Tiket dana (sreda, 24.05.2023)

Već ulazimo u foto-finiš u gotovo svim evropskim ligama, osim skandinavskih. Mnogo toga je već jasno, ali će se sve dileme rešiti narednog vikenda. Danas ima i prvenstvenih i kup utakmica na programu. Predložene kvote su važile u momentu pisanja teksta.

Brajton – Mančester Siti – 4+ @ 2.37 u CircusBet

Oba tima uradila su ono što su želeli čak dva meča pre kraja sezone u Premijer ligi. Ovo je zaostali meč 32. kola, a kompletno poslednje kolo igra se za vikend. Brajotn je već sada sigurno u Ligi Evrope, i gotovo izvesno će završiti na šestom mestu, ukoliko ne nadoknade prednost Liverpula od pet bodova u ovom momentu. Bilo bi sjajno da završe kao peti, ali to nije toliko realno, jer im je, pored obe pobede do kraja, potrebn i da Redsi izgube u poslednjem kolu. Siti je osvojio treću uzastopnu titulu, prvi cilj je ostvaren, a tek sledi onaj najveći, a to je osvajanje ”ušatog” pehara Lige šampiona. Gotovo ih svi vide na krovu Evrope, smatra se da Inter nikako ne može da ugrozi Gvardiolin tim, i da će po prvi put u svojoj istoriji Građani postati šampion i Evrope. Igraće Siti još jedno finale, u završnoj predstavi FA kupa na Vembliju igraće protiv gradskog rivala Junajteda. Te dve utakmice su značajnije od ove u Brajtonu, pa je ovo lepa prlika za goleadu na Ameksu. Naš predlog je 4+ sa kvotom 2.37 u kladionici CircusBet.

Elče – Sevilja – 2 @ 1.89 u CircusBet

Andalužani će meč sezone odigrati poslednjeg dana maja, tada će u finalu Lige Evrope igrati protiv Rome. Meč nije samo za trofej, inače sedmi za Sevilju u ovom takmičenju, već i za plasman u Ligu šampiona za narednu jesen, što ni Sevilja, a ni Rimljani ne mogu ostvariti preko domaćeg prvenstva. Pre tog finala tim iz Andaluzije igra dve utakmice u La Ligi, prvo u Elčeu a onda i protiv Reala. Naravno da je duel sa Vučicom najbitniji, ali bi bilo dobro da Sevilja izbori makar Ligu konferencija kroz La Ligu. Da bi u tome uspeli moraće da u preostala tri kola budu vrlo uspešni i da sustgnu dva boda prednosti, koliko im Bilbao, poslednji tim sa evrspkom vizom u džepu pred ovo kolo. Elče je odavno u Segundi, ali od trenutka kada je to postalo jasno oni igraju mnogo bolje. Valjda više nemaju nikakvo opterećenje, pa je Elče već četiri puta pobedio, dok u prvom delu sezone nije imao nijednu pobedu. U prethodna dva kola bili su jako uspešni, prvo su pobedili Atletiko na svom terenu, a onda u nedelju uzeli bod Hetafeu na strani. Sevilja je u dobroj formi, videlo se to i protiv reala i očekujemo da slavi u Elčeu. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.89.

Zlin – Ostrava – 1 @ 2.17 u CircusBet

Domaćin je dva kola pre kraja plej-auta u teškoj situaciji. Nalazi se Zlin na poslednjem mestu i preti mu selidba u drugu ligu, u koju ispada direktno samo poslednjeplasirani tim. Ipak, nije sve izgubljeno, dva tima ispred njih imaju samo po bod više, a to su Brno i Pardubice. Zlin do kraja sezone dočekuje Ostravu i gostuje u Brnu, pa mu je potrebno najmanje četiri boda da bi izbegao poslednje mesto. Najbitniji će boto meč u Brnu, protiv direktnog konkurenta, ali da bi uopšte imali šta da traže tako moraju da budu uspešn i i protiv Banjika iz Ostrave. Da ne bi zavisili od rezulatat direktni konkurenata, fudbaleri Zlina bi morali da pobede na oba meča, ali bi zantno pomoglo i to da Brno u ovom kolu izgubi od Teplica i da Pardubice ne pobede Jablonec. Ostvara je kvalitetniji tim od Zlina ali bez motiva u ovom meču. Oni su vodeći u plej-aut grupi i nema nikakve šanse da ispadnu iz lige. Zato nam se čini da neće igrati punom snagom, za razliku od domaćina kome ovaj meč život znači. Jedinica je, po nama, prvi tip, a za pobedu Zlina u kladionici CircusBet dobija se koeficijent 2.17.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici CircusBet iznosi 9.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.