Derbi dana: Juventus – Milan: Stara dama u depresiji, Milan koristi šansu!

U nedelju nas očekuje zaista pregršt zanimljivih mečeva, a derbi dana, a ujedno i najveći derbi italijanskog fudbala se igra u Torinu, gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Milan.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Košmarna sezona za Bjankonere!

Pre početka šampionata su očekivanja italijanske javnosti od Juventusa bila ogromna, pošto je Stara dama posle dosta vremena odradila jedan pakleno dobar prelazni rok.
Ipak, od samog starta nešto nije štimalo, a sve je počelo sa povredom Pola Pogbe i Kjeze da bi mu se kasnije pridružili i Vlahović, Di Marija i Bonući.
Taman kada je Juve krenuo da pruža dobre partije usledila je kazna italijanskog Saveza, koja je kasnije ublažena, ali je pre samo desetak dana klub iz Torina ponovo kažnjen, ovog puta oduzimanjem deset bodova, ali i pored svega toga Bjankoneri još uvek imaju dobru šansu da se nađu makar u Ligi Evrope.
Naime, u ovom trenutku se Stara dama nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na petoplasiranu Atalantu i samo bod manjka od šestoplasirane Rome, ali i meč manje, pa bi Juvents ukoliko pobedi na ovom meču protiv Milana držao sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu Evrope, ali ne samo to.
Četa Masimilijana Alegrija bi se približila četvrtoplasiranom Milanu na samo dva boda zaostatka, i o poslednjem putniku u Ligu šampiona, bi odlučivalo poslednje kolo.
Sve bi bilo drugačije da Juventus u prošlom kolu nije doživeo pravu blamažu na gostovanju kod Empolija, kada je bilo čak 4:1 za domaćina.
Inače, na domaćem terenu je višestruski šampion Italije do sada odigrao osamnaest mečeva i ostvario trinaest trijumfa, tri remija i samo dva poraza, što Staru damu trenutno čini najboljom domaćom ekipom u Seriji A.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1, što je na kraju bilo dovoljno za treće mesto na tabeli.
Stara dama je morala da se zadovolji sa plasmanom u šesnaestinu finala Liga Evrope, i dosta dobro je italijanski predstavnik gurao u ovom takmičenju, ali je u polufinalu naišao na špansku Sevilju koja je rekorder po broju osvojenih trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Prvi meč u Torinu je završen rezultatom 1:1, a isti rezultat je bio i u revanšu u Andaluziji, ali su Berberini slavili u produžecima i stigli do svog novog finala u Ligi Evrope, gde će odmeriti snage sa Romom.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Masimilijano Alegri za ovaj duel neće moći da računa na Bonućija, De Šilja, Fađolija, Pogbu i Žorža, dok je Dušan Vlahović pod znakom pitanja.

Milan: Bod donosi plasman u Ligu šampiona!

Za razliku od Juventusa koji je odradio fenomenalan prelazni rok, utisak je da je baš to bio najveći problem Milana, iako su u klub stigli fudbaleri poput De Katelara, Origija, Desta, međutim, niti jedan od pomenute trojice nije zadovoljio i nije iznenađenje što su Rosoneri dosta rano ispali iz šampionske trke, iako je poznato da je četa Stefana Piolija prošle sezone osvojila Skudeto.
Ne samo da tim sa San Sira ove sezone nije bio konkurentan za Skudeto, već će svi navijači ovog kluba možda i do poslednjeg kola morati da brinu za plasman u Ligu šampiona, pošto se u ovom trenutku nekadašnji šampion Evrope nalazi na četvrtom mestu na tabeli, ruku na srce uz tri boda viška u odnosu na Atalantu, koja ima i meč više, nakon sinoćnjeg poraza od Intera na Đuzepe Meaci.
U prošlom kolu je nakon nekoliko ne baš dobrih mečeva Milan konačno odigrao jedan dosta dobar duel i bez većih problema slavio na svom terenu protiv Sampdorije, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Ipak, pre toga je tim koji sa klupe predvodi Stefano Pioli odigrao katastrofalan meč na gostovanju kod Specije i doživeo poraz rezultatom 2:0.
Na gostovanjima je do sada prošlogodišnji šampion Italije odigrao osamnaest mečeva i ostvario po šest trijumfa, poraza i remija, što Rosonere čini tek devetom najboljom gostujućom ekipom u Seriji A, pa je jasno šta je bio glavni problem Milana ove sezone.
Zanimljivo je da je tim sa San Sira poslednji trijumf na strani ostvario pre skoro dva meseca, kada je ova ekipa na stadionu “Diego Armando Maradona” demolirala Napoli sa 0:4.
Inače, dosta dobro je Milan ove sezone igrao u Ligi šampiona, pa slobodno možemo govoriti i o velikom povratku Rosonera na najveći nivo evropskog fudbala.
U grupnoj fazi je italijanski predstavnik zauzeo drugo mesto na tabeli iza prvoplasiranog Čelsija koji je i naneo jedina dva poraza Milanu u takmičenju po grupama.
U žrebu za osminu finala Milan je naleteo na Totenhem, i četa Stefana Piolija je uspela da dođe do plasmana u narednu fazu, pošto je na San Siru bilo 1:0, dok u Londonu nije bilo pogodaka.
U četvrtfinalu je nekadašnji šampion Evrope odmerio snage sa Napolijem i eliminisao novog šampiona Serije A, dosta lakše nego što se to očekivalo.
Nažalost, koban po Rosonere u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju bio je gradski rival Inter koji je slavio u oba meča i potpuno zasluženo stigao do finala i meča sa Mančester Sitijem.
Za kraj, Stefano Pioli za ovaj veoma važan meč protiv Juventusa neće moći da računa na Benasera i Ibrahimovića, dok je Florenci pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, u pitanju je najveći derbi italijanskog fudbala, i zaista je teško prognozirati favorita ovde, a mišljenja smo da nam ovaj susret u Torinu neće doneti previše pogodaka pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.74.

Milanu je dovoljan samo jedan osvojen bod na ovom gostovanju kako bi ova ekipa došla do novog plasmana u Ligu šampiona, a mišljenja smo da Rosoneri svakako neće izgubiti ovaj susret protiv u poslendnje vreme indisponiranog Juventusa, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Za kraj, dosta puta se u prethodnih par godina u međusobnim mečevima između Juventusa i Milana dešavalo da na kraju ne bude pobednika, a to bi vrlo lako slučaj mogao da bude i večeras pa vam preporučujemo da odigrate X uz fantastičnu kvotu 3.40 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.