Tip dana: Real Madrid – Mančester Siti: Kralj brani krunu od najopasnijeg pretendenta na presto!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, međutim, ovaj dan nam sa sobom donosi prvi polufinalni meč ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, u kom će Real Madrid na svom Santjago Bernabeu ugostiti Mančester Siti, što će ujedno biti i repriza prošlogodišnjeg polufinala.
Početak susreta između španskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Real Madrid: Kraljevski klub napada novi trofej!

Teško da je prošla sezona mogla da bude bolja za Madriđane, pošto je kraljevski klub stigao do novog trofeja u Ligi šampiona, ali i u španskoj La Ligi.
Nova sezona je počela na najbolji mogući način, pošto su izabranici Karla Ančelotija slavili u finalu Superkupa nad Ajntrahtom, i to bez većih problema, čime je Real došao do brojke od čak tri osvojena trofeja, što je svakako podatak koji vredi i te kako pohvaliti.
Ipak, od samog starta La Lige, aktuelni šampion Španije je imao dosta problema, pa se u ovom trenutku tim sa Santjago Bernabea nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid.
U prošlom kolu su Karim Benzema i drugari poraženi na gostovanju kod Sosijedada, ali je iskusni Karlo Ančeloti iskoristio taj meč da odmori svoje najvažnije fudbalere za finale Kupa, u kom su Madriđani savladali Osasunu i došli do već drugog trofeja u ovoj sezoni, pošto je kraljevski klub trijumfovao i na Svetskom klupskom prvenstvu.
Primarni cilj će naravno i ovog puta biti trofej u Ligi šampiona, u kojoj stvari za sada teku po planu. Pre svega, Real je bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Ni ovog puta kraljevski klub nije imao sreće na žrebu, pošto su Madriđani ukrstili koplja sa Liverpulom, što je ujedno bilo i reprize prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona. U prvom meču na Enfildu Karim Benzema i drugari su slavili sa 2:5, pa je revanš u prestonici Španije bio samo formalnost, a i tu je tim koji sa klupe predvodi Karlo Ančeloti slavio rezultatom 1:0, i zakazao sebi dvomeč sa Čelsijem.
Plavcima iz Londona je taj dvomeč praktično bio jedina nada da ostvare zapažen rezultat ove sezone, a sve to nakon katastrofalnih partija u Premijer ligi, a na kraju su Madriđani prošli dalje dosta lakše nego što je bilo ko očekivao.
Prvi duel u Madridu je završen rezultatom 2:0, a istim rezultatom je okončan i revanš na Stamford Bridžu, pa je četa Karla Ančelotija došla do novog plasmana u polufinale Lige šampiona, gde će aktuelni šampion Evrope odmeriti snage sa Mančester Sitijem.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel, italijanski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Militaa i Sebaljosa, dok je Mendi pod znakom pitanja.

Mančester Siti: Da li će se Građanima konačno poklopiti kockice?

Mančester Siti je prošle sezone došao do svoje druge uzastopne titule u Premijer ligi, međutim, četa Pepa Gvardiole ponovo nije uspela da dođe do “ušatog” trofeja.
Ako se vratimo na prošli šampionat, sećamo se da je najkvalitetniji rang engleskog fudbala rešen u poslednjem kolu, u kom su Građani nakon velike drame došli do naslova prvaka, pošto su u poslednjem kolu u završnici za infarkt savladali Aston Vilu, iako su gosti sa Vila Parka sve do 75. minuta susreta imali prednost od 0:2.
Ovog puta je Mančester Siti nešto slabije ušao u sezonu, ali kada je to bilo najpotrebnije izabranici Pepa Gvardiole su ubacili u petu brzinu, i u ovom trenutku se nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Arsenal, koji ruku na srce ima i meč viška, pa je zaista teško očekivati da Tobdžije prestignu Građane, koji u poslednje vreme igraju na veoma visokom nivou na sva tri fronta.
Ipak, nema nikakve sumnje da je primarni cilj tima sa Etihada kada je ova sezona u pitanju naslov prvaka u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Sećamo se svi šta se u prethodne dve sezone desilo Sitiju u Ligi šampiona, pošto je ova ekipa prvo dozvolila sebi da izgubi u velikom finalu od Čelsija, a onda i da prošle sezone doživi eliminaciju od Reala, iako su Građani sve do sudijske nadoknade imali prednost od dva gola, ali su onda Madriđani preko Rodriga sa dva pogotka došli do produžetaka, a kasnije i do plasmana u veliko finale.
I ovog puta je engleski predstavnik relativno lako stigao do polufinala, pošto je nakon brutalnih partija u grupnoj fazi, gde je engleski predtavnik u konkurenciji Dortmunda, Sevilje i Kopenhagena naravno zauzeo prvo mesto, Siti u osmini finala prvo eliminisao Lajpcig, i pored toga što je prvi susret na Red Bul Areni između ova dva tima završen rezultatom 1:1. U revanšu je aktuelni šampion Engleske bio nemilosrdan prema nemačkom predstavniku i slavio sa 6:0.
Usledio je dvomeč sa Bajernom, što su mnogi ljubitelji fudbala okarakterisali kao finale pre finala, ipak, Siti je dosta lakše nego što su svi očekivali došao do plasmana u polufinale, i to nakon duple pobede.
Na Etihadu je bilo čak 3:0, dok je revanš u Minhenu završen rezultatom 1:1, što je bilo dovoljno za novo polufinale za izabranike Pepa Gvardiole.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj prvi polufinali susret u Madridu, španski stučnjak neće moći da računa na Mendija i Palmera, dok je Ake pod znakom pitanja.

Naš predlog

Prošlogodišnji dvomeč između španskog i engleskog predstavnika nam je doneo čak deset golova, a ubeđeni smo da nas i ovog puta očekuje goleada, bez obzira što se radi o polufinalu Lige šampiona. Topla preporuka je igra 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Poznato je koliko dobro Madriđani igraju na svom terenu u evropskim takmičenjima i bez obzira što je sa druge strane Mančester Siti, mišljenja smo da će kraljevski klub upisati trijumf na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.15.

Za kraj, možda i idealno je da probate sa kombinacijom igara 1X&3+ uz zaista fantastičnu kvotu 3.35 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.