Tiket dana: Poeni igrača

U Bol Areni u Denveru u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu igra se druga utakmica finalne serije na Zapadu između Nagetsa i Lejkersa. U prvom mečuvideli smo odličnu košarku i sjajnu igru, s jedne strane Jokića, Mareja i Koldvel-Poupa, a sa druge Dejvisa, Rivsa i Hašimure. Bilo je tu još igrača koji su bili odlični, poput Brauna i Portera, ali i Lebrona Džejmsa koji je na kraju bio tragičar sa promašenom trojkom i izgubljenom loptom. Kvote i granice koje predlažemo bile su aktuelne u trenutku sastavljanja predloga.

Kentevijus Koldvel-Poup (Denver) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.85 u MaxBet

Veliko pojačanje, pokazalo se, bio je dolazak Kej Si Pija letos u Denver. Osim što se izborio za status startera ovaj odlični bek nije imao problem s tim da organizaciju napada prepušta Nikoli Jokiću, kome to nije u ”opisu posla”, ali je svakako važno za tim. Koldvel-Poup je prošlu sezonu proveo u Vađingtonu, a četiri sezone ranije igrao je u Lejkersima. Dobar je prijatelj sa većinom igrača iz ”grada anđela”, što se videlo i u prvom meču koji je on odigrao sjajno i ubacio 21 poena. Isti broj koševa Koldvel-Poup je postigao i u poslednjem meču protiv Finiksa, što je mnogo više od njegovog proseka u toku regularnog dela sezone koji je iznosi 10,8 poena po meču. U plej-ofu je taj prosek podigao na 11,4, a bolji je i u skoku, što znači da je aktivniji. Granica za poene koja mu je zadata za drugi meč je na 10,5 koševa i verujemo da Kej Si Pi to može lako da preskoči ako ga krene šut. Za (+) poene kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Majkl Porter (Denver) – Skokovi + (granica 6,5) @ 1.80 u MaxBet

Iskoristili smo poklon kvotu na Majkla Portera Džuniora za prvi meč kada su skokovi u pitanju. Granica je bila na 5,5 uhvaćenih lopti, a odlični šuter ih je sakupio 10. Uz to je imao i 15 ubačenih poena, i to u važnim momentima, pa je i on jedan od junaka pobede.Upravo su skokovi ono što krasi Majkla Portera u plej-ofu, i on je sa 5,5, koliko je imao u toku ligaškog dela sezone, stigao do 7,8 u plej-ofu. Naravno, posao mu olakšava to što Jokić i Gordon uglavnom zagrađuju svoje direktne rivale, pa Porteru ostaje samo da pokupi loptu odbiju od obruča, ali se mora priznati da je u prošlom meču bio jako aktivan i u ofanzivnom skoku. Sada je granica za skokove na Portera malo podignuta, zahvaljujući njegovim brojkama, ali i dalje smatramo da može da ide preko nje. Granica je na 6,5 skokova, a za (+) koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.80.

LeBron Džejms (L.A.Lejkers) – Poeni + (granica 25,5) @ 1.85 u MaxBet

Očekujemo reakciju ”Kralja” u drugom meču. Ne zato što je igrao slabo, naprotiv, već zato što je bio tragičar u poslednjih par napada svog tima. Podsetimo, prvo je Džejms promašio otvorenu trojku za izjednačenje, aonda mu je Jokić izbio loptu iz ruku u narednom napadu Lejkersa. Tada je meč i definitivno prelomljen, mada je Denver ima i više od 20 poena prednosti u toku meča. Ne bi za Jezerdžije bilo prijatno da se vrate u Los Anđeles sa 0:2, jer bi onda i jedan poraz na domaćem terenu mogao da znači kraj njihovih nada da osvoje prsten. LeBron Džejms ubacuje otprilike pet poena manje prosečno u plej-ofu nego u toku ligaškog dela sezone. Ima 23,6 koševa u proseku u plej-ofu, dok je u sezoni ubacivao skoro 29. U prvom meču finala je brojao do 26, a očekujemo da i u drugom bude barem na tom nivou. Granica je na 25,5 koševa, a za (+) koeficijent je 1.85 u kladionici MaxBet.

Ostin Rivs (L.A. Lejkers) – Asistencije + (granica 4,5) @ 2.05 u MaxBet

Najprijatnije iznenađenje u timu Lejkersa je svakako Ostin Rivs, ne samo u prošlom meču i plej-ofu, već i u toku sezone. Njemu je ovo druga NBA sezona i u njoj je skoro duplirao brojke. U prvom meču serije protiv Denvera bio je neprimetan do poslednje deonice, a onda je bio tvorac umalo velikog preokreta. Počeo je da pogađa sa distance, ubacio pet trojki iz devet pokušaja i na kraju stigao do 23 poena. Dok ga nije služio šut, mada nije mnogo ni pokušavao, istakao se dodavanjima, pa je na kraju imao i 8 asistencija, čime je izjednačio svoj plej-of rekord, jer je i u jednom meču sa Memfisom imao 8 uspešnih dodavanja. U sezoni je Rivs imao 3,4 asistencije u proseku, a u plej-ofu je prosek podigao na 4,6. Od 13 poena stigao je do 16 i sada je baš važan šraf u ekipi iz Los Anđelesa. Granica za asistencije u drugom meču je na 4,5, a za (+) koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.05.

Ukupna kvota na tiketu za noć između četvrtka i petka u kladionici MaxBet iznosi 12.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.