Najava i analiza: Bundesliga, 33. kolo: Bavarci protiv Lajpciga za Salataru, žestoka bitka za opstanak

Samo dva kola ostala su do kraja ovogodišnjeg izdanja Bundeslige, mnogo zanimljivijeg i neizvesnijeg od bilo kog iz prethodne decenije. To potvrđuje činjenica da još uvek ne znamo ime šampiona, a u poslednjih 180 minuta Bajern ulazi sa bodom više u odnosu na Dortmund. Čini se da je Herta već u drugoj ligi, ali ne još uvek matematički, a spas traže i Šalke, Štutgart, Bohum Hofenhajm i Augzburg. Kvote iz najave bile su aktuelne u trenutku pisanja analize, ali će sigurno biti izmenjene u više navrata.

Frajburg – Volfsburg – GG3+ @ 1.98 u MaxBet

Sve se srušilo za Frajburg u samo desetak dana. Tim koji je blistao cele sezone i bio blizu novog plasmana u finale DFB kupa, kao i svog prvog učešća u Ligi šampiona, izgleda da ostaje i bez jednog i bez drugog. Najveći ”krivac” za to je Lajpcig koji je dva puta u samo pet dana slavio u Frajburgu, prvo u polufinalu DFB kupa, a onda i u Bundesligi. U prošlom kolu je Frajburg imao, čini nam se, poslednju šansu da ostane među četiri najbolje ekipe, ali je izgubio u direktnom okršaju sa Unionom i sada su peti. Ukoliko bi pobedili na dve poslednje utakmice, protiv Vukova kući i Frankfurta u gostima, možda bi uhvatili poslednji voz, ako Union kiksne na bar jednom meču koji mu je preostao. Volfsburg je u naletu, tri pobede imaju Vukovi u poslednja četiri kola i stigli su na mesto koje vodi u Ligu konferencija. Preti im Leverkuzen, pa će morati da dobiju oba meča do kraja. Ovde bod ne odgovara ni jednima ni drugima, pa očekujemo otvorenu igru i bar tri gola na meču. Naš predlog je GG3+ sa kvotom 1.98 u kladionici MaxBet.

Herta – Bohum – 3+ @ 1.70 u Mozzartbet

Berlinci će izgleda morati u Cvajtu. Nije to još uvek definitivno, ali su im šanse posle poraza u Kelnu u prošlom kolu baš male. Neophodno je da osvoje makimalan broj bodova u dva preostala kola, prvo protiv Bohuma a onda da pobede i u Volfsburgu. Uz to bi i timovi ispred njih trebalo da izgube obe utakmice. Vredi pokušati pogotovo jer sada igraju sa jednim direktnim konkurentom, ekipom Bohuma. Gosti su u prošlom kolu načinili ogroman korak ka opstanku, pobedili su na svom terenu Augzburg i sada su van zone ispadanja. Da bi tu i ostali neophodno bi bilo da slave na Olimpijskom stadionu, pogotovo jer im u poslednjem kolu u goste stiže opasni Leverkuzen. Bohum je umeo da ostane neporažen protiv Uniona, Ajntrahta, pa bi mogao da se nada uspehu i protiv Herte. Neće domaćin ništa pokloniti gostima i očekujete žestoku borbu i barem tri gola na meču. Za 3+ koeficijent je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Hofenhajm – Union Berlin – 12,2+ @ 1.73 u Meridianbet

Još jedan izuzetno važan meč igra se u Sinshajmu. Domaćin je ponovo ugrožen, a gost želi da ostane na mestu koje vodi u Ligu šampiona. Bodovi su neophodni i jednima i drugima, za Hofenhajm je neophodno da dobiju makar jedan meč do kraja sezone, ali je nevolja što u poslednjem kolu gostuju kod Štutgarta i ne bi bilo dobro da u direktnom duelu sa Švabama rešavaju pitanje ko će u Cvajtu. Union je pobedom nad Frajburgom preuzeo četvrto mesto, sada bi mogao i na treće, ukoliko Lajpcig izgubi u Minhenu, ali bi mogao i na peto ako izgubi a Frajburg pobedi Volfsburg. Mnogo je kombinacija i čini nam se da jedino remi nije u igri jer ništa ne znači ni jednima ni drugima. Zto verujemo da će neko pobediti, a predlog je dupla šansa sa bar dva gola na meču. Za 12,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.73.

