Najava i analiza: Premijer liga, 35. kolo: Arsenalov trenutak istine u Njukaslu, Siti mirno čeka Jorkširce

premijer liga

Sam je finiš sezone u Premijer ligi, ostala su još četiri kola a lidersku poziciju preuzeo je aktuelni šampion Mančester Siti. Sve je na strani Građana mada imaju samo bod više, ali i jedan zaostali meč. U ovom kolu derbi seigra na severu, trećeplasirani Njukasl dočekuje Arsenal i mogao bi eventualnom pobedom da reši ovaj šampionat u korist Sitija. Gvardiolin tim dočekuje Lids koji se grčevito bori za opstanak, a za goli život boriće se i Lester na Krejven Kotidžu protiv Fulama. Kvote iz najave bile su aktuelne u momentu pisanja teksta.

Bornmut – Čelsi – GG @ 1.80 u MaxBet

U potpuno različitom raspoloženju dve ekipe čekaju međusobni duel. Domaćin je uspeo da se podigne u poslednjem trenutku i sada se nalazi na 13. mestu sa devet bodova više od prvog tima ispod crte. Do kraja su ostala još tri kola i Bornmut bi, hipotetički, već posle ovog kola mogao da proslavi opstanak u ligi. Isti broj bodova ima i Čelsi, koji, takođe hipotetički, mogao i da ispadne iz lige. To se, naravno, neće desiti, ali to ne menja utisak o sezoni Plavaca protkanoj porazima i menama trenera, uz suludo trošenje para na pojačanja. Imesto bitke za titulu Čelsi će pokušati makar da se preseli u gornju polovinu tabele, pošto im je plasman u Evropu nedostupan. Poslednju pobedu su ostvarili 11. marta, a sada imaju niz od šest uzastopnih poraza, računajući i ona dva od Reala u Ligi šampiona. Trešnjice imaju četiri pobede u pet prethodnih kola i imaju pansu i protiv očajnih Plavaca. Naš predlog je gol-gol, sa koeficijentom koji u kladionici MaxBet iznosi 1.80.

Mančester Siti – Lids – 1,4+ @ 1.95 u Meridianbet

Siti sad već deluje nezaustavljivo. Vest Hem je u odloženom meču odolevao prvo poluvreme, ali nije uspeo da se odbrani do kraja. Na kraju, lakih 3:0 za aktuelnog šampiona Engleske. Sva je prilika da će i trofej ostati u vitrinama Sitija, da su dominantni videlo se u međusobnom duelu sa Arsenalom, od koga imaju bod više i utakmicu manje. Do kraja Premijer lige čekaju ih još dueli sa Evertonom, Brajtonom i Brentfordom na strani, a na Etihadu, posle LIdsa, dočekuju još samo Čelsi. Problem može da bude umor, jer pored ovih pet utakmica čekaju ih i dve u polufinalu Lige šampiona protiv Reala i finale FA kupa protiv gradskog rivala Junajteda. Lids je van zone ispadanja samo zbog gol razlike, a ima isti broj bodova kao i Notingem ispod njih i Lester koji je ispred. Svaki bod je Jorkšircima zlata vredan, ali sumnjamo da mogu do nekog u Mančesteru. Biće golova, pa je predlog 1,4+ sa koeficijentom 1.95 u kladionici Meridianbet.

Totenhem – Kristal Palas – 3+ @ 1.78 u CircusBet

Posle samo jednog osvojenog boda u poslednja četiri meča Totenhem, ne samo da je ostao bez Lige šampiona, već će imati veliki problem da izbori i nastup u nekom evropskom kupu. To je još jedna bačena sezona za Pevce i veliko je pitanje da li će Hari Kejn uopšte imati strpljenja da bude u jednom tako gubitničkom timu. Leto će biti izazovno za Sparse, moraju da pažljivo biraju i novog trenera i to na duže staze, a ne da se menjaju kao na traci. U malom gradskom derbiju na Vajt Hart Lejn dolazi Palas. Od dolaska trenera Roja Hodžsona ovaj tim se preporodio, na šest utakmica ima četiri pobede, remi i samo jedan poraz. Od moguće borbe za opstanak, Orlovi su na 11. mestu sa deset bodova više od prvog tima ispod crte i, realno, nemaju briga oko statusa. Verujemo u golove na Vajt Hart Lejnu, a za 3+ koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.78.

