Najava i analiza: La Liga, 32. kolo: Barsa overava titulu protiv Betisa, Real čuva drugo mesto, Espanjol na vratima Segunde!

Španska Primera

Poznato je da je sredinom nedelje odigrano vanredno kolo španskog prvenstva, koje nam je donelo mnogo iznenađujućih rezultata, a tu pre svih mislimo na poraze Barselone i Real Madrida, od Rajo Valjekana, odnosno Đirone.
Ovog puta neće biti nekog većeg derbija, a deluje da će najintereasntnije biti na Kamp Nou gde će Barselona ugostiti Betis. Real Madrid ne bi smeo zaista da ima previše problema na svom stadionu protiv Almerije, dok će trećeplasirano Atletiko Madrid na gostovanje kod Valjadolida.
Četvrtoplasirani Sosijedad otvara kolo na gostovanju kod Osasune, dok će petoplasirani Viljareal na svom terenu ugostiti Seltu iz Viga i pokušati da se još više približi plasmanu u Ligu šampiona.
Što se borbe za opstanak tiče, pored prežaljenog Elčea, selidbi u Segundu je sve bliži i Espanjol, dok su u opasnoj zoni i dalje Hetafe, Kadiz, Almerija i Valensija.

Osasuna – Real Sosijedad – 0-2 @ 1.53 u Meridianbet

Prvi meč 32. kola španske La Lige se igra u Pamploni, gde će snage odmeriti Osasuna i Real Sosijedad. Domaćin se trenutno nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli i ukoliko Osasuna nastavi sa ovakvim partijama, treba očekivati i napad na poziciju koja donosi plasman u Ligu konferencija.
U prošlom kolu je tim iz Pamplone slavio na teškom gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 0:1. U goste osmoplasiranom timu na tabeli dolazi Real Sosijedad koji je na pravom putu da nakon nekoliko neuspešnih pokušaja konačno dođe do plasmana u Ligu šampiona, pošto se trenutno tim sa Anoete nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na šestoplasirani Viljareal.
U prošlom kolu je ekipa iz San Sebastijana remizirala na teškom gostovanju kod Betisa, a taj susret je završen bez pogodaka.
I jedni i drugi ne postižu previše pogodaka u poslednje vreme, pa bi to mogao da bude slučaj i ovog puta, i zato savetujemo igru 0-2 gola uz kvotu 1.53 u Meridianu.

Elče – Rajo Valjekano – 2 @ 1.79 u CircusBet

Nažalost, Elče ćemo naredne sezone gledati u Segundi, nema više nikakve dileme, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz čak devetnaest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa poražena na gostovanju kod Selte, a domaća ekipa je do pobedonosnog pogotka došla u poslednjim trenucima susreta.
Rajo Valjekano je u prošlom kolu odigrao jedan fantastičan meč i mimo svih očekivanja na svom terenu savladao Barselonu sa 2:1, što je u ovom trenutku dovoljno za odlično deveto mesto na tabeli.
Da je tim iz Valjehasa igrao ovako dobro cele sezone, sada bi se borio za mesto koje vodi u Ligi Evrope, ovako, više od sredine tabele zaista nije realno u ovom trenutku.
Deluje da bi Rajo mogao da slavi i na ovom meču pa vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.79 u CircusBetu.

Real Madrid – Almerija – 1-1 @ 1.52 u Mozzartbet

Taman kada pomislimo da su Madriđani uhvatili pobednički ritam, desi se neki nepredviđen poraz, i tako čitavim tokom šampionata.
Naime, aktuelni šampion Evrope je u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod Đirone, koja je slavila sa 4:2, što je zaista malo ko mogao da pretpostavi, iako je jasno da Real neće moći da ugrozi prvoplasiranu Barselonu.
Almerija je u prošlom kolu ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Hetafea, koji je ovoj ekipi direktan konkurent za opstanak.
Taj duel je završen pobedom gostiju od 1:2, nakon čega se ova simpatična ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli.
Bilo kako bilo, sigurno je da će kraljevski klub dati sve od sebe da sačuva prvo mesto na tabeli, i deluje da će Madriđani od prvog minuta krenuti silovito ka golu Almerije, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 1.52 u Mozzartu.

