Tip dana: Lion – Monako: Domaćin hvata poslednji voz za plasman u Ligu konferencije!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Liona i Monaka.
Susret između dva nekadašnja šampiona Francuske je zakazan za 21h.

Lion: Još jedna razočaravajuća sezona!

Mora se priznati da smo nakon prošle sezone koja je bila zaista loša za ekipu Liona, ovog puta dosta više očekivali od popularnih Lavova, ali je sva prilika da će ovo biti još jedna razočaravajuća sezona za nekadašnjeg šampiona Francuske.
Naime, Lionu ozbiljno visi plasman u evropska takmičenja i ove sezone, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak četiri boda manjka u odnosu na petoplasirani Lil, što dalje znači da više ništa ne zavisi od izabranika Lorana Blana.
Taman kada je tim koji je ne tako davno igrao čak i u polufinalu Lige šampiona vezao nekoliko dosta dobrih mečeva usledio je poraz u prošlom kolu i to na gostovanju kod Klermona, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Inače, na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala sedmoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa i dva remja, a utisak je da je glavni problem Liona ove sezone to što ekipa nije konstantna i nikako da nekadašnji šampion Francuske veže nekoliko dobrih mečeva u seriji.
Na domaćem terenu su do sada izabranici Lorana Blana odigrali sedamnaest mečeva i ostvarili samo osam trijumfa, pet remija i četiri poraza, a poslednji susret koji je Lion odigrao na svom stadionu bio je možda i najbolji meč dosadašnjeg toka Lige 1.
Naime, Lavovi su na svom stadionu u susretu koji nam je doneo čak devet pogodaka uspeli da savladaju Monpelje, a krajnji rezultat je bio 5:4, i to sve nakon pobedonosnog gola domaće ekipe u devetom minutu sudijske nadoknade, a ne treba zaboraviti ni podatak da su gosti sve do 59. minuta susreta imali čak tri gola prednosti.
U drugom delu prvenstva je Lion odigrao nekoliko fenomenalnih mečeva na gostovanjima, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih susreta van svog terena ostvarila čak tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to kao što smo već napomenuli u prošlom kolu na gostovanju Klermona, kada je bilo 2:1.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Loran Blan za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Dejana Lovrena koji je povređen.

Monako: Kneževi ponovo bez Lige šampiona!

Oni dobri poznavaoci francuskog fudbala se svakako sećaju da je Monako prošle sezone ostao bez pozicije broj dva, ali i direktnog plasmana u Ligu šampiona u poslednjim sekundama, poslednjeg kola prvenstva, nakon što je Lans postigao izjednačujući pogodak za 2:2.
Svakako da je pred početak prvenstva tim sa stadiona Luj II imao samo jedan cilj, a on se naravno tiče plasmana u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, međutim kako sada stvari stoje od toga po svemu sudeći neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se tim iz kneževine nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Marsej, a kako do kraja prvenstva ima samo još tri kola da se odigraju, zaista teško je očekivati da klub sa Velodroma ispusti tu ogromnu prednost.
U prošlom kolu je Monako imao lepu priliku da se približi Marseju, međutim, izabranici Filipa Klemana su samo remizirali na svom terenu protiv Lila, a taj susret je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Na poslednjih pet susreta u prvenstvu, nekadašnji šampion Francuske je ostvario dva trijumfa, dva poraza, uz taj pomenuti remi u prošlom kolu.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je ekipa sa stadiona Luj II odigrala sedamnaest mečeva van svog stadiona i doživela samo dva poraza, pet remija, ali i deset trijumfa.
Treba podsetiti da je francuski predstavnik igrao u Ligi Evrope ove sezone, gde je ova ekipa bez većih problema došla do plasmana u doigravanje. Za protivnika u nokaut fazi ekipa Monaka je dobila Bajer Leverkuzen, i bio je to jedan zaista spektakularan dvomeč, u kom su oba tima na gostovanjima slavila sa 2:3, a o putniku u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja odlučili su produžeci, gde se nemački predstavnik bolje snašao.
Dosta rano je tim iz Kneževine eliminisan i u francuskom Kupu, pa je fokus prebačen na prvenstvo još početkom ove godine, međutim, to po svemu sudeći neće biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Filip Klemana za ovo veoma teško gostovanje kod silno motivisanog Liona neće moći da računa na Boadua i Sara.

Naš predlog

Evidentno je da će i jedni i drugi dati sve od sebe da trijumfuju na ovom susretu, pa nam to može doneti golove na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.49.

Ovo je poslednja prilika da Lion uhvati priključak za ekipama koje se bore za plasman u Ligu konferencija, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.35.

Za kraj, poprilično smo ubeđeni da domaćin neće izgubiti na ovom susretu, pa je idealno da probate sa kombinacijom duple šanse na Lion i igrom na veliki broj golova, odnosno 1X&3+ uz kvotu 2.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.