Meč dana: Ren – Monako: Poraženi u Renu biće ljut!

U subotu je na programu nekoliko zaista fenomenalnih mečeva, a jedan od njih se bez ikakve sumnje igra u Renu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Monako, što će biti i duel između četvrtoplasiranog i šestoplasiranog tima na tabeli.
Početak ovog susreta, kao i svih ostalih mečeva pretposlednjeg kola francuske Lige 1 je zakazan za 21h.

Ren: Domaćin juri poziciju broj pet!

Nažalost, fudbalerima Rena je prošle sezone samo za jednu poziciju na tabeli izmakao plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Oni su bili na kraju prošlog prvenstva četvrti, sa tri boda manje od Monaka na trećem mestu. Imali su svoju šansu, ali su u poslednja tri kola uzeli samo četiri boda, prvo su izgubili u Nantu, da bi u poslednjem kolu remizirali sa Lilom, pa ostaje veliki žal za propuštenom prilikom, pošto je ova ekipa većim delom šampionata igrala zaista dobar fudbal.
Primarni cilj je i ovog puta bio pohod na najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, međutim, već posle prvog dela šampionata je bilo jasno da od toga neće biti ništa.
U ovom trenutku se izabranici Bruna Ženesija nalaze na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Monako, a upravo ova ekipa i dolazi u goste u okviru pretposlednjeg kola najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala, pa bi Ren eventualnom pobedom pretekao Monako na tabeli, a za one koji ne znaju, to četvrto mesto donosi plasman u Ligu Evrope, što bi bez ikakve sumnje zadovoljilo sve čelnike ovog kluba.
U prošlom kolu je četa Bruna Ženesija odigrala jedan fantastičan meč i slavila na gostovanju kod Ajačioa, a taj duel je završen rezultatom 0:5.
Već posle prvog dela igre je bilo jasno ko će slaviti na ovom susretu pošto je šestoplasirani tim na tabeli taj deo igre rešio u svoju korist rezultatom 0:4.
Bio je to drugi uzastopni trijumf za Ren koji je pre toga slavio na svom terenu protiv Troje rezultatom 4:0, pa dolazimo do zaključka da je ova ekipa u poslednja dva kola postigla ukupno devet pogodaka, a nije primila niti jedan.
Podsećamo vas da je tim koji sa klupe predvodi harizmatični Ženesio igrao i u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope, a nakon prolaska grupe, francuski predstavnik je u šesnaestini finala eliminisan od ukrajinskog Šahtjora.
Na domaćem terenu Ren čitavim tokom šampionata pruža izuzetno dobre partije, pa je tako ova ekipa na osamnaest odigranih susreta ostvarila čak četrnaest trijumfa i četiri poraza, što je svakako vest koja i te kako može da obraduje sve navijače ove ekipe uoči do sada najvažnije utakmice u šampionatu.
Za kraj, Bruno Ženesio za ovaj susret protiv Monaka neće moći da računa na Melinga, Salina, Spensa, Terijera i Trufara.

Monako: Kneževi drže sve u svojim rukama!

Fudbaleri Monaka su prošle sezone kao što smo to dosta puta napomenuli na jedan nesvakidašnji način ostali bez direktnog plasmana u Ligu šampiona, i to pošto je ova ekipa u poslednjem kolu prvenstva primila pogodak na gostovanju kod Lansa u poslednjim trenucima susreta.
Na kraju je tim iz Kneževine završio na trećem mestu na tabeli i morao je u kvalifikacije za elitno takmičenje, ali se nažalost ni tu ova ekipa nije snašla najbolje, pa se Monako morao zadovoljiti sa plasmanom u Ligu Evrope.
Tu je ova ekipa na kraju zauzela drugo mesto u jednoj nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored njih tu bili još i Trabzon, Ferencvaroš i Crvena zvezda.
Za protivnika u nokaut fazi ekipa Monaka je dobila Bajer Leverkuzen, i bio je to odličan dvomeč, u kom su oba tima na gostovanjima slavila sa 2:3, a o putniku u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja odlučili su produžeci, gde se nemački predstavnik bolje snašao.
Dosta rano je tim iz Kneževine eliminisan i u francuskom Kupu, i to od drugoligaša Rodeza, pa je fokus prebačen na prvenstvo još početkom ove godine.
Nažalost, Monako sledeće sezone ponovo ne gledamo u Ligi šampiona, pošto se u ovom trenutku izabranici Filipa Klemona nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Marsej.
U prošlom kolu je tim iz Kneževine odigrao jedan jako loš meč na gostovanju kod Liona i izgubio, a taj susret je završen podedom Lavova od 3:1, iako je Monako već u drugom minutu prvi došao do vođstva, što je po svemu sudeći samo razljutilo silno motivisane domaćine.
Pre toga je tim koji sa klupe predvodi Filip Klemon samo remizirao na svom terenu od Lila, pa ako uzmemo u obzir da je Monako u ta dva susreta propustio da osvoji maksimalnih šest bodova, onda nije čudo što je priča u vezi elitnog takmičenja prerano završena.
Na gostovanjima je do sada tim sa stadiona “Luj II” odigrao osamnaest mečeva i ostvario deset trijumfa, pet remija i samo tri poraza.
Filip Klemon za ovo veoma važno gostovanje kod Rena neće moći da računa na Sara, dok je Boadu pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret, a nekako najrealnije je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.53.

Kao što smo već napomenuli, Ren zaista sjajno igra na domaćem terenu ove sezone o čemu svedoči podatak da je ovaj tim druga najbolja domaća ekipa u Ligi 1, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Za kraj, možda i idealna prognoza za ovaj susret u Renu je kombinacija igara 1X&3+ uz kvotu 2.30 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.