Tiket dana: Poeni igrača

U noći između utorka i srede startuje finalna serija u Zapadnoj konferenciji između Denver Nagetsa i L.A. Lejkersa. Prednost domaeg terena u eventualnoj majstorici imaće Denver, koji je domaćin i u prva dva meča. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u momentu pisanja teksta.

Nikola Jokić (Denver) – Poeni + (granica 27,5) @ 1.80 u MaxBet

Igrama u plej-ofu Nikola Jokić je svima pokazao ko je istinski MVP NBA lige. No, to priznanje nije u fokusu srpskog centra, osvajao ga je u dve prethodne sezone, a sada je najvažnije da njegov tim stigne do šampionskog prstena. Denver je stigao do finala Zapada, kao i pre dve godine rival su Lejkersi, a tada u ”balonu”, Jezerdžije su bile uspešnije i prošle u veliko finale. Jokić u plej-ofu ubacuje 30,7 poena, ima 12,8 skokova i 9,7 asistencija. Prosto nestvarno. Postao je centar sa najviše tripl-dablova u plej-ofu u istoriji, a i jedini je igrač koji je ima tri tripl-dabla u jednoj seriji, kao što je to on uradio u šest mečeva protiv Finiksa. Imaće teškog protivnika u Antoniju Dejvisu ali očekujemo da ga Jokić često izvlači iz reketa i onda poentira. Granica je na 27,5 poena, a za (+) kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Majkl Porter (Denver) – Skokovi + (granica 5,5) @ 1.65 u MaxBet

Odlični šuter Denvera nije bio na svom prepoznatljivom nivou u plej-ofu, ubacuje 14,5 poena, dok je u ligaškom delu sezone imao čak tri poena više u proseku. Šut ga ne služi najbolje, ali je zato dao veliki doprinos u skoku. Naravno, poznato je da Jokić ne ide na skok na svaku loptu, već uglavnom gradi centra rivala, pa skokove skupljaju Gordon i, sve češće, Majkl Porter Junior. Tako je Porter na dva meča protiv Finiksa imao dvostruki broj skokova, a prosek u plej-ofu mu je 7,5 uhvaćenih lopti, dok je u regiularnom delu sezone prosek bio 5,5. I za prvi meč sa Lejkersima granica je na 5,5 skokova i verujemo da će Porter to lako preskočiti. Koeficijent za (+) skokove je 1.65 u kladionici MaxBet.

Antonio Dejvis (L.A. Lejkers) – Skokovi + (granica 13,5) @ 1.92 u MaxBet

”Obrva” nosi Lejkerse u ovom plej-ofu. Verovatno je najbolji košarkaš u timu i pored toga što mu je saigrač, po mnogima, najbolji svih vremena, Lebron Džejms. Dejvis je i ove sezone imao ogromnih problema sa povredama, prošuštao je mečeve i malo ko je uopšte mislio da će Jezerdžije ući u plej-of, a ne da će otići do finala Zapada. Preko plej-ina, u kome su bili bolji od Minesote, sledila je serija protiv Memfisa koju su dobili sa 4:2, iako su Gruzlisi bili drugi na Zapadu posle regularnog toka. Sledio je duel sa šampionom Golden Stejtom, a i tu seriju su Lejkersi dobili sa 4:2. Antonio Dejvis u plej-ofu ubacuje 21,2 poena, što je manje nego u ligaškom delu kada je imao 24 poena u proseku. Međutim, znatno je aktivniji u skoku, i trenutno je prvi skakač u plej-ofu sa 14 uhvaćenil lopti po meču. Ako bude ”prosečan” u Koloradu, preći će granicu koja mu je ponuđena, a ona u kladionici MaxBet iznosi 1.92 za više od 13,5 skokova Antonija Dejvisa.

Ostin Rivs (L.A. Lejkers) – Poeni + (granica 14,5) @ 1.85 u MaxBet

Tek drugu sezonu u NBA ligi igra Ostin Rivs i već je velika uzdanica trenera Darvina Hema. Vižljati plejmejker je odličan u šutu, ali se ne libi ni da ide do kraja i položi loptu u koš. Njegov napredak je očigledan, prošle sezone je jedva prebacio 7 poena u proseku, u ovoj je u regularnom delu došao do 12, a u plej-ofu je prosek podigao na 15,4 koševa po meču, uz 4,8 skokova i 4,3 asistencije. Očigledno je on taj faktor X za Lejkerse u plej-ofu koji ih je odveo ovako daleko. Jasno je bilo da Džejms i Dejvis ne mogu sami i da im je u doigravanju potrebna pomoć ostatka tima, pogotovo jer se sada i odbrana igra na drugačiji način, a ova dvojica asova više, pogotovo ”Kralj”, nisu u cvetu mladosti. Momak iz Arkanzasa je dobio veliko samopouzdanje, postao je i ljubimac Lebrona Džejmsa, a po dva puta u serijama sa Memfisom i Ratnicima ubacivao je preko 20 poena, dva puta po 23, što je njegov plej-of rekord. Za prvi meč sa Denverom granica mu je na 14,5 koševa, a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za noć između utorka i srede u kladionici MaxBet iznosi 10.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.