Tiket dana Evroliga (petak, 19.05.2023)

Evo i našeg poslednjeg evroligaškog tiketa za ovu sezonu, nikad bolju i neizvesniju. Kreće Fajnal-for u Kaunasu, u prvom polufinalu igraju Olimpijakos i Monako, a u drugom Barselona i Real Madrid, pa su tako u završnici četiri tima koja su bila najbolje plasirana posle ligaškog dela. Kvote i granice bile su važeće u momentu sastavljanja tiketa.

Olimpijakos – Monako – 1,UP – (granica 159,5) @ 2.70 u CircusBet

I Pirejci i Kneževi su morali da odigraju pet mečeva u četvrtfinalu da bi se domogli završnog turnira Evrolige. Tek u majstorici Olimpijakos je slomio Fenerbahče, a Monako Makabi. To i jeste razlog zašto se timovi trude da budu među najbolja četiri posle ligaškog dela, jer nikada slabije plasirani tim nije dobio majstoricu. Barcokas je proglašen za najboljeg trenera Evrolige, ali nam se čini da Pirejci igraju nešto slabije nego na početku sezone. Saša Vezenkov kao da se malo umorio, ali je zato Kostas Slukas čekao seriju protiv Fenera, u kome je već osvajao titulu prvaka Evrope, da zablista punim sjajem. Odličnu seriju odigrao je i Šekil Mekisik, a proigrao je i Ajzea Kenan. Pod košem je najviše vremena dobijao Mustafa Fal, ali je svoje minute dobro odigrao i Tarik Blek. Na Papanikolaua i sjajnog plejmejkera Tomasa Vokapa uvek se može računati. Monako je poražen u prvvom meču na svom parketu od Makabija i mnogi su tada otpisali četu Saše Obradovića. Ipak, dobili su Kneževi naredna dva duela, izgubili četvrti i vratili se u Monte Karlo. Tada je Majk Džejms pokazao zašto je već godinama jedan od najboljih igrača u ovom takmičenju, ali je i svoj puni potencijal iskazao Džordan Lojd, koji se mnogo mučio sa povredama tokom sezone. Obojica su ubacila po 21 poena u pobedi od 97:86. U prošlogodišnjem izdanju Evrolige Olimpijakos je u pet mečeva bio bolji od Monaka u četvrtfinalu, ali su zato Kneževi dobili oba ovosezonska meča u ligaškom delu protiv Pirejaca. Ovo je prvi Fajnal-for za Monako, a grčki tim ide po peti trofej. Po nama bliži plasmanu u finale je Olimpijakos, a ako slave Pirejci to znači da neće biti previše pogodaka jer će zaustaviti strelce Monaka, Lojda, Okoba i Džejmsa. Za jedinicu i manje poena od granice, dakle za kombinaciju 1,UP -, koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.70

Barselona – Real Madrid – 1,UP + (granica 160,5) @ 2.95 u CircusBet

Dok su se Katalonci prošetali do Fajnal-fora dobivši Žalgiris u tri meča, Real je morao da prođe sve krugove pakla protiv Partizana i nadoknadi minus u seriji od dve pobede crno-belih, i to ostvarene u Madridu. Šta bi bilo da se nije dogodila tuča u finišu drugog meča, koja je kao epilog imala kažnjavanje Pantera i Lesora s jedne, odnosno Jabuselea i Deka s druge strane, sada ne vredi polemisati, uglavnom, Real se vratio, pokazao karakter u dva meča u beogradskoj Areni, ali i slavio u majstorici posle minusa od 18 poena u finišu treće deonice. Barsa je već navikla na Kaunas, odigrala je poslednji evropski meč u ovom litvanskom gradu i sada će svešpansi duel biti igran na istom mestu. Možda će domaći navijači biti naklonjeniji Realu, pošto su Katalonci izbacili Žalgiris, i sprečili ”zelenu šumu” da igra Fajnal-for na svom terenu, ali to neće presuditi. Ono što bi mglo da bude veoma važno je podatak da će Real igrati bez kažnjenog Jabuselea, teže povređenog Gabrijela Deka, ali i Vensana Poarjea. Mnogo toga zavisiće od Valtera Tavaresa, ali će mu Jasikevičijus suprotstaviti Veselog, Šanlija i Tobija, pa je pitanje koliko još energije ima u gorostasu sa Zelenortskih Ostrva nakon maratona protiv Partizana. Moraće svoje minute da dobije i mladi Ndiaje, ali će Mateo Ćus imati ogromnih problema kako da zaustavi Nikolu Mirotića pošto su mu obe ”četvorke” van stroja, dok je Rendolf daleko od najboljih dana. Hoće li gerijatrijski trio Ljulj, Fernandez i Rodrigez uspeti još jednom da podsete na ”dane lavova”, ili će sav teret pasti na Džanana Musu i Marija Hezonju. Teško će Real ovo dobiti osakaćen, pa nam se čini da je kvota na Barsu poklon. Mi je pojačavamo sa ukupnim brojem poena, a smatramo da će ih biti više od ponuđene granice koja je u kladionici CircusBet na 160,5 poena ukupno. Za kombinaciju 1,UP +, kvota je 2.95.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici CircusBet iznosi 7.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.