Barselona – Betis – 3+ @ 1.65 u Meridianbet

Najzanimljiviji susret 32. kola španske La Lige se igra u Kataloniji, gde će snage odmeriti Barselona i Betis.
Barselona je na pravom putu da dođe do prve titule šampiona Španije još od 2019. godine, pošto se Katalonci u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
Međutim, u poslednje vreme izabranici Ćavija imaju dosta problema u prvenstvu, pa je tako lider na tabeli u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Rajo Valjekana kada je bilo 2:1.
Na poslednja četiri susreta u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, Barselona je ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i jedan poraz, mada je možda i logično što je došlo do opuštanja, pošto podsećamo da Katalonci imaju ogromnu prednost u odnosu na drugoplasirani Real.
Betis sa druge strane juri petu poziciju na tabeli, a šanse za tako nešto su znatno smanjene nakon remija u prošlom kolu protiv Sosijedada, ali i poraza pre toga od Osasune.
Mečevi između ova dva tima nam skoro uvek donose mnogo golova, a utisak je da bi to trebalo da bude slučaj i ovog puta pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.65 u Meridianu.

Kadiz – Valensija – GG @ 2.05 u Maxbet

Neminovno je i pre početka sezone bilo da Kadiz očekuje velika borba za opstanak u društvu najboljih, a to bi vrlo verovatno moglo da traje i do poslednjeg kola.
Trenutno se ova ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi opstanak u društvu najboljih. U prošlom kolu je ova ekipa doživela neprijatan poraz na svom terenu od Osasune, kada je bilo 0:1.
Valensija sa druge strane kako vreme prolazi igra sve bolje, iako je pre samo nekoliko kola situacija bila zaista neprijatna. U poslednja dva meča su popularni “slepi miševi” ostvarili isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je četa Rubena Barahe slavila na svom terenu protiv Valjadolida i to nakon pogotka Guera u trećem minutu sudijske nadoknade što je dovelo do erupcije oduševljenja na Mestalji.
Oba tima su u opasnoj zoni i sigurno je da će i Kadiz i Valensija ići ovde na sva tri boda, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.05.

Viljareal – Selta – 1 @ 1.84 u CircusBet

Žuta podmornica igra dosta bolje od kako je na klupu ovog tima seo Kike Setjen, i da nije bilo ona dva vezana poraza, sada bi se ovaj tim nalazio na mestu koje vodi u Ligu šampiona.
I ovako situacija nije preterano loša pošto Viljareal trenutno zauzima peto mesto na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Sosijedad.
U prošlom kolu je tim sa Keramike u jednom zaista sjajnom susretu slavio na svom terenu protiv Espanjola, a taj susret je završen rezultatom 4:2.
Selta je sa druge strane golom u finišu susreta došla do trijumfa protiv Elčea, a vrlo lako je ta pobeda mogla da bude i ubedljivija, međutim, Iago Aspas i drugari su se propisno ispromašivali.
Trenutno se klub iz Viga nalazi na trinaestom mestu na tabeli i izvesno je da ćemo nekadašnjeg učesnika Lige šampiona i naredne sezone gledati u eliti.
Viljareal ukoliko želi da nastavi poteru za Sosijedadom mora da slavi na ovom duelu a deluje da će se to i desiti pa vam predlažemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.84 u CircusBetu.

