Najava i analiza, Premijer liga, 38. kolo: Poslednje kolo i pitanje svih pitanja, ko još ispada pored Sautemptona?

premijer liga

U nedelju se igra poslednje 38. kolo engleske Premijer lige. Kao i ranijih godina sve utakmice počinju u isto vreme, mada je rešen najveći broj dilema. Zna se ko je prvak, ko će u Ligu šampiona, dok je najveća nepoznanica koje će još dve ekipe, pored poslednjeg Sautemptona, ispasti u Čempionšip. Predložene kvote bile su aktuelne u momentu pisanja analize i sigurno će se, makar minimalno, promeniti do početka utakmica.

Arsenal – Vulverhempton – GG @ 1.70 u MaxBet

Tobdžije su ispunili cilj sa početka sezone, vratili su se u Ligu šampiona posle punih sedam godina, ali sigurno da imaju gorak ukus u ustima zbog izgubljene prilike da postanu šampioni. U jednom momentu je izgledalo da će se titula preseliti na Emirejts, imao je Arsenal devet bodova više od Sitija, ali je težak raspored, nekoliko remija i na kraju poraz u direktnom duelu sa Građanima, presudio da trofej ostane na Etihadu. Mikel Arteta je uradio sjajan posao sa jednim vrlo mladim timom i nadamo se da će uprava imati sluha i dodatno pojačati konkurenciju u ekipi da naredne sezone opet ne bi popustili u finišu zbog tankog rostera. U poslednjem kolu u London dolazi Vulverhempton, ekipa koja se preporodila od dolaska Đulena Lopetegija na klupu, pa poslednju rundu dočekuje na 13. mestu, daleko od zone ispadanja. U okršaju dva španska stručnjaka očekujemo otvorenu igru, pošto nema rezultatskog značaja, i barem po gol na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.70.

Aston Vila – Brajton – 1 @ 2.10 u Meridianbet

Ove okršaja dve ekipe koje su među najprijatnijim iznenađenjima sezone. To se posebno odnosi na Brajton koji ćemo najesen gledati u Ligi Evrope. Priliku da zaigra u Evropi ima i Aston Vila, ali isključivo ako savlada Galebove. Vila je sjajno odigrala drugi deo sezone, od tima kome je pretila borba za opstanak, pod vođstvom novog trenera Unaji Emerija, ekipa iz Birmingema je stigla do sedmog mesta. Za petama su im Totenhem i Brentford, pa moraju da trijumfuju nad Brajtonom da bi ostali na ovoj poziciji. Galebovi su igrali zaostali meč sa šampionom Sitijem u toku prošle sedmice, ostali su neporaženi i potvrdili osvajanje šestog mesta. Kako god se završio meč na Vila parku oni će ostati na ovoj poziciji i to je svakako veliki uspeh za tim iz poznatog letovališta na jugu Engleske. Motiv je na strani Vile i zato predlažemo jedinicu. Za trijumf domaćina kvota je 2.10 u kladionici Meridianbet.

Brentford – Mančester Siti – GG @ 1.60 u CircusBet

Navijači domaćeg tima mogu biti ponosni na svoje ljubimce. Pčelicama je ovo tek druga sezona u Premijer ligi i već su se umešali u borbu za Evropu. Ne verujemo da će preći La Manš već sledeće jeseni, ali ako se to i ne desi, plasman u gornjoj polovini tabele je zapažen rezultat. Žreb im je namenio duel sa novim-starim šampionom u poslednjem kolu. Siti je već obezbedio treću uzastopnu krunu i ne mora da ”zapinje” na Komjunitiju, posebno jer ga kroz šest dana očekuje finale FA kupa, a za dve sedmice i meč sezone, finale LIge šampiona i velika šansa da po prvi put u svojoj istoriji osvoji ”uštati” pehar. Protiv Brajtona se videlo da Gvardiola sprema tim za za ova dva meča, pa smatramo da protiv Brentforda možda ni neće poslati najjaču postavu na teren. Ipak, u rosteru Sitija nema slbih fudbalera, pa ko god da nastupi u Londonu biće to snažan sastav. Ima i Brentford svoje adute, posebno sjajnog strelca Tonija, pa očekujemo bar po gol na obe strane. Za GG kvota je 1.60 u kladionici CircusBet.

