi velika borba, dok se još nekoliko timova nada i plasmanu u Ligu šampiona. U 30. kolu premijera je u Bohumu gde istoimeni tim čeka trenutnog lidera. Za to vreme Bajern dočekuje Hertu koja je u sve težoj situaciji, a Union će imati težak zadatak protiv sve boljih Farmaceuta iz Leverkuzena. Predložene kvote važile su u momentu pisanja najave.

Bohum – Dortmund – 2,2+ @ 1.75 u MaxBet

Verovatno su se i u Dortmundu iznenadili otkud oni na vrhu posle poraza u Minhenu i onog neverovatnog remija u Štutgartu. Tek sada imaju za čim da žale Milioneri zbog primljenog gola protiv Švaba u poslednjim sekunada, pošto bi u suprotnom imali lepa tri boda prednosti u ovom momentu. Šta je tu je, Majnc je dao veliku šansu Dortmundu da najzad prekine dominaciju Bavaraca koja traje 11 godina. Mnogo toga zavisiće i od rasporeda, a Borusija posle Bohuma ima samo još jedno gostovanje i to u Augzburgu, dok će na svom terenu igrati protiv Volfsburga, Menhengladbaha i Majnca. Za Bohum je ovaj meč u najgorem mogućem trenutku. Oni su imali neke dobre rezultate na strani, osvojili su po bod u Frankfurtu i Berlinu, ali su na svom terenu doživeli dva bolna poraza, od direktnog konkuretna Štutgarta i od Volfsburga sa 5:1 u prošlom kolu. Kvalitet je na strani gostiju ali Bohum je blizu povratka u zonu ispadanja i ne sme istaći belu zastavu. Preedlog je pobeda Dortmunda sa bar dva postignuta gola. Za kombinaciju 2,2+ kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Keln – Frajburg – x2,2+ @ 2.18 u Meridianbet

Svako ko je sumnjao u nameru Frajburga da naredne jeseni igra u Ligi šampiona gorko se pokajao. To se posebno odnosi na direktne konkurente ovog tima. Pet kola pre kraja prvenstva Frajburg je na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u evropsku elitu, a za njima su timovi Lajpciga i Leverkuzena, ovogodišnji učesnici. U prošlom kolu Frajburg je lako izašao na kraj sa Šalkeom na svom terenu i u Keln odlaze po trijumf. Domaćin je znatno poboljšao formu, Jarčevi su već četiri kola bezz poraza sa po dve pobede i remija, a u prošlom kolu su iznenadili Hofenhajm u gostima i slavili sa 3:1. Kelnu bodovi nisu od krucijalne važnosti, nalaze se u zlatnoj sredini, ali u Bundesligi poklanjana poena nema. Ipak, Frajburg ima nešto bolji tim, to je već jasno u ovom delu sezone i ne verujemo da će biti poražen na Rajn Nekar Energiju. Uz duplu šansu na goste predlažemo i barem dva pogotka ukupno. Za x2,2+ kvota je 2.18 u kladionici Meridianbet.

Ajntraht – Augzburg – GG @ 1.70 u Mozzartbet

Nastavlja se niz bez pobede za tim iz Frankfurta i od planiranog novog igranja u Ligi šampiona nema ništa. Najverovatnije neće uspeti da se domognu ni mesta koje vodi u Evropu, ali za to imaju priliku preko DFB kupa, kome će se sigurno više posvetiti u preostalom delu sezone. Oni porazi od Napolija potpuno su izbacili iz koloseka ekipa Olivera Glasnera, pa je Ajntraht bez pobede već osam kola. U prošloj rundi su lako položili oružje u Dortmundu i ne bismo se složili sa tim da su ovako veliki favoriti protiv Augzburga, kako to kažu kvote u kladionicama. Gosti su takođe daleko od forme, oni nisu pobedili već šest kola i ponovo su zakomplikovali svoju situaciju kada je opstanak u pitanju. Možda bod više odgovara Augzburgu, ali će i oni pokušati da dođu do celog plena i prekinu niz bez pobede. Naš predlog su golovi i verujemo da će ih biti na obe strane, barem po jedan. Za GG kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.70.