Espanjol – Hetafe – GG @ 2.35 u Maxbet

Nažalost, kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da ekipu Espanjola ponovo naredne sezone gledamo u Segundi.
U ovom trenutku se klub iz Barselone nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na timove koji su van opasne zone, što nije nimalo naivna bodovna razlika ako uzmemo u obzir da je do kraja prvenstva ostalo još šest kola da se odigra.
U prošlom kolu su Katalonci pružili dobar otpor Viljarealu, ali su nažalost poraženi sa 4:2.
Hetafe takođe ima velikih problema u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči i osamnaesta pozicija na tabeli koja na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je tim iz predgrađa Madrida poražen na svom stadionu od direktnog konkurenta Almerije, rezultatom 1:2.
Utisak je da će oba tima od prvog minuta jurnuti po sva tri boda, pa deluje da će golova biti na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 2.35 u Maxbetu.

Valjadolid – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.82 u Meridianbet

Valjadolid igra poprilično dobro u poslednje vreme, a posle dve vezane pobede, ova ekipa je doživela poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Valensije, i to nakon primljenog pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
Bilo kako bilo, tim koji je u većinskom vlasništvu Ronalda se trenutno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i još uvek nije prebrinuo sve brige oko opstanka u eliti.
U goste mu stiže Atletiko Madrid koji juri drugo mesto, koje trenutno drži Real, a bodovna razlika je trenutno samo dva boda, što svakako nije nenadoknadivo.
Ništa posebno ta druga pozicija ne donosi Madriđanima, u odnosu na treće mesto, ali je svakako stvar prestiža završiti na tabeli ispred svog gradskog rivala.
U prošlom kolu su Jorgandžije na svom stadionu savladale Majorku rezultatom 3:1, u meču u kom su gosti prvi došli do vođstva.
Vrlo lako se može dogoditi da prisustvujemo pravoj goleadi između ova dva tima pa je topla preporuka igra 3+ uz sjajnu kvotu 1.82 u Meridianu.

Majorka – Atletik Bilbao – 1 @ 3.50 u Mozzartbet

Iako je primarni cilj Majorke bio opstanak u društvu najboljih, slobodno možemo konstatovati da se to niti jednog trenutka nije ni dovelo u pitanje, i da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Naime, trenutno se ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na dvanaestom mestu, uz čak devet bodova viška u odnosu na najugroženije timove.
U prošlom kolu je Majorka i pored toga što je odigrala dobar meč na gostovanju kod Atletika, izgubila taj duel rezultatom 3:1, ali svakako nije razočarala svoje navijače.
Atletik Bilbao je nažalost poražen na svom terenu od Sevilje, čime je ova ekipa znatno smanjila svoje šanse za plasmanom u Ligu Evrope, međutim, i dalje je realno da tim iz Baskije dođe do učešća u kvalifikacijama za Ligu konferencije.
Majorka ipak igra sjajno na svom stadionu i mišljenja smo da će ovaj tim to potvrditi i na ovom duelu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz fantastičnu kvotu 3.50 u Mozzartu.

Sevilja – Đirona – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Poslednji susret 32. kola španske La Lige se igra na stadionu Ramon Sančez Pichuan, gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Đironu.
Kao preporođena igra Sevilja od kako je na klupu ovog tima seo Hose Luis Mendilibar, a u prošlom kolu su Andalužani upisali novi trijumf, i to na gostovanju kod Atletik Bilbaa kada je bilo 0:1. Bio je to drugi put zaredom da Sevilja dolazi do trijumfa golom u samom finišu susreta, nakon što se pre toga slavili i protiv Viljareala nakon pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
Đirona na ovo gostovanje dolazi u veoma lepom raspoloženju nakon velikog trijumfa u prošlom kolu na svom terenu protiv Real Madrida, kada je bilo 4:2, a ostaće upamćeno da je Kasteljanos na tom susretu postigao čak četiri pogotka. Trenutno se Katalonci nalaze na sjajnom desetom mestu na tabeli i igraju sezonu iznad svih očekivanja.
Sevilja u poslednje vreme igra efikasno na svom stadionu, pa bi to mogao da bude slučaj i ovog puta i zato predlažemo igru 3+ uz kvotu 1.95 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.