Čelsi – Njukasl – 0-2 @ 2.24 u Mozzartbet

Jedio dobro za Čelsi pred ovaj poslednji meč u sezoni je to što je – poslednji. Bila je ovo košmarna sezona za Plavce, nisu ostavrili ništa od planova a potrošili su ogroman novac na nove fudbalere, čak veći zimus nego prošlog leta. Neverovatno zvuči podatak da Čelsi u poslednjih 13 utakmica, računajući i dve u Ligi šampiona, ima samo jednu pobedu i čak devet poraza, a da su u jednom imali čak šest uzastopnih neuspeha. Novi trener će biti Argentinac Maurisio Poketino, bivši strateg Totenhema koji zna kako je raditi u Engleskoj, ali sigurno da problem nije samo u treneru. Čelsi je sada na 12. mestu, jedino mođe da napreduje jednu poziciju, ali svakako ostaje u donjoj polovini tabele. U poslednjem kolu na Stamford Bridž dolazi tim Njukasla, ekipa koja se bori za treće mesto, ali sigurno ide u Ligu ššampiona naredne jeseni. Svrake, po svemu, moraju boto favoriti uLondonu, a Čelsi će pšokušati da se iskupi za ubedljiv poraz od Junajteda na Old Trafordu u četvrtak od 4:1. Ne očekujemo goleadu i pored činjenice da bodovi ne donose mnogo ni jednima ni drugima. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.24.

Kristal Palas – Notingem Forest – 1 @ 1.75 u Meridianbet

Obe ekipe gledaćemo i naredne sezone u Premijer ligi, i to je posebno važno za Notingem koji se prošlog proleća vratio u elitu nakon dve pune decenije. Izgledalo je da se Šumari neće dugo zadržati u eliti, imali su jedan stvarno loš niz rezultata i pored velikih ulaganja u nove igrače, ali su se osvestili u poslednjem trenutku i mirno završavaju prvenstvo. Fores u poslednjih pet kola ima tri pobede, sve tri na domaćem terenu, i to je bio ključni period da poslednjih 90 minuta sačekaju bez stresa iako su tek na 16. mestu. Od prvog tima ispod crte imaju četiri boda više i to je prednost koja je nedostižna za jedno kolo. Palas je morao da smeni Patrika Vijeru nakon serije lošiz rezultata i izostanka pobede puna dva meseca. Stigao je Roj Hodžson na Selhurst park i Orlovi su se preporodili. Palas je pred poslednje kolo na 11. mestu i ne može više da napreduje, a jedino bi Čelsi mogao njih da pretekne. Obično nema mnogo golova u ovom delu Londona, a Kristal Palas je favorit pred svojim navijačima. Za jedinicu se dobija kvota 1.75 u kladionici Meridianbet.

Everton – Bornmut – 1 @ 1.49 u CircusBet

Karamele su sanjale ovakvu situaciju u prethodnih par meseci, to da sami odlučuju o svojoj sudbini u poslednjem kolu. To se na kraju i dogodilo, pobeda nad Bornmutom na svom terenu ostavlja Everton u ligi, posle mnogo problema koje su imali u aktuelnoj sezoni. Na kraju je stigao Šon Dajš u misiju spasa Evertona i, sva je rilika, uspeće u tome. U prošlom kolu Karamele su osvojile bod u Vulverhemptonu i lako se može ispostaviti da on bude na kraju presudan. Od Lestera i Lidsa imaju po dva boda više u ovom momentu i ne bi smeli da igraju nerešeno sa Bornmutom jer bi u tom slučaju mogao da ih pretekne Lester koji ima bolju gol razliku, naravno ako pobedi Vest Hem u poslednjem kolu. Trešnjice nemaju briga oko opstanka, i sigurno je to veliki uspeh za tim koji se prošlog proleća vratio u elitu. U prethodna tri kola Bornmut je izgubio, ali su i konkurenti gubili bodove pa Trešnjice nisu došle u opasnu situaciju. Ovo je fiks dana, Everton mora da pobedi i ostane u ligi. Za jedinicu se dobija koeficijent 1.49 u kladionici CircusBet.

Lids – Totenhem – T22+ @ 1.85 u Maxbet

Mučna je situacija na Eland Roudu za sve kojima je Lids u srcu. Kako sada stvari stoje Jorkširci će narednu sezonu provesti u Čempionšipu, a jedino u slučaju pobede nad Totenhemom, poraza Evertona i barem remija Lestera, ostaju premijerligaši. Teško je da će se ostvariti i jedan od ova tri uslova, a kamoli sva tri zajedno. Ispadanje će biti veliki udarac za ovaj klub koji se tek pre tri sezone vratio u Premijer ligu nakon dvodecenijskoj odsustva. Lids nije pobedio u poslednjih osam utakmica, u tom periodu ima šest poraza i dva remija i to je ključni deo sezone koji ih je doveo u skoro bezizlaznu situaciju. U prošlom kolu su imali šansu da izbegnu najgore ako pobede Vest Hem u gostima, prvi su poveli ali su na kraju ostali praznih šaka. Totenhemu pobeda može doneti izlazak u Evropu, a u suprotnom se i njihova sezona može okarakterisati kao katastrofalna. Gosti su bolji tim, verujemo da mogu postići dva gola na Eland Roudu i predlažemo T22+ sa kvotom 1.85 u kladionici MaxBet.