Šalke – Ajntraht – 1 @ 2.95 u CircusBet

Da li je veći motiv opstanak za Šalke ili plasman u Evropu za Ajntraht? Mislimo ovo prv, pogotovo jer Orlovi imaju pansu da osvoje DFB kup i tako odu direktno u Ligu Evrope, takmičenje koje su osvojili prethodnog proleća. Liga šampiona je bilo lepo iskustvo za Ajntraht, prošli su u nokaut fazu, ali ko zna kad će ponovo biti deo evropske elite. Za Rudare su problemi rivala ”slatke muke” pošto oni razmišljaju samo o golom životu. Očekivano je Šalke izgubio u Minhenu, i sada je na 16. mestu, onom koje vodi u baraž na kraju sezone. Možda bi u Gelzenkirhenu pristali i na baraž pošto u poslednjem kolu idu u Lajpcig. Za njih je meč sa Ajntrahtom biti ili ne biti. Pobeda im ostavlja nadu, ali bi ih svaki drugi ishod gurnuo ponovo u niži rang. Bio bi to težak udarac za nekadašnjeg šampiona koji taman što se vratio u Bundesligu. Mi verujemo u ”kraljevsko-plave” i predlažemo jedinicu. Za pobedu Šalkea koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.95.

Verder – Keln – 1x,GG @ 2.25 u MaxBet

Evo jednog meča u kome ”Damoklov mač” ne visi nad glavama rivala. Doduše Verder još uvek nije obezbedio opstanak, ali ne bi trebalo da ima većih problema pošto je pet bodova iznad zone ispadanja. Jedino uz dva poraza i dve pobede rivala, napravili bi sebi problem. Keln je bez motiva, Jarčevi su u sredini tabele i tu će svakako i ostati. Nalaze se na desetom mestu i mogli bi eventualno mesto gore ili dole, i to je sve. Verder je na neverovatan način izgubio u Lajpcigu u prethodnom kolu, do pred sam kraj meča su imali prednost ali su ostali praznih šaka. Možda će ih to malo izbaciti iz ravoneže, ali nije to ništa strašno što se ne bi zaboravilo posle uspeha u duelu sa Kelnom. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz igru gol-gol. Za 1x,GG kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.25.

Bajern – Lajpcig – 1,3+ @ 1.92 u Meridianbet

Apsolutni derbi kola igra se na Alinac areni u Minhenu. Bajern i Lajpig su vodili velike bitke u prethodnim sezonama, često su Bikovi bili jedini rival Bavarcima na putu ka tronu, a u prošloj sezoni su bili i jesenji prvaci. Sada je Lajpcig daleko od Salatare, bori se za Ligu šampiona, ali ima šansu da odbrani DFK kup, koji je osvojio prošle godine. Bikovi su trenutno treći, sve to mogu da zahvale neviđenom preokretu protiv Verdera u prošlom kolu, ali i pobedi nad Frajburgom u direktnom sudaru za plasman u evropsku elitu. Da bi ostali makar četvrti, Lajpcigu je dovoljno da pobedi u poslednjem kolu Šalke, ali treba obratiti pažnju na činjenicu da će se tim iz Gelzenkirhena boriti za opstanak. Za Bajern ne postoji drugi put nego obe pobede i 11. titula po redu. Sve je u njihovim rukama, a posle Lajpciga igraju sa Kelnom u gostima. Dortmund je drugi sa bodom zaostatka i vreba eventualni kiks Bajerna. Čini se da odluka pada na ovom meču i da Bajern sigurno neće u poslednjem kolu ispustiti trofej. Biće ovo meč za uživanje, a naš predlog je pobeda domaćina uz bar tri gola na meču. Za 1,3+ kvota je 1.92 u kladionici Meridiabet.

