Tip dana: Union Berlin – Verder Bremen: Union na pobedu od Lige šampiona!

U subotu je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i poslednje kolo nemačke Bundeslige, koja odavno nije bila ovako interesantna, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u prestonici gde će Union Berlin ugostiti Verder iz Bremena.
Početak ovog susreta, kao i svih ostalih mečeva poslednjeg kola je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Union Berlin: Još samo jedna pobeda i Liga šampiona!

Tim iz Berlina je igrao sjajno prošle sezone u kojoj je ova ekipa na kraju došla do petog mesta na tabeli što je Unionu donelo plasman u Ligu Evrope, a vrlo malo je falilo da se ova ekipa domogne plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje pošto je na kraju četvrtoplasirani Lajpcig imao samo bod viša, a do tog boda su popularni Bikovi došli u poslednjim trenucima poslednjeg kola, pa se stiče utisak da je ekipi iz prestonice u finišu šampionata nedostajalo i malo sreće.
Nažalost, mnogo je izabranike Ursa Fišera u finišu šampionata koštao remi na domaćem terenu protiv Grojter Firta, koji je prošle sezone ubedljivo najmanje pokazao od svih timova o čemu najbolje svedoči i poslednje mesto na tabeli i selidba u Cvajtu.
Bilo kako bilo, Union Berlin se u prvom delu sezone fokusirao na Ligu Evrope, gde je ovaj tim došao do plasmana u nokaut fazu i to sa drugog mesta u grupi, uz bod manjka u odnosu na belgijski Rojal Union.
Zanimljivo je da je nemački predstavnik započeo takmičenje sa dva vezana poraza, ali je nakon toga četa trenera Fišera ostvarila četiri vezana trijumfa, a sva četiri puta je bilo 1:0, što i jeste rezultat koji je i te kako karakterističan za ovu ekipu.
U šesnaestini finala je Union Berlin odmerio snage sa Ajaksom i uspeo da eliminiše nekadašnjeg polufinalistu Lige šampiona, ali je ipak nemački predstavnik zaustavljen u osmini finala, i to od Rojal Uniona, ukupnim rezultatom 6:3.
I ove sezone tim iz glavnog grada Nemačke igra sjajno u Bundesligi, o čemu najbolje svedoči i trenutna pozicija, pošto se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli i ukoliko pobedi u poslednjem kolu Verder na svom terenu, Union ćemo gledati naredne sezone u Ligi šampiona što je zaista fantastična stvar.
Ostaje žal za prošlim kolom, pošto je ova ekipa mogla eventualnim trijumfom na gostovanju kod Hofenhajma da obezbedi plasman u elitno takmičenje, međutim, domaća ekipa kojoj je gorelo pod nogama je uspela da slavi na tom susretu i obezbedi opstasnak u Bundesligi.
Pre toga je četa Ursa Fišera širom sebi otvorila vrata plasmana u Ligu šampiona, pošto je na domaćem terenu savladan Frajburg, koji i jeste glavni konkurent ovom timu za plasman u elitno takmilenje.
Inače, do sada je klub iz Berlina odigrao šesnaest mečeva pred svojim navijačima i još uvek ovaj tim ne zna za poraz na domaćem terenu, a u tom periodu je četvrtoplasirana ekipa na tabeli ostvarila deset trijumfa, ali i šest remija.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Union Berlina Urs Fišer za meč sezone neće moći da računa Šafera, dok je Seguin pod znakom pitanja.

Verder Bremen: Primarni cilj je ostvaren!

Verder iz Bremena je kao što je to dobro poznato prošle sezone igrao u Cvajti i na kraju je ova ekipa zauzela drugo mesto na tabeli sa 63 osvojena boda, dva boda manjka u odnosu na Šalke, a zaista dobra stvar je što su na kraju i jedna i druga ekipa uspele da dođu do plasmana u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, pošto je evidentno da im nije mesto u Cvajti.
Nažalost, Šalke je u ovogodišnjem izdanju Bundeslige ponovo igrao jako loše, o čemu svedoči i tabela pošto se tim iz Gelzenkirhena nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli i preti mu ponovna selidba u niži rang, dok je Verder uspeo da ostvari svoj primarni cilj, i na veliko zadovoljstvo svih navijača ove ekipe, tim iz Bremena ćemo i naredne sezone gledati u eliti.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Nemačke nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na šesnaestoplasirani Bohum, što je u ovom trenutku nenadoknadiva bodovna razlika, s obzirom da je do kraja šampionata ostalo da se odigra još samo jedno kolo.
U prošlom kolu su izabranici Ole Vernera remizirali na svom terenu protiv Kelna, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U drugom delu drugog poluvremena su popularni Jarčevi došli do pogotka, a izjednačenje domaćem timu je doneo Šmid, dvadesetak minuta pred istek regularnog toka susreta.
Bio je to četvrti vezani susret na kom tim iz Bremena nije uspeo da dođe do trijumfa, a pre toga je trenutno dvanaestoplasirani tim na tabeli vezao čak tri poraza, iako raspored nije bilo nimalo naivan.
Ono što je dobro je da je četa trenera Vernera došla do boda u prošlom kolu, što je kao što smo već napomenuli dovoljno za opstanak u društvu najboljih.
Na gostovanjima je do sada Verder odigrao šesnaest mečeva i ostvario pet trijumfa, četiri remija i sedam poraza, uz konstataciju da su Zeleni uspeli na gostovanju da savladaju Borusiju iz Dortmunda, koja će po svemu sudeći posle više od jedne decenije doći do naslova prvaka u Nemačkoj.
Što se tiče međusobnih mečeva, poslednji susret između Union Berlina i Verdera je odigran krajem januara u Bremenu kada je Union Berlin slavio sa 1:2.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Ole Verner neće moći da računa na Agua, Grosa, Hilsnera, Salifua, Paipera, Stagea i Vaisera.

Naš predlog

Mišljenja smo da je ovo prilika koju Union neće i ne sme da propusti pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.44.

Za očekivati je da domaća ekipa od prvog minuta krene ofanzivno ka golu gostiju iz Bremena, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08.

Za kraj, bez obzira što je ulog ogroman, sva je prilika da će nam ovaj duel u prestonici Nemačke doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.