Najava i analiza: La Liga, 36. kolo: Ko će u Segundu?

Španska Primera

Od utorka su na programu mečevi vanrednog 36. kola španske La Lige, u kom ovog puta neće biti nekog većeg derbija, ali daleko od toga da će biti nezanimljivo.
Novi šampion Barselona će u goste kod Valjadolida, Atletiko gostuje kod Espanjola kome su bodovi preko potrebni, dok će Real Madrid na svom stadionu ugostiti Rajo Valjekano.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Sosijedada i Almerije, ali i i Elčea i Sevilje.
Praktično je sve jasno kada su u pitanju španski predstavnici u Ligi šampiona za narednu sezonu, Viljareal i Betis su za sada sigurni u Ligi Evrope, dok borbu za sedmu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija vodi nekoliko ekipa, a trenutno je tome najbliži Atletik Bilbao.
Kada je u pitanju borba za opstanak, Elče je odavno ispao iz La Lige, a pored ovog tima trenutno su najugroženiji Espanjol, Valjadolid i Hetafe.

Selta – Đirona – 3+ @ 1.88 u Meridianbet

Premijerni susret vanrednog 36. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Galiciji gde će fudbaleri Selte ugostiti Đironu.
U ovom trenutku se domaćin nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, što bi ruku na srce morala da bude dovoljna zaliha kako bi klub iz Viga obezbedio opstanak u društvu najboljih. U prošlom kolu je ova ekipa doživela četvrti uzastopni poraz na gostovanju kod Atletik Bilbaa kada je bilo 2:1.
Sa druge strane, Đirona igra sjajno u drugom delu šampiona i pored poraza u prošlom kolu od Viljareala na svom terenu, a trenutno se Katalonci nalaze na sjajnom osmom mestu na tabeli.
Selta želi pobedom da otkloni sve dileme kada je u pitanju opstanak, dok Đirona sa druge strane i dalje juri poziciju broj sedam koja donosi izlazak na evropsku scenu, pa treba očekivati dosta golova u Vigu i savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.88 u Meridianbetu.

Real Sosijedad – Almerija – 1 @ 1.48 u Mozzartbet

Sosijedad igra sjajno čitavim tokom šampionata, i kako sada stvari stoje, to će biti nagrađeno plasman u Ligu šampiona, što je davnašnji cilj ekipe sa Anoete.
Naime, u ovom trenutku se David Silva i drugari nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na petoplasirani Viljareal, što bi zaista morala da bude dovoljna zaliha za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je tim sa Anoete ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Barselone, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
U goste im ovog puta stiže Almerija koja je veoma blizu opstanku u La Ligi i to najviše zahvaljujući sjajnim partijama na domaćem terenu gde je ovaj tim vezao dva veoma važna trijumfa, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu protiv Majorke što je trenutno dovoljno za četrnaesto mesto na tabeli.
Almerija jako loše igra na strani, što će Sosijedad svakako iskoristiti pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 1.48 u Mozzartu.

Valjadolid – Barselona – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

Iako je u prvom delu prvenstva pružao poprilično dobre partije, Valjadolid u poslednje vreme igra katastrofalno, a najbolji pokazatelj zato su i pet vezanih poraza u poslednjih pet kola, pa se u ovom trenutku klub koji je u većinskom vlasništvu legendarnog Ronalda zauzima osamnaestu poziciju na tabeli koja na kraju sezone nažalost znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Valjadolid poražen na gostovanju kod Kadiza, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Barse, tim iz Katalonije je pre dva kola i zvanično došao do titule šampiona, pa treba očekivati da Ćavi da šansu u preostala tri kola nekim fudbalerima koji su do sada imali manju minutažu, što je vrlo verovatno i uzrok poraza u prošlom kolu od Sosijedada na domaćem terenu kada je bilo 2:1.
Valjadolid je zaista pod moranjem i osamnaestoplasirani tim na tabeli mora da ide na sva tri boda protiv novog šampiona Španije, što će biti veoma težak zadatak, ali je utisak da bi ovde moglo biti golova, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Elče – Sevilja – 2 @ 1.85 u CircusBet

Elče je od samog starta prvenstva imao baš dosta problema, pa je sigurno da ispadanje ovog tima ne predstavlja nikakvo iznenađenje, iako je u jednom trenutku ova ekipa počela da daje znake života, ali nažalost prekasno.
Do sada je Elče sakupio samo 20 osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa isčupala bod na gostovanju kod Hetafea, pošto je taj susret u predgrađu Madrida završen rezultatom 1:1. Pre toga je “fenjeraš” odigrao sjajan meč na svom terenu i mimo svih očekivanja savladao favorizovani Atletiko a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Sevilja je nedavno ostvarila plasman u finale Liga Evrope, a u prošlom kolu u prvenstvu je ovaj tim remizirao protiv gradskog rivala Betisa na svom terenu kada nije bilo pogodaka, ali ni previše šansi za postizanje istih.
I dalje gosti imaju izgleda da dođu do sedme pozicije, pa im najviše zato i dajemo prednost u ovom duelu, a dvojku kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.85.