Lajpcig – Hofenhajm – 1x,4+ @ 2.55 u Meridianbet

Za Bikove kreće finiši sezone u kome ne sme biti više nijednog kiksa ukoliko planiraju da igraju Ligu šampiona i naredne jeseni. Prošlog vikenda su poraženi od Bajera u Leverkuzenu i prepustili su četvrto mesto Frajburgu. Na ruku im nije išao ni trijumf Uniona u Menhengladbahu, pa pred meč protiv Hofenhajma ne smeju da razmišljaju ni o čemu drugom osim o pobedi. Da li će se gosti s tim složiti, videćemo. Hof je imao tri vezana trijumfa i remi u Menhenu, pa je pobegao iz zone ispadanja. Kada se činilo da imaju najlakši posao poraženi su na svom terenu od Kelna i opet moraju da paze na svaki bod. Imaju četiri više od Štitgarta, prvog tima u ”crvenoj” zoni, pa bi im eventualni poraz u Lajpcigu zakomplikova poziciju. Do kraja prvenstva Hof dočekuje Ajntraht i Union, a gostuje Volfsburgu i Štutgartu, što nikako nije dobar raspored. Lajpcig će u narednih sedam dana dva puta igrati u Frajburgu, prvo u polufinalu kupa, a onda i u Bundesligi. Taj duel mogao bi da reši pitanje osvajanja četvrtog mesta. Ovde predlažemo dosta golova, ali i ne očekujemo pobedu gostiju. Za 1x,4+ kvota je 2.55 u kladionici Meridianbet.

Štutgart – Menhengladbah – 1 @ 1.93 u MaxBet

Švabe su popravile formu u poslednjem trenutku. Finiš je sezone i ako Štutgart želi da i naredne igra u eliti moraju da nastave sa dobrim rezultatima. Nakon pobede u Bohumu, koja je za njih bila od najveće važnosti, usledili su remiji sa Dortmundom u jednoj haos utakmici, ali i u Augzburgu u prošlom kolu. Sada su na mestu koje vodi u baraž, imaju dva boda manje od Bohuma koji je iznad crte, ali i samo bod više od Šalkea koji bi u ovom momentu direktno ispao. Već u narednom kolu gostuju Herti u Berlinu, i to će biti još jedan meč od koga će zavisiti situacija na dnu tabele, ali pre njega će Štutgart dočekati Ajntraht u polufinalu DFB kupa. Mogu Švabe i u Evropu, ako osvoje kup, ali bi to bila mala uteha ako naredne sezone igraju u Cvajti. Menhengladbah je tim koji nema za šta da igra do karaja sezone. Nalaze su sredini tabele, ne mogu ni dole ni gore, a u prošlom kolu su porazom od Uniona na svom Borusija Parku prekinuli niz od četiri kola bez poraza. Za Štutgart je pobeda moranje i očekujemo da je ostvari. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.93.

Union Berlin – Leverkuzen – 2 @ 2.45 u CircusBet

Mada u ovom trenutku to izgleda malo verovatno, Leverkuzen bi mogao da uhvati mesto za Ligu šampiona u finišu sezone. Bajer je katastrofalno startovao, predviđana mu je borba i za opstanak, ali je uprava imala sluha za trenera Ćabija Alonsa i to se isplatilo. Serijom pobeda Farmaceuti su stigli do šestog mesta, ono vodi u Ligu konferencija, ali to nije njihov krajnji cilj. Frajburg im beži šest bodova, u igri je još 15, pa bi to moglo da se sustigne. Uslov je i pobeda u Berlinu, Union ima čak osam bodova više, pa bi trijufom Leverkuzen prišao na pet, pa bi i Berlinci bili nadohvat ruke. Ukoliko sve to ne uspe, Bajer će morati da se posveti Ligi Evrope i eliminiše Romu u polufinalu i pokuša da osvoji ovo takmičenje. Sve je ovo račun bez krčmara, tačnije bez Uniona. Berlinci slede svoj put i, pomalo iz senke, i dalje se odlično drže i treći su posle pobede u Menhegladbahu. Do kraja sezone Union dočekuje još Frajburg i Verder, a gostuju Augzburgu i Hofenhajmu. San je blizu, a pobeda nad Leverkuzenom mnogo bi doprinela ispunju. Mi više vere imamo u goste, a za dvojku se u kladionici CircusBet dobija kvota 2.45.

