Najava i analiza: Bundesliga, 31. kolo: Bajern čuva tron na Vezeru, Frajburg i Lajpcig sad biju bitku za Ligu šampiona

Samo četiri kola dele nas od završetka Bundeslige za ovu sezonu. Ispostavilo se da je ona interesantnija nego što je bilo ko mogao da pretpostavi. U prethodnoj deceniji Bajern je već u ovo vreme slavio titulu, a sada Bavaci imaju samo bod prednosti u odnosu na Dortmund. Milioneri su sami krivi, prošle sedmice su odigrali nerešeno u Bohumu i sad više ništa od njih ne zavisi. Derbi je u Frajburgu gde se ponovo, samo pet dana posle polufinala DFB kupa, sastaju Frajburg i Lajpcig. Predložene kvote važile su u trenutku pisanja analize.

Leverkuzen – Keln – GG @ 1.75 u MaxBet

Remijem u Berlinu protiv Uniona Bajer je, najverovatnije, ostao bez šansi da se plasira u Ligu šampiona preko Bundelsige. Zaostatak za četvrtoplasiranim Frajburgom i trećeplasiranim Unionom je osam bodova i teško je očekivati da to nadoknade u samo četiri kola, koliko je preostalo. Da su slavili u Berlinu sada bi od Uniona imali samo pet bodova manje i šansa bi postojala. Veće izglede imaju preko Lige Evrope, tu ih već u četvrtak čeka prvi polufinalni duel sa Romom na Olimpiku, pa verujemo da će Ćabi Alonso više brinuti o tom meču nego o Kelnu koji im stiže u goste. Jarčevi su poraženi od Frajburga na svom terenu, imaju sedam bodova više od prvog tima ispod crte i ne bi smeli da upadnu u probleme oko opstanka. Naš predlog je igra gol-gol, a ko zna, možda je moguće i neko iznenađenje. Za GG kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Majnc – Šalke – x2 @ 2.28 u Mozzartbet

Pobednom nad Verderom Šalke je, poput Prometeja, sačuvao plamen nade u opstanak. Ono što nije dobro za tim iz Gelzenkirhena je težak raspored do kraja sezone. U preostala četiri kola imaju tri gostovanja, i to kakva. Prvo kod Majnca pa Bajerna i na kraju Lajpciga. Na svom terenu dočekuju samo Ajntraht iz Frankfurta. Trebaće im mnogo umenosti da izbegnu najgore i makar obezbede baraž, što bi se i njima u ovom trenutku svidelo kao opcija. Nalaze se na pretposlednjem mestu sa samo bodom manje od dva tima ispred, Štutgarta i Bohuma. Čini nam se da je meč u Majncu ključan za njih i da ako njega izgube neće imati šansu da opstanu. Već kroz sedam dana u Gelzenkirhen dolazi Bajern koji mora da pobedi sve da bi bio prvak. Majnc je u gornjem delu tabele, bori se za plasman u Evropu, ali sumnjamo da im je to toliki prioritet. Prošle sedmice su porazom u Volfsburgu prekinuli niz od deset utakmica bez poraza. Pokušaćemo sa iznenađenjem i predložiti duplu šansu na goste. Za x2 kvota je 2.28 u kladionici Mozzartbet.

Augzburg – Union Berlin – 0-2 @ 1.69 u CircusBet

Domaćin nije pobedio na prethodnih sedam utakmica u prvenstvu i ponovo je doveo u pitanje svoj opstanak u ligi. Još uvek su iznad zone ispadanja, ali je od prvog tima u njoj razlika samo tri boda, pa se hipotetički sve može promeniti posle samo jednog kola. Raspored do kraja nije ni lak ni težak, ali je utakmica sledećeg kola protiv Bohuma možda i najvažnija. Problem je što na svom terenu igraju sa dve ekipe iz samog vrha tabele, prvo sa Unionom a onda i Dortmundom, dok gostuju Bohumu i Menhengladbahu. Eventualni poraz od Uniona može ih dovesti u veoma neprijatnu situaciju da zatim u Bohumu ne smeju da izgube. Berlinci su hit sezone, u prošlom kolu nisu uspeli da pobede Leverkuzen na svom terenu i sada im je Lajpcig samo dva boda iza. Plasman u Ligu šampiona je jako blizu, ali samo jedna loša utakmica može da ih izbaci iz tog voza. Utakmica je teška za prognoziranje, a smatramo da neće biti mnogo golova. Za 0-2 gola kvota je 1.69 u kladionici CircusBet.