Real Madrid – Rajo Valjekano – 3+ @ 1.68 u Meridianbet

Madriđani su u finišu sezone sve karte bacili na Ligu šampiona, ali je nažalost kraljevski klub poražen u polufinalu od Mančester Sitija, pa sada četi Karla Ančelotija predstoji velika borba za drugo mesto na tabeli, pošto u ovom trenutku Atletiko Madrid ima bod viška.
U prošlom kolu je još uvek aktuelni šampion Evrope poražen na teškom gostovanju kod Valensije, a taj susret je završen rezultatom 1:0, što je bio treći poraz za ovu ekipu u poslednjih pet mečeva u prvenstvu.
Rajo Valjekano je u bezbednoj zoni, što je svakako najbitnije, a trenutno se ekipa iz Valjehasa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli i predstoji mu miran završetak prvenstva.
U prošlom kolu je Rajo Valjekano poražen na svom terenu od Espanjola, a taj suret je završen pobedom gostiju od 1:2.
Svakako da je domaćin veliki favorit na ovom duelu na Santjago Bernabeu, a vrlo lako se može desiti da prisustvujemo i velikom broju pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.68 u Meridianu.

Viljareal – Kadiz – GG @ 1.75 u Maxbet

Viljareal se nije najbolje snašao na startu prvenstva, ali je utisak da se sve nekako promenilo od kako je na klupu ovog tima seo Kike Setjen koji je preporodio “žutu podmornicu” pošto se tim sa Keramike u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje Viljareal ćemo naredne sezone gledati u Ligi Evrope.
U prošlom kolu je ova ekipa upisala veoma važan trijumf na gostovanju kod Đirone, a taj susret u Kataloniji je završen rezultatom 1:2.
Kadiz je slavio u prošlom kolu protiv Valjadolida, pa u ovom trenutku ova simpatična ekipa ima tri boda viška od najugroženijih timova na tabeli.
Generalno, u poslednje vreme Kadiz igra sjajno na svom terenu, ali jako loše na strani. Međutim, ovog puta gosti nemaju šta da izgube, pa se vrlo lako može desiti da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak uz kvotu 1.75 u Maxbetu.

Betis – Hetafe – 1 @ 2.07 u CircusBet

Ni ovog puta neće biti ništa od plasmana Betisa u Ligu šampiona, iako je to godinama unazad primarni cilj ovog tima.
Trenutno se Andalužani nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Real Sosijedad što je praktično pa nenadoknadiva bodovna razlika.
U prošlom kolu su Zeleni u najvećem derbiju Andaluzije remizirali na gostovanju kod Sevilje, a taj duel je završen bez pogodaka.
Hetafeu predstoji borba za opstanak do poslednjeg kola pošto se tim iz predgrađa Madrida trenutno nalazi na sedamnaestoj poziciji, što je poslednje mesto koje garantuje opstanak u eliti, međutim, ovaj tim ima isti broj bodova kao i osamnaestoplasirani Valjadolid.
U prošlom kolu je Hetafe propustio da realizuje zicer na svom terenu, pošto je ova ekipa samo remizirala protiv Elčea, kada je bilo 1:1.
Mišljenja smo da se gosti neće proslaviti ni na ovom susretu, pa preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.07 u CircusBetu.

Espanjol – Atletiko Madrid – 1X @ 1.62 u Mozzartbet

Espanjol od početka šampionata ima samo jedan cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih, i kako sada stvari stoje to će biti pakleno težak zadatak.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na timove koji su trenutno stacionirani u bezbednoj zoni. U prošlom kolu je klub iz Barselone odirao sjajan meč na gostovanju kod Rajo Valjekana i slavio rezultatom 1:2.
U goste im stiže Atletiko Madrid koji se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli i svakako da će Jorgandžije dati sve od sebe da ostanu na ovoj poziciji, pogotovu što se ispod njih nalazi najljući rival – Real Madrid. U prošlom kolu je klub iz prestonice Španije odigrao još jedan sjajan meč na domaćem terenu i slavio protiv Osasune, a taj duel na Vanda Metropolitanu je završen rezultatom 3:0.
Iako je Atletiko na papiru bolji rival, domaćinu su bodovi preko potrebni u paklenoj borbi za opstanak, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.62 u Mozzartu.

Majorka – Valensija – 2+ @ 1.58 u Meridianbet

Generalno, Majorka igra dosta dobro ove sezone, a pogotovu se to odnosi na partije ovog tima na domaćem terenu gde Majorka zaista retko gubi.
Trenutno se ova ekipa nalazi na dvanaestoj poziciji na tabeli i ono što je svakako sigurno ej da ćemo ovaj tim i naredne sezone gledati u društvu najboljih. U prošlom kolu je Majorka doživela težak poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj susret je završen rezultatom 3:0.
Valensija je sa druge strane u prošlom kolu vrlo verovatno odigrala i svoj najbolji meč ove sezone i na domaćem terenu savladala Real Madrid pa se u ovom trenutku “slepi miševi” nalaze na trinaestom mestu na tabeli, i nakon duže vremena svi navijači nekadašnjeg finaliste Lige šampiona mogu da odahnu, jer je u jednom trenutku situacija bila krajnje alarmantna, a utisak je da je najzaslužniji čovek za preporod španskog velikana trener ove ekipe, Ruben Baraha.
Mišljenja smo da nam ovaj meč na Majorci mora doneti makar dva pogotka, za šta je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 1.58.

Osasuna – Atletik Bilbao – GG @ 1.90 u Maxbet

Poslednji susret 36. kola španske La Lige igra se u Pamploni gde će fudbaleri Osasune na svom terenu ugostiti Atletik Bilbao.
Osasuna igra odlično već drugu sezonu zaredom o čemu najbolje svedoči i trenutno deseto mesto na tabeli što svakako znači da ćemo ekipu iz Pamplone i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
U prošlom kolu je desetoplasirani tim na tabeli doživeo poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj susret na Vanda Metropolitanu je završen rezultatom 3:0.
Sa druge strane Atletik Bilbao trenutno drži sedmu poziciju koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, i svakako da će ponos Baskije dati sve od sebe da se i posle ovog kola nalazi na tom mestu.
Najrealnije je da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.