Vulverhempton – Aston Vila – 2 @ 2.55 u Mozzartbet

Oba tima su počela da pružaju sjajne partije od promena trenera. Aston Vila je sa Unaji Emerijem stigla do situacije da se bori za Ligu šampiona, dok je Vulverhempton sa Đulenom Lopetegijem sve bliže mirnoj luci. Teško će Vila do Lige šampiona, ali bi lako mogla da izbori nastup u Evropi. Trenutno su na sedmom mestu ali sa istim brojem bodova kao i Totenhem ispred njih, a to sedmo mesto donosi plasman u Ligu konferencija. Nije daleko ni Brajton, ali Galebovi, uz bod više, imaju i dve utakmice manje. Vukovi su pobedili tri puta u pet poslednjih kola, ali imaju dva poraza u tri prethodne runde. Zato je, po nama, Vila favorit, iako je izgubila prošli meč na Old Trafordu od Junajteda. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.55.

Liverpul – Brentford – 1,2+ @ 1.66 u Meridianbet

Redsi su vezali pet pobeda i sada se navijači pitanju gde su bili ovi fudbaleri do sada? Ovakav Liverpul sigurno je da je želeo i Jirgen Klop, ali to tokom sezone nije izgledalo ovako. Čak 16 golova u pet utakmica i skok na peto mesto ostavlja tanku nadu d mogu do Lige pampiona. Junajted ima četiri boda više, ali i jedan meč manje, pa od Redsa malo toga zavisi. Na njima je da pobede na sve četiri preostale utakmice i da se nadaju nekom kiksu Đavola, poput onog od četvrtka kada su poraženi u Brajtonu. Sada ponovo Liverpul igra na svom terenu, treći put u osam dana, a rival je ponovo jedan tim iz prestonice. Posle Totehema i Fulama stiđe Brentford. Pčelice su sasvim zadovoljavajuće odigrale sezone, opstanak su odavno obezbedile, ali su mogle i do Evrope. Ipak, serija od šest utakmica bez trijumfa izbacila ih je iz trke, mada sada imaju dve vezane pobede. Očekujemo pobedu Liverpula i barem dva gola domaćina. Koeficijent za 1,2+ u kladionici Meridianbet iznosi 1.66.

Njukasl – Arsenal – GG3+ @ 1.85 u MaxBet

Apsolutni derbi kola igra se na Sent Džejms parku u Njukaslu gde domaći tim dočekuje, sada već, drugoplasirani Arsenal. Tobdžije su morale da prepuste lidersku poziciju Sitiju i veliko je pitanje mogu li se ponovo vratiti na vrh. Imale su veliku prednost ali i za petama tako jak tim kakav su Građani. Nisu izdržali pritisak, tri vezana remija, pre poraza u međusobnom duelu na Etihadu, izgleda da su rešila šampionsku trku. Njukasl je na trećem mestu, još nije matematički obezbedio nastup u Ligi šampiona, ali je jako blizu tom cilju. Imaju šest bodova više od Liverpula, ali i meč manje i ne bi smeli da ispuste ovakvu šansu. Svrake imaju sedam pobeda i jedan poraz u poslednjih osam utakmica i mora se priznati da su u sjajnoj formi. Trener Edi Hau radi odličan posao i neće nas iznenaditi ako naredne sezone Njukasl bude još konkurentniji u bici za titulu. Ovde očekujemo hrpu golova, a naš predlog je GG3+ sa kvotom 1.85 u kladionici MaxBet.

