Tip dana: Sevilja – Roma: Sevilja za sedmu titulu, Murinjo opet za evropski trofej!

U sredu je na programu dosta zanimljivih mečeva, a ovaj dan nam donosi i finale Liga Evrope koje će ove godine biti odigrano u Budimpešti, gde će snage odmeriti Sevilja i Roma.
Biće ovo lepa prilika da Andalužani dođu do svog sedmog trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, ali i da Roma, nakon prošlosezonskog prvog evro-trofeja dođe i do drugog.
Početak susreta na Puškaš Areni je zakazan za 21h.

Sevilja: Andalužani jure sedmi trofej u Ligi Evrope!

Prošlu sezonu je Sevilja završila na četvrtom mestu na tabeli čime je naravno i ispunjen primarni cilj, a a to je plasman u Ligu šampiona.
Ipak, malo ko je mogao da pretpostavi da će Andalužani imati onoliko problema na startu ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pa je cenu loših rezultata platio Đulijen Lopategi, koji je ne tako davno ovom timu doneo trofej u Ligi Evrope, nakon trijumfa nad Interom.
Njega je na klupi nasledio Horhe Sampaoli, međutim, ni tu nije bilo nekog preteranog boljitka, pošto su Berberini ostali u donjem delu tabele, pa je usledio otkaz, a ovog puta se uprava Andalužana mimo svih očekivanja odlučila za Hose Luisa Mendilibara i utisak je da je to bio pun pogodak.
Iskusni stručnjak je za veoma kratko vreme uspeo da probudi fudbalere Sevilje, koja je veoma brzo uspela da dođe do sredine tabele i situacije da se bori za sedmo mesto.
U ovom trenutku je situacija takva da se tim sa Sančez Pichuana nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Osasunu, a to sedmo mesto donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Nakon jedne izuzetno dobre serije rezultata, četa trenera Mendilibara je u prošlom kolu u velikom derbiju španskog fudbala poražena na svom stadionu od Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Na pet poslednjih mečeva u prvenstvu Sevilja je ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i taj pomenuti poraz od Madriđana.
Nažalost španski predstavnik je eliminisan već u grupnoj fazi Lige šampiona, nakon što je u konkurenciji Mančester Sitija, Borusije iz Dortmunda i Kopenhagena zauzeo treće mesto na tabeli i morala se Sevilja zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
U šesnaestini finala je španski predstavnik naišao na PSV, koji je eliminisan ukupnim rezultatom 3:2, da bi u osmini finala Sevilja bila bolja i od Fenerbahčea, ukupnim rezultatom 2:1, a ono što je zanimljivo je da višestruki osvajač Liga Evrope oba puta slavio na svom terenu, ali i doživeo oba poraza na strani.
Usledio je duel protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu koji je završen bez pobednika (2:2), dok je u revanšu Sevilja demolirala engleskog predstavnika sa 3:0, i tako jasno istakla kandidaturu za novi trofej u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
U prvom polufinalnom susretu na gostovanju kod Juventusa, Andalužani su remizirali (1:1), uz podatak da su puleni trenera Mendilibara primili izjednačujući pogodak u sedmom minutu sudijske nadoknade. Usledio je revanš na Sančez Pichuanu koji je završen istim rezultatom, ali je španski predstavnik do prolaska u veliko finale stigao nakon gola Lamele u produžecima, što je bio povod za veliko slavlje u Andaluziji.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Hose Luis Mendilibar neće moći da računa na Akunju, Koronu i Geja.

Roma: Vučica je sve podredila Ligi Evrope!

Posle duže vremena, jedan italijanski tim je prošle godine došao do pehara u evropskom takmičenju, a to je učinila Roma koja je ujedno i prvi osvajač novoformirane Lige Konferencija, što je zanimljivo bio prvi evropski trofej za klub iz prestonice Italije.
U finalu je Vučica savladala holandski Fejnord, a svakako da je najzaslužniji čovek za to Žoze Murinjo, koji je prošlog leta neočekivano stigao u Romu.
Trijumf u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Rimljanima doneo direktan plasman u Ligu Evrope, mada bi Roma i bez toga došla do plasmana u ovo takmičenje, pošto su šampionat završili na šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedmoplasiranu Fiorentinu.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, dugo su Rimljani bili na poziciji koja vodi u elitno takmičenje, međutim kako je sezona odmicala četa Žozea Murinja je nekako sve podredila trijumfu u Ligi Evrope, pa otuda i poprilično slabe partije u finišu šampionata, pošto se trenutno Roma nalazi na šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedmoplasirani Juventus.
U prošlom kolu je Roma odigrala još jedan jako loš meč, pošto je ova ekipa na gostovanju kod Fiorentine poražena rezultatom 2:1, iako je sve do 85. minuta susreta na semaforu stojalo 0:1.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala četa Žozea Murinja je bez trijumfa, a u tom periodu je šestoplasirani tim na tabeli tri puta remizirao uz dva poraza.
Vučica se ove sezone dosta dobro pokazala u drugom po kvalitetu evropskog klupskog takmičenju, i upravo preko Liga Evrope Rimljani mogu tražiti put do elitnog takmičenja, što i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.
Uz dosta muke je Roma na kraju uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu i to nakon trijumfa u poslednjem kolu nad ekipom Ludogoreca, pa je italijanski predstavnik tako završio na drugom mestu u grupi iza prvoplasiranog Betisa.
U nokaut fazi su izabranici Žozea Murinja prvo eliminisali ove sezone odlični Salcburg u šesnastini finala, potom španski Real Sosijedad u osmini finala i najzad ponovo Fejnord, ovog puta u četvrtfinalu, što je između ostalog bila i repriza prošlogodišnjeg finala Lige konferencija, pa je italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč protiv Leverkuzena.
I tu je Roma još jednom uspela da odbrani domaći teren i slavi minimalnim rezultatom, dok u revanšu nije bilo pogodaka, a sve to zahvaljujući Murinjovoj prepoznatljivoj defanzivnoj varijanti, pa je Vučica došla do drugog uzastopnog finala u evropskim takmičenjima i prilike da se bori za svoj tek drugi evropski trofej.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Žoze Murinjo za finalni susret u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju neće moći da računa na Karsdorpa i Kumbulu, dok su pod znakom pitanja Dibala, Patrisio, Matić i Pelegrini.

Naš predlog

Ulog je ogroman, i zaista ovde ne treba očekivati previše pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.48.

Nakon šest osvojenih titula u Ligi Evrope, deluje da bi bilo možda i previše da Andalužani ponovo dođu do trofeja, a kao što smo već napomenuli, Roma je sve karte bacila na ovo takmičenje, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 2.90.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni da Rimljani neće doživeti poraz na ovom finalnom susretu, ali i da neće biti previše pogodaka, pa vam zato savetujemo da se opredelite za kombinaciju igara X2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.