Najava i analiza: Serija A, 33. kolo: Borba za plasman u Ligu šampiona odavno nije bila zanimljivija!

Od danas su na programu mečevi vanrednog 33. kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih susreta.
Neće biti nekog većeg derbija, a posebno treba izdvojiti susrete između Verone i Intera, ali i Udinezea i Napolija, pošto je Napolitancima potreban samo jedan osvojen bod na ovom gostovanju kako bi i zvanično došli do titule šampiona Španije.
Odavno nije bila interesantnija borba za plasman u Ligu šampiona, pošto pored Napolija koji je svakako siguran, ravnopravnu borbu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje vode još Lacio, Juventus, Inter, Milan, Roma, ali i Atalanta.
Što se tiče borbe za opstanak, Sampdorija je praktično već ispala, isti scenario čeka i Kremoneze, dok trećeg putnika u drugi po kvalitetu rang italijanskog fudbala treba tražiti između Verone, Specije, Lećea i Empolija.

Atalanta – Specija – 1 @ 1.42 u Mozzartbet

Prvi meč vanrednog 33. kola italijanske Serije A se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Speciju.
Utisak je da je tim iz Bergama pronašao pravu formu u najboljem mogućem trenutku, pošto su izabranici Đanpjera Gasperinija vezali dva trijumfa u prvenstvu i u ovom trenutku imaju samo dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni Lige šampiona.
U prošlom kolu je Boginja slavila na veoma teškom gostovanju kod Torina, a taj duel je završen pobedom gostiju od 1:2.
U goste im stiže ovog puta Specija, koja ima isti broj bodova kao i Verona koja se nalazi u zoni ispadanja, a u prošlom kolu je tim iz Ligurije poražen na svom terenu od Monce, kada je bilo 0:2.
I pored toga što su gostima bodovi preko potrebni, mišljenja smo da će Atalanta bez većih problema slaviti na ovom duelu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.42 u Mozzartu.

Juventus – Leće – 3+ @ 2.24 u Meridianbet

Veoma napeta sezona za sve navijače Juventusa, koji ćemo naredne sezone po svemu sudeći ponovo gledati u Ligi šampiona, pošto se u ovom trenutku Stara dama nalazi na trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na četvrtoplasirani Inter.
U prošlom kolu je tim iz Torina samo remizirao na gostovanju kod Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Sa druge strane, Leće je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Udinezea, čime se ekipa sa stadiona Via del Mare pomakla malo iz zone ispadanja, i sada ima četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Juve je praktično pod moranjem, jer ukoliko četa Masimilijana Alegrija doživi novi kiks, ozbiljno će dovesti svoj plasman u Ligu šampiona u pitanje, ali vam pre jedinice savetujemo ipak da probate sa golovima, odnosno igrom 3+ uz kvotu 2.24 u Meridianu.

Salernitana – Fiorentina – GG @ 1.83 u Maxbet

Kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo Salernitanu i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Naime, trenutno se tim iz Salenta nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe, što bi morala da bude dovoljna zaliha pred nastavak prvenstva.
U prošlom kolu je inače četa Paula Souse uspela da izvuče bod na gostovanju kod Napolija, kada je bilo 1:1, čime je odloženo veliko šampionsko slavlje u Napulju.
U goste im stiže Fiorentina koja trenutno drži deveto mesto na tabeli a u prošlom kolu je demolirana Sampdorija u Firenci rezultatom 5:0. Ipak, pre toga je Viola odigrala nekoliko dosta loših mečeva, što bi ovaj tim na kraju i moglo da košta plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Veoma težak meč za prognoziranje, a deluje zaista da bi i jedni i drugi mogli da postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.83 u Maxbetu.

Sampdorija – Torino – 3+ @ 2.05 u Meridianbet

Nažalost, Sampdoriju ćemo naredne sezone gledati u Seriji B, što je nešto što je malo ko mogao da preetpostavi pre početka šampionata.
U ovom trenutku se Đenovljani nalaze na poslednjem mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na timove koji su u bezbednoj zoni. U prošlom kolu su izabranici Dejana Stankovića doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Za Torino je po starom dobrom običaju rezervisana sredina tabele, preciznije dvanaesta pozicija. U prošlom kolu su popularni Bikovi i pored dobrog otpora, doživeli poraz na svom terenu od Atalante koja igra sve bolje kako vreme prolazi, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Sampdorija želi u najboljem mogućem svetlu da se oprosti od Serije A, dok Nemanja Radonjić i drugari žele sva tri boda iz Đenove, što će se vrlo verovatno i desiti, mada je mnogo sigurnija varijanta igra 3+ uz kvotu 2.05 u Meridianu.

Milan – Kremoneze – 1-1 @ 1.77 u CircusBet

Velika borba u finišu šampionata predstoji Milanu u borbi za plasman u Ligu šampiona, pošto se Rosoneri trenutno nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Inter.
U prošlom kolu je četa Stefana Piolija uspela nekako da dođe do boda na gostovanju kod Rome. Zanimljivo je da je domaćin do vođstva stigao u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je još uvek aktuelni šampion Italije izjednačio pogotkom u sedmom minutu nadoknade.
Kremoneze ćemo po svemu sudeći naredne sezone gledati u Seriji B, pošto se tim iz Kremone trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom stadionu protiv Verone, a taj duel u Liguriji je završen rezultatom 1:1.
Rosoneri nemaju previše izbora, pošto četa Stefana Piolija mora da krene na sve ili ništa od prvog minuta zbog čega vam i savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.77.

