Tip dana: Brajton – Everton: Karamele traže spas u poznatom letovalištu!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Brajtona i Evertona.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Brajton: Ni Liga šampiona nije daleko!

Poznato je da je Brajton i prošle sezone slovio za jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva, pošto je ova simpatična ekipa na kraju završila na devetom mestu na tabeli.
Uprava popularnih Galebova je pred početak ovogodišnjeg izdanja Premijer lige otišla korak dalje, i kao glavnu ambiciju postavila plasman u neko od evropskih takmičenja, a kako sada stvari stoje sva je prilika da će im fudbaleri Brajtona ispuniti tu želju.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Roberta De Zerbija koji radi fantastičan posao u ovom klubu nalaze na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Totenhem, ali i uz čak tri meča manjka u odnosu na ekipu iz Londona.
Ukoliko Brajton slavi na svim zaostalim susretima, ne samo da će prestići Totenhem, već će doći i do četvrte pozicije na tabeli koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, ali otom potom.
U prošlom kolu su popularni Galebovi odigrali još jedan sjajan meč na svom terenu protiv Mančester Junajteda i došli do trijumfa nakon gola u poslednjim sekundama utakmice, nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca, a siguran sa bele tačke bio je Mekalister koji igra na veoma visokom nivou od kako je sa Argentinom došao do trofeja na Mundijalu.
Pre tog trijumfa nad Junajtedom, izabranici trenera De Zerbija su slavili na svom terenu protiv Vulverhemptona, što je možda bio i najbolji meč ove ekipe u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, jer je Brajton slavio sa više nego ubedljviih 6:0.
Na domaćem terenu je do sada sedmoplasirani tim na tabeli odigrao šesnaest mečeva i ostvario devet trijumfa, tri remija i četiri poraza, ali svakako treba napomenuti podatak da je ova ekipa na pet poslednjih mečeva na svom stadionu ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to protiv Brentorda kada je bilo 3:3.
U prvom delu sezone Brajton je demolirao Everton na Gudisonu, a taj meč je završen ubedljivom pobedom gostiju od 1:4.
Za kraj, De Zerbi za ovaj meč protiv popularnih Karamela neće moći da računa na Lalanu, Lamptija, Sarmijenta i Veltmana, dok je Ferguson pod znakom pitanja.

Everton: Karamelama preti selidba u niži rang!

Ako se i u slučaju gostiju na večerašnjem meču za trenutak vratimo na prošlu sezonu, setićemo se da je ona bila jako loša po ekipu Evertona, koji je na kraju ipak nekako uspeo da dođe do opstanka.
Na kraju su popularne Karamele prvenstvo završile na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Barnli koji je na kraju i ispao u Čempionšip.
Pred početak ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnije lige na svetu su apsolutno svi očekivali da će Karamele pružati daleko bolje partije, ali je ubrzo usledilo novo veliko razočarenje, i kada se sve sabere i oduzme utisak je da Everton pruža daleko slabije partije nego što je to bio slučaj u prošlom šampionatu, pa je sigurno da će svi navijači ovog tima imati dosta razloga za zadovoljstvo ukoliko njihova omiljena ekipa na kraju uspe da dođe do opstanka u društvu najboljih.
Naime, tim sa Gudisona se u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom pretposlednjem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, što možda i nije toliko strašno, pogotovu ako uzmemo u obzir da svi ti timovi imaju meč viška u odnosu na Everton.
Cenu loših rezultata je platio Frenk Lampard, a na njegovo mesto je seo Šon Dajš i utisak je da to nije nimalo poboljšalo igru Evertona.
Primera radi, na pet poslednjih mečeva tim sa Gudisona ne zna za trijumf, a u tom periodu je nekadašnji učesnik Liga Evrope ostvario dva remija i tri poraza.
U prošlom kolu su izabranici Šona Dajša remizirali na gostovanju kod Lestera koji takođe igra ispod svih očekivanja, a taj duel na King Paueru je završen rezultatom 2:2.
Gosti su imali više šuteva u okvir gola, međutim, ne treba zaboraviti da su Lisice na 2:1 imale penal, koji je propustio da realizuje Medison, što su kasnije Karamele umele da kazne preko Ivobija.
Na gostovanjima je do sada Everton odigrao sedamnaest mečeva i upisao samo jedan trijumf, uz osam remija i isto toliko poraza, a upravo ovaj podatak možda i najbolje pokazuje kolike su šanse tima sa Gudisona na ovom gostovanju kod zahuktalog Brajtona.
Za kraj, treba biti realan pa priznati da Everton čitavim delom prvenstva ima ogromnih problema sa povređenim i odsutnim fudbalerima, a za ovo gostovanje kod popularnih Galebova, Šon Dajš neće moći da računa na Kolemana, Tausenda i Vinagrea.

Naš predlog

Iako su Evertonu bodovi preko potrebni, mišljenja smo da će Brajton nastaviti sa sjajnim partijama na domaćem terenu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.42.

Karamele moraju da idu na sve ili ništa, pa nije isključeno da ovo bude susret na kom će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa savetujemo igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Koliko god golova da postigne Everton, mišljenja smo da će domaća ekipa postići makar jedan više, pa vam hrabro savetujemo da probate sa kombinacijom igara 1&GG uz kvotu 3.00 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.