Lester – Vest Hem – 1 @ 1.96 u CircusBet

Pre samo sedam godina Lester je postao šampion Engleske napravivši jedno od najvećih fudbalskih senzacija u istoriji. Ima i dalje igrača iz perioda kada je Ranijeri sa Lisicama osvojio trofej u timu, ali će se oni, gotovo izvesno, preseliti u drugu ligu posle ovog kola. Jedina šansa za Lester je da pobedi Vest Hem i da Everton ne pobedi Bornmut. Na prvo sami utiču, ali na drugo ne mogu, pa su sve njihove nade usmerene ka Trešnjicama i tome da ostanu neporaženi na Gudisonu. U ponedeljak je Lester gostovao u Njukaslu, odigrao je bez golova ali je u sudijskoj nadoknadi imao šansu za trijumf. Da je ta lpta ušla u mrežu sada bi oni pobedom nad Čekićarima ostali u ligi, ovako je Everton u mnogo boljoj situaciji jer ima dva boda više. Vest Hem je odigrao slabo prvenstvo, ali ostaje u ligi, a priliku da opet igra u Evropi ima ukoliko slavi u finalu Lige konferencija protiv Fiorentine. Taj meč je za njih utakmica sezone, a eventualna pobeda poništila bi sve ono loše što je tim Dejvida Mojesa uradio u toku domaćeg prvenstva. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.96.

Mančester Junajted – Fulam – GG3+ @ 1.90 u Meridianbet

Prethodno gostovanje Fulama na Old Trafordu bilo je baš vatreno. Igralo se sredinom marta, a u pitanju je bilo četvrtfinale FA kupa. Kolibari su vodili golom Mitrovića, a onda je, desetak minuta pre kraj, dosuđen penal za domaćina. Zbog burnih protesta isključen je srpski napadač, koji je uhvatio u glavnog sudiju za ruku, pa mu je određena suspenzija od desetak utakmica. Od tog trenutka Fulam ne samo da je ispao iz FA kupa, već je i serijom poraza u prvenstvu ostao bez borbe za Evropu. Sada su se konsolidovali, vratio se i Mitrović koji je dao tri gola u dva prethodna meča, ali je Fulam tek na 10. mestu i tu će i ostati bez obzira na ishod meča u Mančesteru. Junajted je bio ubedljiv portiv Čelsija u odloženom meču, obezbedio je Ligu šampiona, a mogao bi da završi i na trećoj poziciji na kraju ako pobedi. Za tim Erika Ten Haga je sada najvažniji meč onaj protiv gradskog rivala Sitija u finalu FA kupa oji se igra naredne subote na Vembliju. Šansa je to za drugi trofej Junajteda pošto su oni već osvojili EFL kup. Očekujemo golove na obe strane, pa predlažemo GG3+ sa kvotom 1.90 u kladionici Meridianbet.

Sautempton – Liverpul – 2,2+ @ 1.58 u MaxBet

Duelom sa Liverpulom Sveci se opraštaju od Premijer lige, nadamo se za kratko vreme. Pokušao je Sautempton da izbegne najgore ali su ga skopo koštali porazi od direktnih konkurenata. Najbolniji je onaj protiv Vulvsa kasa su imali i rezultatsku, ali i brojčanu prednost, a na kraju ostali praznih šaka. Liverpul je do poslednjeg trenutka pokušavao da se plasira u Ligu šampiona ali nisu uspeli u tome. Pred poslednje kolo Redsi imaju četiri boda manje od Njukasla i to ne mogu da stignu za 90 minuta igre, koliko je preostalo. Tim Jirgena Klopa igra odlično u poslednje vreme, ali je ostao bez pobede protiv Vile u prošlom kolu. Da su slavili, nada bi još trajala, ovako će završiti na petom mestu i moraće da se zadovolje igranje u Ligi Evrope naredne sezone. Na Sent Merisu su veliki favoriti i pored želje domaćina da se makar remijem oproste od svojih navijača i elitnog ranga. Naš predlog je pobeda gostiju uz bar dva postignuta gola. Za 2,2+ kvota je 1.58 u kladionici Maxbet.

mm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.