Lacio – Sasuolo – 3+ @ 1.82 u Meridianbet

Lacio je u najnezgodnije vreme doživeo dva vezana poraza u Seriji A, čime su Rimljani sačuvali drugo mesto na tabeli, ali su im se najbliži pratioci dobrano približili, pa od jedne bezbrižne situacije deluje da će Sergej Milinković-Savić i drugari ipak morati da se bore za plasman u Ligu šampiona, iako klub iz prestonice Italije i dalje drži sve u svojim rukama.
U prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija poraženi na gostovanju kod Intera, a taj duel je završen rezultatom 3:1, i pored toga što su gosti prvo poluvreme rešili u svoju korist.
Sasuolo sa druge strane igra zaista sjajno u drugom delu šampionata, a trenutno se ekipa iz Ređo Emilije nalazi na jedanaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari ostvarili novi trijumf i to na svom terenu protiv Empolija, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Mečevi Sasuola na strani nam često donose baš dosta golova, i to će po našem mišljenju biti slučaj i ovog puta, a igru 3+ kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 1.82.

Monca – Roma – 2 @ 2.40 u Mozzartbet

Fudbaleri Monce u svojoj debitantskoj sezoni u Seriji A igraju zaista sjajan fudbal, a to nam najbolje potvrđuje i podatak da se ova ekipa trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli, što pre svega znači da ćemo klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
U prošlom kolu je Monca ostvarila svoj treći uzastopni trijumf, ovog puta na gostovanju kod Specije, pošto je taj susret završen rezultatom 0:2.
Roma je u prošlom kolu propustila da upiše trijumf protiv Milana i pored toga što je Vučica došla do prednosti u trećem minutu sudijske nadoknade, ali su na veliku žalost svih navijača Rome, Rosoneri došli do izjednačenja u poslednjim trenucima susreta.
Trenutno se izabranici Žozea Murinja nalaze na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Inter.
Iako Monca igra fenomenalno u poslednje vreme, Romi su bodovi preko potrebni i mišljenja smo da će Vučica doći do zlata vrednog trijumfa, pa je hrabra preporuka igra na 2 uz kvotu 2.40 u Mozzartu.

Verona – Inter – 1X @ 2.05 u CircusBet

Jedan od najzanimljivijih susreta vanrednog 33. kola italijanske Serije A se igra u Veroni gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Inter.
U poslednje vreme Verona igra zaista sjajno, pošto tim sa Bentegodija na četiri poslednja susreta ne zna za poraz, međutim, veliko je pitanje da li će to biti dovoljno za opstanak u društvu najboljih, pošto se u ovom trenutku izabranici Marka Faraonija nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje i jeste poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
Inter sa druge strane polako ali sigurno pronalazi pravu formu, pošto su Neroazuri ostvarili dva vezana trijumfa, što je u ovom trenutku dovoljno za četvrto mesto na tabeli.
U prošlom kolu je nakon velikog preokreta milanski gigant slavio na svom terenu protiv Lacija, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Verona u poslednje vreme igra fantastično na svom terenu i mišljenja smo da će ovaj tim uspeti da ostane neporažen i na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo hrabro da probate sa duplom šansom 1X uz fantastičnu kvotu 2.05 u CircusBetu.

Empoli – Bolonja – 3+ @ 2.24 u Meridianbet

Prvi deo sezone je Empoli igrao zaista sjajno, pošto je sredina tabele bila rezervisana za ovu ekipu, međutim, u drugom delu šampionata tim iz Toskane ima baš dosta problema, o čemu najbolje svedoči i trenutno petnaesto mesto na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Empoli doživeo treći uzastopni poraz u prvenstvu i to na gostovanju kod Sasuola, kada je bilo 2:1.
U goste im stiže Bolonja koja u poslednje vreme igra zaista sjajno, što se najbolje videlo i u prošlom kolu kada je četa Tijaga Mote uspela da na svom stadionu remizirala protiv favorizovanog Juventusa.
Taj duel je završen rezultatom 1:1, a treba napomenuti da je Bolonja imala dosta zrelije šanse i utisak je da je domaćin bio znatno bliži trijumfu.
Empoli mora da ide na sve ili ništa, ali Bolonja je sjajna u poslednje vreme i neće biti iznenađenje ako ovde prisustvujemo pravoj goleadi pa savetujemo igru na 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.24.

Udineze – Napoli – GG @ 1.85 u Maxbet

Poslednji susret vanrednog 33. kola italijanske Serije A se igra u Udinama, gde će snage odmeriti Udineze i Napoli.
Popularne Zebre se u ovom trenutku nalaze na trinaestom mestu na tabeli, a svakako je najbitnije da ćemo ovaj tim i naredne sezone gledati u društvu najboljih, iako su navijači imali nešto veće ambicije pogotovu nakon brutalnog starta prvenstva.
U prošlom kolu je Udineze doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Lećea, a taj susret na stadionu Via del Mare je završen rezultatom 1:0.
U goste im stiže Napoli kome je potreban samo jedan bod kako bi i zvanično došao do šampionske titule.
Nažalost, u prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala protiv Salernitane na svom stadionu, čime je odloženo veliko šampionsko slavlje, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Utisak je da nas očekuje jedan meč sa dosta golova, najverovatnije na obe strane, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.85 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.