Majnc – Štutgart – x2,2+ @ 1.75 u Mozzartbet

Majnc se, čini nam se, već raspustio, i vezao je tri poraza u prvenstvu koji su ih ostavili bez šansi da se bore za Evropu. Postoje neke teorijske šanse da sa dve pobede dođu do šeste pozicije, ali to ne zavisi samo od njihovog učinka, već i od rezultata rivala. Za razliku od njih Štutgart je pred moranjem osvajanja bodova. Švabe su vodile u prošlom kolu protiv Leverkuzena ali nisu sačuvale prednost do kraja i morali su da se zadovolje samo bodom. Trenutno su na pretposlednjem mestu i ako žele da igraju i naredne sezone u Bundesligi moraju da budu vrlo uspešni u dva poslednja kola. Posle gostovanja u Majncu sledi im duel sa Hofenhajmom na domaćem terenu, a to bi mogao da bude i direktan okršaj za opstanak ako Hof ne pobedi u ovom kolu. Uglavnom Štutgart ne sme ni da razmišlja o porazu i mi verujemo u to da će presuditi motiv. Za duplu šansu na na goste, uz bar dva postignuta gola na meču, koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.75.

Augzburg – Dortmund – 2,3+ @ 1.67 u CircusBet

Čini nam se da će ishod meča zavisiti i od rezultata u Minhenu. Eventualni kiks Bajerna sigurno bi ulio veliku energiju Borusiji koja bi pobedom onda stigla nadomak titule, u slučaju pobede Bavaraca šanse za Salataru bi naglo opale i to bi mogla da bude šansa za Augzburg koji još nije osigurao opstanak. Augzburg je poražen u Bohumu, u meču u kome je mogao da reši sve svoje probleme. Ipak, i dalje su im izgledi dobri, imaju četiri boda više od Šalkea koji je 16. i možda im neće trebati ni bod za opstanak. Ako se ispostavi da im ipak treba, imaju gostovanje u Menhengladbahu u poslednjem kolu, gde domaćoj Borusiji bodovi ništa ne predstavljaju. Smatramo da će se Dortmund boriti dok god postoji i promil šanse da postanu šampiona. Moguće je da će ih remi u Bohumu koštati titule, pošto su tada dozvolili Bajernu da ih pretekne. U Augzburgu moraju da pobede, a pred početak meča već će znati ishod derbija u Minhenu. Uz dvojku predlažemo i barem tri gola, a za 2,3+ koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.67.

Leverkuzen – Menhengladbah – 4+ @ 2.15 u Meridianbet

Ne znamo u momentu pisanja teksta šta je Bajer uradio u revanšu sa Romom, a od ishoda tog meča zavisi i ishod ovog, barem tako smatramo. Ukoliko su se Farmaceuti plasirali u finale Lige Evrope sigurno je da će taj finalni meč biti u njihovom fokusu do kraja sezone, pošto može da im donese i trofej,a li i igranje u Ligi šampiona i naredne jeseni. Ako su ispali od Rimljana onda moraju da pokušaju da se izbore makar za Ligu konferencija u domaćem prvenstvu, pa će maksimalno ozbiljno odigrati poslednja dva kola. Prošle sedmice su uzeli samo bod u Štutgartu i prepustili 6. mesto Volfsburgu. U poslednjoj rundi idu u Bohum, a domaća ekipa će se grčevito boriti za opstanak. Što se Menhengladbaha tiče, Ždrepci su jedna od retkih ekipa koje nemaju imperativ osvajanja bodova u dva preostala kola. Ostaće u sredini tabele šta god da urade. Sada su na 11. mestu i jedino mogu jedno mesto napred ili nazad, a to u suštini ne menja utisak da su odigrali jako lošu sezonu. Ovde mora da bude golova, za 4+ kvota je 2.15 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.