Menhengladbah – Bohum – GG @ 1.58 u Meridianbet.

Domaćin može mirno da privodi prvenstvo kraju dok gostima svaki bod može da znači spas. Bohum je bez pobede već pet kola, ali je tri puta igrao nerešeno sa snažnim timovima, sa Ajntrahtom i Unionom u gostima, kao i sa Dortmundom na svom terenu. To bi moglo da znači da su u solidnoj formi, ali su sada pobede prioritet. Nalaze se na 16. mestu, onom koje vodi u baraž, ali sa istim brojem bodova kao i Štutgart ispred njih i samo bodom više od Šalkea koji je ispod. Na Borusija parku moraju da igraju na pobedu, ma koliko to teško bilo jer su do sada samo dva puta slavili na strani. U Bundesligi nema poklanjanja bodova ali se dešava da timovi sa manje motiva odigraju nešto slabije. Tome se nadaju u Bohumu, posebno posle dva uzastopna poraza Borusije, od Uniona i Štutgarta. Probajte igru gol-gol, a za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.58.

Frajburg – Lajpcig – GG3+ @ 2.20 u Mozzartbet

Pre samo pet dana ove dve ekipe su se sastale na istom mestu samo u polufinalu kupa. Lajpcig je bio više nego ubedljiv, slavio je sa 5:1 i braniće ovaj trofej protiv Ajntrahta na Olimpijskom stadionu u Berlinu. To je sada iza Frajburga i Lajpciga jer predstoji novi okršaj, možda još značajniji. Ova dva tima bore se za plasman u Ligu šampiona. Frajburg je trenutno ispred Bikova, na četvrtom mestu, ali samo sa dva boda više. Gosti su već stalni učesnici elitnog takmičenja i izostanak Lige šampiona bio bi veliki udarac za njih. Za Frajburg važi obrnuto, njima bi plasman u LŠ bila prelomna tačka u istoriji i sigurno najveći uspeh do sada. Može se dogoditi da oba tima završe u Ligi šampiona, ali bi morali da iza sebe ostave Union Berlin. Za sada je najbitniji međusobni duel a Frajburg će morati brzo da se podigne posle ubedljivog poraza u utorak. Sada su im neophodni i navijači, Lajpcig ima kvalietniji tim, ali ni Frajburgov nije za potcenjivanje. Opet će biti golova, za GG3+ kvota je 2.20 u kladionici Mozzartbet.

Herta – Štutgart – 1 @ 3.05 u CircusBet

Ukoliko ne pobedi Štutgart ekipa Herte će naredne sezone igrati u Cvajti. To je gotova stvar. Prošle sezone su se Berlinci spasili u baražu ali sada sumnjamo da mogu i do njega da stignu ako Štutgart neporažen napusti prestonicu. Nisu ni Švabe u mnogo boljoj situaciji, i oni su ugroženi ali bar su u ovom momentu van zone ispadanja, doduše samo zahvaljujući gol razlici. Teđak udarac doživeli su u sredu u DFB kupu, izgubili su polufinalni meč na svom terenu od Ajntrahta i ostali bez šanse da se bore za trofej, a samim tim i izlazak u Evropu. Brzo će se u Štutgartu to zaboraviti ako uspeju da opstanu u Bundelsigi, makar kao i prošle sezone golom u sudijskoj nadoknadi poslednjeg kola. Čak ni pobeda ne donosi Herti mnogo, ali ostavlja nadu. Verujemo u trijumf Berlinaca, a šta će dalje biti, ko to zna. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 3.05.