Vest Hem – Mančester Junajted – 1x @ 1.63 u CircusBet

Đavoli još uvek imaju lepu ansu da ovu sezonu učine odličnom. Za sada su osvojili EFL kup, igraju u finalu FA kupa, a blizu su i obezbeđivanja nastupa u Ligi šampiona, u kojoj nisu igrači ove sezone. Sve u svemu Ten Hag je ispunio svoj cilj, naravno ako ostanu na ovom četvrtom mestu u preostalim kolima. Njima je za petama Liverpula, ali Junajted pored četiri boda više ima i utakmicu manje. Međutim, u četvrtak su dođiveli poraz u Brajtonu, na mestu na kom su izborili plasman u finale FA kupa posle penala. Neće im biti lako u Londonu, Vest Hem je u seriji od tri poraza i ponovo je došao u opasnu zonu, doduše sa solidna četiri boda prednosti u odnosu na prvi tim iz zone ispadanja. Rivali Čekićarima su bili jaki, pa porazi nisu veliko iznenađenje. Verujemod a će Vest Hem ostati neporažen u duelu sa Juajtedom, a remi bi nekako mogao da odgovara i jednima i drugima. Za 1x kvota je 1.63 u kladionici CircusBet.

Fulam – Lester – 2 @ 2.65 u CircusBet

Fulam je u situaciji da mu bodovi nisu neophodni i to bi Lester morao da iskoristi. Lisice su u teškoj situaciji, iznad su zone ispadanja samo zbog bolje gol razlike u odnosu na Notingem i Lids, ado kraja sezone čak i gol razlika može da presudi u tome ko će se preseliti u Čempionšip. Lester je u dobroj formi, nema poraz na prethodna tri meča, ali ima i samo jednu pobedu. Remi sa Evertonom mogao bi na kraju da ih skupo košta, pogotovo jer do kara sezone imaju stvarno težak raspored. Posle Fulama dočekuju Liverpul, idu kod Njukasla i na kraju igraju sa Vest Hemom na svom King Paueru. Fulam je izgubio tri prethodna meča i to treba pripisati činjenici da igraju skoro bez motiva. Zato predlažemo dvojku, a za pobedu Lestera koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.65.

Brajton – Everton – GG @ 1.80 u Mozzartbet

Galebovi nastavljaju let ka Evropi a Everon klzi ka Čempionšipu. Biće to velika tragedija za jedan tim kakav je Everton da završi u drugoj ligi. To je sada vrlo moguće, posebno posle remija u Lesteru, gde su imali šansu da pobedom napuste zonu ispadanja i steknu realne nade za spas. Najveći problem Evrtone, pored polažaja na tabeli, je težak raspored. Tačnije, činjenica da posle gostovanja na jugu igraju sa Mančester Sitijem na svom Gudisonu, a u duelu sa Građanima nikad ne možete račinati na bodove, pogotovo kad se oni bore za titulu. U dva poslednja kola Everton gostuje Vulverhemptonu i dočekuje Bornmut. Veliko je pitanje da li će svih šest bodova iz ta dva meča biti dovoljni za opstanak u slučaju da izgube od Brajtona i Sitija. Zato je ovaj meč na Ameks ključan za njih. Makar jedan bod poboljšao bi izglede iako ne bi napustili zonu ispadanja. Domaćin je na 6. mestu, ima i dva zaostala meča i lepu šansu da debituje u Evropi. Posle pobede nad Junajtedom dostižna je i Liga šampiona u slučaju serije pobeda. Očekujemo bar po gol na obe strane, a za GG kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Notingem Forest – Sautempton – 1 @ 2.15 u Meridianbet

U poslednjoj utakmici kola sastaju se dve ekipe iz zone ispdanja, ali je domaćin u mnogo boljoj situaciji, samim tim što ima šest bodova više. Ovaj meč bi i definitivno mogao da pošalje Svece u drugu ligu, i to će se dogoditi u slučaju da Šumari slave. Ulog je ogroman, remi ne odgovara nijednoj od ekipa, a Notingem je, podsetimo, prošlog proleća izborio povratak u elitu posle dve decenije izbivanja iz nje. Šumari imaju samo jednu pobedu u poslednjih 13 kola i tu treba tražiti razloge njihovog slabog plasmana. Ipak, posledn ji meč pred svojim navijačima odigrali su sjajno i pobedili Brajton sa 3:1. Sautempton igra bolje na strani, bili su blizu trijumfa i nad Arsenalom u Londonu, ali su na svom terenu izgubili gomilu bodova i to protiv timova koji su im direktni konkurenti. Smatramo da je i svima u Sautemptonu jasno da ne mogu do opstanka, do kraja igraju sa Fulamom, Brajtonom i Liverpulom, pa prednost u ovom meču dajemo domaćinu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.