Tip dana: Lester – Vest Hem: Lisice veruju u čudo!

Nedelja nam donosi pregršt veoma interesantnih susreta, a pre svega, treba reći da su danas na programu svi mečevi poslednjeg kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta analizirali duel na King Paueru gde će snage odmeriti Lester i Vest Hem.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta, kada će između ostalog početi i svi ostali mečevi poslednjeg kola najkvalitetnije lige na svetu.

Lester: Lisice na pragu selidbe u Čempionšip!

Sigurno je da je malo ko mogao da očekuje da će Lester imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, i kako sada stvari stoje neće biti iznenađenje ukoliko ovu ekipu naredne sezone gledamo u Čempionšipu.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Premijer lige nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je nažalost i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang. Dva boda viška ima sedamnaestoplasirani Everton, koji će u poslednjem kolu imati zicer na svom terenu protiv Bornmuta, i ukoliko pobede, Karamele će ostati u ligi, a Lester i Lids će praviti društvo Sautemptonu u narednom izdanju Čempionšipa.
Cenu loših rezultata je nedavno platio Brendan Rodžers, koga je na klupi nasledio Din Smit, međutim, kako sada stvari stoje to nije bilo dobro rešenje, pošto Smit ima još gori učinak u klubu nego njegov prethodnih, i utisak je da je uprava Lisica možda malo i požurila sa smenom Rodžersa, što bi ovaj tim moglo da košta ispadanja u niži rang.
U prošlom kolu je Lester nekako uspeo da odoli na gostovanju kod Njukasla, a taj duel je završen rezultatom 0:0 i pored ogromnog broja prilika za crno-bele koji su tim remijem došli do plasmana u Ligu šampiona.
Pre toga je nekadašnji šampion Engleske na svom terenu doživeo debakl od Liverpula, pošto je taj susret na King Paueru završen pobedom Redsa od 0:3.
U moru loših stvari, ima i jedna dobra, a to je da Lester ima bolji međusobni skor i od Evertona, ali i od Lidsa, pa u slučaju da Karamele izgube ili odigraju nerešeno, a Lids savlada Totenhem, opstanak će izboriti tim sa King Pauera, naravno ukoliko slavi protiv Vest Hema, međutim, ukoliko Everton na svom stadionu savlada Bornmut, tu se svaka priča o opstanku u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala za nekadašnjeg šampiona završava.
Na domaćem terenu je do sada ova ekipa odigrala osamnaest mečeva i ostvarila samo četiri trijumfa, isto toliko remija i čak deset poraza.
Za kraj, Din Smit za meč sezone neće moći da računa na Vestegarda, Varda, Sojunčua i Džastina, dok su pod znakom pitanja Bertran i Ndidi.

Vest Hem: Sve je podređeno finalu Lige konferencija!

Prošla sezona je bila izuzetno uspešna za Vest Hem, a glavni razlog za to je plasman ove ekipe na sedmu poziciju na tabeli koja između ostalog donosi plasman u grupnu fazu Lige konferencija.
U jednom trenutku je Vest Hem vrlo verovatno mogao i da se uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona, od čega ipak nije bilo ništa, zbog nešto slabije forme u finišu prvenstva, što je donekle i bilo očekivano s obzirom da su Čekićari igrali na dva fronta.
Naravno, treba podsetiti i da su izabranici Dejvida Mojesa prošle sezone stigli čak do polufinala Liga Evrope, gde su nažalost eliminisani od Ajntrahta iz Frankfurta.
Ipak, mora se priznati da smo dosta više očekivali od tima iz Londona u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnije lige na svetu, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi tek na četrnaestom mestu na tabeli. U jednom trenutku je bila alarmantna situacija, pošto su se Čekićari nalazi u zoni ispadanja, ali onda je četa Dejvida Mojesa odigrala nekoliko fenomenalnih partija na domaćem terenu i izborila opstanak.
U prošlom kolu je Vest Hem odigrao još jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv Lidsa i bez većih problema slavio rezultatom 3:1.
Gosti su prvi došli do vođstva preko Rodigra, a poravnanje je do poluvremena doneo Deklan Rajs. U drugom delu igre je tim iz Londona zaigrao dosta bolje i preko Bouvena i Lancinija došao do svoje jedanaeste pobede u sezoni.
Pre toga su Čekićari poraženi na gostovanju kod Brentforda, kada je bilo 2:0, a Vest Hem inače čitave sezone ima dosta problema na strani, pošto je ova ekipa na osamnaest odigranih mečeva doživela čak dvanaest poraza, uz tri trijumfa i isto toliko remija.
Sjajno Vest Hem ove sezone igra u Ligi konferencija, a najbolji pokazatelj za to je što je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u veliko finale, gde će odmeriti snage sa italijanskom Fiorentinom, i sva je prilika da se radi o dva tima sličnog kvaliteta.
Inače, poznato je da tim koji dođe do trofeja u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju stiče pravo nastupa u Ligi Evrope, što bi svakako bio veliki uspeh za Čekićare, koji, ponavljamo još jednom nisu blistali u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige.
Za kraj, vrlo je moguće da Dejvid Mojes malo promeša karte za meč poslednjeg kola pošto njegova ekipa nema takmičarskog motiva osim prestiža, a svakako ovaj stručnjak neće moći da računa na povređenog Skamaku, dok je Emerson pod znakom pitanja.

Naš predlog

Lester prosto mora da ide na trijumf na ovom meču jer Lisicama samo pobeda garantuje kakvu takvu šansu da mogu da opstanu u Premijer ligi, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Sigurno je da domaća ekipa od prvog minuta mora da krene ofanzivno ka golu Čekićara zbog čega vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.90.

Za kraj, sva je prilika da će domaćin postići makar dva pogotka na ovom susretu, za šta je Meridianbet odredio kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.