Šalke – Verder – 1 @ 2.38 u CircusBet

Prošle sezone su ove dve ekipe igrale jedna protiv druge u Cvajti. Njihovo ispadanje bilo je veliko iznenađenje, radi se o bivšim šampionima ali od uspomena se ne živi. Šalke je poražen u Frajburgu i ponovo je na mestu koje vodi u drugu ligu. Od Bohuma, koji je iznad crte, udaljeni su tri boda, što je svakao dostižno ali moraju da osvoje dosta bodova u preostalih pet kola. Najveći problem im je raspored, posle Verdera gostuju dva puta uzastopno, Majncu i Bajernu, pa dočekuju Ajntraht i idu u Lajpcig. Horor raspored za Rudare. Ispada da je meč sa Verderom na papiru najlakši za njih i moraju ga dobiti po svaku cenu. Zeleni su u prošlom kolu ”zakopali” jednog drugog davljenika, pbedili su Hertu u Berlinu i lako bi Verder mogao da reši pitanje borbe za opstanak jer bi pobedom u gelzenkirhenu gurnuo i Šalke sa litice. Gosti nemaju mnogo briga, ali im treba još neki bod da obezbede svoj status. Probajte jedinicu, za Šalke druge prilike neće biti. Za pobedu domaćina kvota je 2.38 u kladionici CircusBet.

Bajern – Herta – 1,4+ @ 1.79 u Meridianbet

Pojma nemamo šta je u glavama Salihamidžića, Henesa i Kana bilo, a ni šta je sada posle smene Nagelsmana i dovođenja Tomasa Tuhela. Od kada je bivši trener Dortmunda, PSŽ-a i Čelsija stigao uspeo je da ispadne iz DFB kupa od Frajburga, iz Lige šampiona od Sitija, ali i da porazom u Majncu prepuste prvo mesto Dortmundu. Sada nema nazad, nezbiljno bi bilo, a i preskupo, menjati još jednog trenera, a na Tuhelu je da osvoji titulu kako zna i ume. Herta nema nikakve šanse u Minhenu ni sada kada Bajern ne liči na sebe. Berlinci su svoju sudbinu kreirali u prošlom kolu kada suprimili četiri gola od Verdera na svom terenu i šanse da ostanu u eliti su jako male. Do kraja sezone Bajernu ostaju utakmice protiv Šalkea i Lajpciga u Minhenu, kao i gostovanja u Bremenu i Kelnu. Moraće da dobiju sve mečeve i nadaju se makar jednom kiksu Dortmunda u preostalim mečevima. Bajern je Herti dao 12 golova na poslednja tri međusobna duela, Berlinci su poslednji put osvojili bod pre četiri, a pobedili pre skoro pet godina protiv Bajerna. Uz jedinicu opet igrajte na golove, a za 1,4+ koeficijent iznosi 1.79 u kladionici Meridianbet.

Volfsburg – Majnc – GG3+ @ 2.10 u Mozzartbet

Ove dve ekipe se nalaze jedna do druge na tabeli, Majnc je sedmi sa 45 bodova a Vukovi na osmom imaju dva manje. Cilj je, i jednima i drugima, plasman u Evropu. To donosi šesto mesto, na kome je trenutno odlični Leverkuzen. Poraženi iz ovog meča neće imati mnogo šansi, ali ne zaboravite da bi serijom pobeda u preostalom delu sezone i Volfsburg i Majnc mogli i do bitke za Ligu šampiona. To ne deluje toliko realno, ali ko je mogao da pomisli da će Majnc preokrenuti protiv Bajerna i slaviti sa 3:1 u prošlom kolu. Volfsburg je osvojio sva tri boda u Bohumu, pobedio je Kovačev tim sa 5:1 i doveo svog rivala u veoma tešku situaciju. Jesenas je Volfsburg slavio u Majncu sa 3:0 i sigurno je da će ovaj tim želeti da se revanšira u gradu automobila. Očekujete otvorenu igru i golove na obe strane. naš rpedlog je igra gol-gol uz bar tri pogotka ukupno. Za GG3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.