Derbi dana: Mančester Siti – Real Madrid: Siti na korak od sna, Real će pokušati da ga saplete!

U sredu je na programu nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope, ali i Južne Amerike, a svakako će ovog puta u centru pažnje biti revanš meč polufinala Lige šampiona, u kom će Mančester Siti na svom terenu ugostiti Real Madrid.
Prvi duel između španskog i engleskog predstavnika je završen rezultatom 1:1, a revanš na Etihadu je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Mogu li Građani konačno do Lige šampiona?

Godinama unazad Siti dominira engleskim fudbalom, a to će po svemu sudeći biti slučaj i ove sezone iako do skoro nije sve izgedalo idealno po ekipu koju sa klupe predvodi Pep Gvardiola.
Naime, u jednom trenutku je Arsenal imao zaista ogromnu prednost u odnosu na tim sa Etihada, ali je u drugom delu prvenstva Siti ubacio u petu brzinu, uspeo da se izjednači sa Arsenalom, a onda i zbog nešto lošije forme Tobdžija u poslednje vreme da pobegne trenutno drugoplasiranom timu na tabeli na četiri boda viška, a ako uzmemo u obzir da Arsenal ima i meč viška, sva je prilika da će Građani doći do svoje treće uzastopne titule.
Ovaj tim je pored engleskog prvenstva i dalje u igri i za trofej u FA Kupu, pošto Mančester Siti uskoro očekuje veliko finale protiv svog gradskog rivala, a svakako da je četa Pepa Gvardiole favorit i na tom finalnom susretu.
Ipak, primarni cilj će bez ikakve sumnje biti trofej u Ligi šampiona, što je otprilike i jedini trofej koji nedostaje ovom engleskom klubu.
I ovog puta je engleski predstavnik relativno lako stigao do polufinala, pošto je nakon brutalnih partija u grupnoj fazi, gde je engleski predtavnik u konkurenciji Dortmunda, Sevilje i Kopenhagena naravno zauzeo prvo mesto, Siti u osmini finala prvo eliminisao Lajpcig, i pored toga što je prvi susret na Red Bul Areni između ova dva tima završen rezultatom 1:1. U revanšu je aktuelni šampion Engleske bio nemilosrdan prema nemačkom predstavniku i slavio sa 6:0.
Usledio je dvomeč sa Bajernom, što su mnogi ljubitelji fudbala okarakterisali kao finale pre finala, ipak, Siti je dosta lakše nego što su svi očekivali došao do plasmana u polufinale, i to nakon duple pobede.
Na Etihadu je bilo čak 3:0, dok je revanš u Minhenu završen rezultatom 1:1, što je bilo dovoljno za novo polufinale za izabranike Pepa Gvardiole.
A tamo – Real Madrid, koji je ostavio gorak osećaj u ustima svim navijačima Sitija, pošto je poznato da je španski predstavnik eliminisao ovu ekipu prošle sezone i to u polufinalu, nakon onog neverovatnog preokreta, gde su Madriđani postigli dva gola u nadoknadi vremena.
Ovog puta je prvi polufinalni susret odigran na Santjago Bernabeu, gde je engleski predstavnik uspeo da odoli mašineriji Karla Ančelotija, pošto je taj susret na kraju završen rezultatom 1:1, što je rezultat koji bez ikakve sumnje daje veliku nadu Sitiju da može da dođe do novog finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, Pep Gvardiola za verovatno i meč sezone neće moći da računa na duže odsutnog Mendija, dok je pod znakom pitanja Ake.

Real Madrid: Težak ispit za četu Karla Ančelotija!

Dosta puta smo apostrofirali da je iza Reala jedna nestvarna sezona u kojoj je ova ekipa uspela da dođe do Lige šampiona, naslova prvaka u La Ligi, ali i Superkupa Evrope, nakon trijumfa nad Frankfurtom.
Krajem godine su Madriđani došli i do Svetskog klupskog prvenstva, pa je bilo zaista teško očekivati da se sve to ponovi i ove godine.
Ipak, kraljevki klub za sada već ima jedan trofej na svom kontu, a to je je onaj u Kupu Kralja, gde su Madriđani dosta teže nego što se očekivalo savladali Osasunu, a taj susret je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče španske La Lige, treba biti realan pa reći da smo od izabranika Karla Ančelotija dosta više očekivali ove sezone, pošto se u ovom trenutku Real nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, koja je u prošlom kolu i definitivno došla do titule šampiona Španije, prve još od 2019. godine.
Poput Sitija i Real Madrid je sav fokus ove sezne bacio na Ligu šampiona. Pre svega, Real je bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Ni ovog puta kraljevski klub nije imao sreće na žrebu, pošto su Madriđani ukrstili koplja sa Liverpulom, što je ujedno bilo i repriza prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona. U prvom meču na Enfildu Karim Benzema i drugari su slavili sa 2:5, pa je revanš u prestonici Španije bio samo formalnost, a i tu je tim koji sa klupe predvodi Karlo Ančeloti slavio rezultatom 1:0, i zakazao sebi dvomeč sa Čelsijem.
Plavcima iz Londona je taj dvomeč praktično bio jedina nada da ostvare zapažen rezultat ove sezone, a sve to nakon katastrofalnih partija u Premijer ligi, a na kraju su Madriđani prošli dalje dosta lakše nego što je bilo ko očekivao.
Prvi duel u Madridu je završen rezultatom 2:0, a istim rezultatom je okončan i revanš na Stamford Bridžu, pa je četa Karla Ančelotija došla do novog plasmana u polufinale Lige šampiona.
Nakon prvih 25 minuta polufinala protiv Sitija, delovalo je da je samo pitanje vremena kada će engleski predstavnik postići pogodak, međutim, u drugom delu prvog poluvremena su Madriđani zaigrali zaista sjajno i preko Vinisijusa došli do prednosti. Ipak, u nastavku su usledili brojni napadi Građana, koji su sredinom drugog poluvremena došli do izjednačenja, pa je na kraju prvi polufinalni susret završen rezultatom 1:1.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel, Karlo Ančeloti će posle baš dosta vremena moći da računa na sve raspoložive fudbalere.

Naš predlog

Prvi duel u Madridu nam je pokazao da se radi o dve ekipe sličnog kvaliteta, ali smo mišljenja da je ovo konačno ta godina kada će Siti doći do “ušatog” trofeja, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Pominjali smo dosta puta da Madriđanima dosta leže engleski klubovi, i svakako da se aktuelni šampion Evrope neće tako lako predati na ovom gostovanju kod Sitija. Sva je prilika da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra na GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, kako smo u dobroj meri ubeđeni u pobedu i prolaz engleskog predstavnika, ali i to da će nam ovaj susret doneti makar po jedan pogodak na obe strane, savetujemo vam da probate sa kombinacijom tih igara, i odigrate 1&GG uz fantastičnu kvotu 3.15 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.