Hofenhajm – Ajntraht – 1 @ 2.40 u Meridianbet

Ajntraht je pobedom u Štutgartu izborio plasman u finale DFB kupa i imaće priliku da i ove sezone osvoji trofej. U prošloj su trijumfovali u Ligi Evrope i samim tim se izborili za igranje u Ligi šampiona. Sada su daleko od Evrope preko domaćeg prvenstva, ali bi mogli direktno u grupe Lige Evrope ako u finalu kupa budu bolji od Lajpciga. Taj meč biće u fokusu tima Olivera Glasnera do kraja sezone, a ligaški mečevi značiće samo kao priprema za tu ”majku svih bitaka”. Za Hofenhajm je zato ovaj duel mnogo važniji. Oni su i dalje u teškoj situaciji, imaju samo bod više od tima koji je u zoni ispadanja i svaki novi neuspeh mogao bi da bude koban. U tri prethodna tri kola uzeli su samo bod, ali treba reći da su gostovali Bajernu i Lajpcigu, gde su bili sasvim solidni, ali je neprijatno iznanadio poraz od Kelna u Sinshajmu. Vreme je za pobedu Hofa, bez obzira ko je protivnik. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.40.

Verder – Bajern – 2,0-4 @ 1.98 u MaxBet

Bajern je uspeo da se vrati na čelnu poziciju posle samo jednog kola i sumnjamo da će više pružiti šansu Borusiji. Milioneri su je imali, nisu pobedili Bohum, pa je Bajern trijumfom nad Hertom ponovo preuzeo lidersku poziciju. Razlika je samo jedan bod, a raspored nije najbolji mogući za Bajern, s obzirom da ih čeka i duel protiv Lajpciga. Na Vezer odlaze po tri boda, Verderovi navijači su se uželeli utakmica protiv Bavaraca, Bajern nije gostovao u Bremenu od marta 20121. godine i sigurno je da će pokušati da makar ostanu neporaženi. Verder nije matematički obezbedio opastanak, u slučaju poraza u preostalim utakmicama i ispadanje bi moglo biti opcija, pogotovo jer posle Bajerna gostuju Lajcigu, pa dočekuju Keln i gostuju Unionu. Igraju sa tri od četiri najbolja tima, i taj duel sa Kelnom verovatno je ključ za njihov spas. Bajernu je ostala samo liga, ispali su i iz Lige pampiona i DFB kupa i to sve od kada je na mesto trenera stigao Tomas Tuhel. Uz dvojku ne verujemo u neku goleadu, pa je predlog kombinacija 2,0-4 sa kvotom koja u kladionici MaxBet iznosi 1.98.

Dortmund – Volfsburg – 1,3+ @ 1.95 u Meridianbet

Borusija je bila u odličnoj situaciji da prekine decenijsku dominaciju Bajerna i osvoji Salataru u ovoj sezone. Trebalo im je da pobede u poslednjih pet utakmica i, bez obzira na rezultate rivala, bili bi šampiona. No, to je u Bundelsigi lakše reći nego učiniti. Sapleli su se već na prvom koraku, na gostovanju u Bohumu, gde su igrali nerešeno i prepustili čelo tabele Bajernu. Sada oni čekaju kiks svog rivala i nije nemoguće da se on dogodi u preostala četiri kola. Zato Milioneri moraju da pobeđuju u svojim utakmicama, a posle Volfsburga igraće još sa Menhengladbahom i Majncom na svom terenu, a jedino gostovanje imaće u Augzburgu. Čini se da je to nešto lakši raposred nego što ga ima Bajern koji tek treba da ukrsti koplja sa Lajpcigom. Volfsburg se još uvek nada da može do plasmana u Evropu, oni su na sedmom mestu i imaju dva boda manje od Leverkuzena, mada će se mesta koja vode u evropske kupove pomeriti za jedno, ukoliko u finalu DFB kupa trijumfuje Lajpcig. Ovde predviđamo pobedu domaćina, ali i bar tri gola na meču. Za kombinaciju 1,3+ kvota je 1.95 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.