Tip dana: Bazel – Grashopers: Ulog je peto mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije!

U ponedeljak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i mečeve poslednjeg kola švajcarskog šampionata.
Veoma zanimljiva je borba za petu poziciju na tabeli koja je ujedno i poslednja koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, pa smo za vas ovog puta analizirali duel između Bazela i Grashopersa, koji pre ovog kola imaju isti broj bodova, koliko između ostalog ima i Cirih, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pregršt uzbuđenja u poslednjem kolu.
Početak ovog susreta kao i svih ostalih mečeva ovog kola je zakazan za 16 časova i 30 minuta.

Bazel: Sjajne partije u Evropi, slabe u prvenstvu!

Mora se priznati da smo od Bazela očekivali dosta više u ovogodišnjem izdanju švajcarske Superlige, pošto je trenutno situacija takva da se nekadašnji šampion Švajcarske na kolo pre kraja nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Grashopers i sedmoplasirani Cirih.
Poznato je inače da je to peto mesto ujedno i poslednje koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, a kada smo već kod ove pozicije treba napomenuti da je švajcarski predstavik ove sezone igrao sjajno u trećem po kvalitetu evropskom klupsko takmičenju o čemu verovatno i najbolje govori podatak da je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla čak do polufinala.
Čak, u prvom polufinalnom susretu je Bazel slavio na gostovanju kod favorizovane Fiorentine, ali je u revanšu Viola bila bolja i posle produžetaka i gola Baraka u finišu drugog nastavka došla do plasmana u veliko finale.
Možda su sjajne partije u Ligi konferencije i razlog za nešto slabije partije u švajcarskom prvenstvu, pošto je nekadašnji šampion ove zemlje na poslednja četiri susreta bez trijumfa, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva remija i doživela dva poraza.
U prošlom kolu je Bazel u jednom spektakularnom susretu remizirao na gostovanju kod Serveta, a na tom meču smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je petoplasirani tim na tabeli odigrao sedamnaest mečeva na strani i ostvario samo pet trijumfa, čak osam remija, ali i četiri poraza.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Bazela i Grashopersa je odigran početkom februara kada je Grashopers na svom stadionu slavio sa 1:0.

Grashopers: Može li ovaj tim do pete pozicije?

Grashopers je do sad čak 27 puta osvajao naslov prvaka u Švacarskoj, što ovaj tim čini rekorderom po broju osvojenih titula.
Ruku na srce, prošla sezona je bila za zaborav, pošto je nekadašnji šampion Švajcarske na kraju završio na osmom mestu na tabeli.
Primarni cilj pre početka šampionata je bio borba za plasman u neko od evropskih takmičenja ali svakako da je malo ko očekivao da će se Grashopers do poslednjeg kola boriti za plasman u Ligu konferencije, i treba biti realan pa priznati da ova ekipa nema velike šanse da dođe do te pete pozicije, pogotovu što se u poslednjem kolu sastaje sa Bazelom, koji je barem na papiru daleko kvalitetnija ekipa.
Do sada je Grashopers odigrao 35 mečeva u najkvalitetnijem rangu švajcarskog fudbala i ostvario dvanaest trijumfa osam remija i čak petnaest poraza što je zaista previše za ekipu koja se bori za Evropu.
U poslednje vreme Grashopers nikako da uđe u pobednički ritam pa je tako ova ekipa na pet poslednjih susreta ostvarila samo jedan trijumf, čak tri poraza uz jedan remi i to u prošlom kolu na domaćem terenu protiv osmoplasiranog Sent Galena kada je bilo 2:2.
Ni pre toga se nekadašnji šampion Švajcarske nije proslavio pošto je na gostovanju kod Ciriha poražen rezultatom 2:1.
Na strani je do sada tim koji sa klupe predvodi Đorđo Kontini odigrao sedamnaest mečeva i ima ozbiljne probleme na gostujućim terenima pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila samo tri trijumfa, pet remija uz čak devet poraza.
Za kraj, na pet poslednjih međusobnih susreta između Bazela i Grashopersa, rekorder po broju osvojenih titula u švajcarskom šampionatu je slavio dva puta, Bazel je dva puta bio bolji, a jedan meč je završen bez pobednika.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da Bazel ima dosta više iskustva kada su u pitanju ovakvi mečevi zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.76.

Iako je ulog ogroman, sigurno je da nas očekuje jedan meč sa velikim brojem golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Za kraj, ukoliko želi da dođe do pete pozicije Bazel mora da krene napadački od prvog minuta susreta, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.