Najava i analiza: Serija A, 38. kolo: Došlo vreme da se svode računi!

Od petka su na programu mečevi poslednjeg kola italijanske Serije A, a ostalo je još samo nekoliko nedoumica.
Naime, poznato je da je Napoli novi šampion, pored njega će u Ligu šampiona Lacio, Inter i Milan, u Seriju B će Sampdorija i Kremoneze, a ostaje da se vidi još ko će praviti društvo ovim ekipama u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala, ali i ko će u Ligu Evrope, a ko u Ligu konferencija.
Trenutno se na petoj poziciji nalazi Atalanta, iza nje je Roma, dok sedmo mesto drži Juventus i ako stvari ostanu ovakve i nakon poslednjeg kola Atalanta i Roma će u Ligu Evrope, a Stara dama u Ligu konferencija.
U borbi za opstanak je još zanimljivije, pošto Verona i Specija imaju isti broj bodova, a oba tima imaju neverovatno težak posao u poslednjem kolu pošto će Roma ugostiti Speciju, dok će ekipa iz grada ljubavi gostovati na San Siru kod Milana, koji ruku na srce nema takmičarskog motiva u poslednjem kolu.
Inače, poslednje kolo prvenstva nam ne donosi neki veći derbi, i mišljenja smo da će najinteresantnije biti upravo na ovim mečevima koje smo malopre napomenuli.

Sasuolo – Fiorentina – 3+ @ 1.53 u Meridianbet

Prvi susret poslednjeg kola italijanske Serije A se igra u Ređo Emiliji gde će snage odmeriti Sasuolo i Fiorentina.
Svakako je najbitnije da je Sasuolo opstao u ligi, pošto je ova ekipa katastrofalno započela šampionat, a ostalo je za zaborav.
U prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari remizirali na gostovanju kod Sampdorije, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče Fiorentine, Violu sledeće sedmice očekuje finale Lige konferencija i sigurno je da je to prioritet svih prioriteta, pošto trijumf na tom susretu timu sa stadiona Artemio Franki donosi plasman u Ligu Evrope.
Vrlo lako se može dogoditi da treneri obeju ekipa izvedu malo izmenjene sastave, pa treba očekivati dosta golova, a kvota za 3+ u Meridianu je 1.53.

Torino – Inter – GG @ 1.73 u Maxbet

Torino će ovu sezonu po starom dobrom običaju završiti na sredini tabele, pošto se trenutno popularni Bikovi nalaze na osmoj poziciji uz šest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Juventus.
U poslednje vreme izabranici Ivana Jurića igraju sjajno u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva bez poraza a u tom periodu je Torino ostvario tri trijumfa uz dva remija.
U prošlom kolu je u gostima savladana Specija sa više nego ubedljivih 0:4, iako su domaćinu bodovi bili preko potrebni.
Inter je sjajno finiširao šampionat i na kraju potpuno zasluženo došao do plasmana u Ligu šampiona, a ne treba zaboraviti i da su Neroazuri došli do trofeja u Kupu, nakon pobede nad Fiorentinom.
U prošlom kolu je u jednom sjajnom meču savladana Atalanta, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Tipujemo da će i jedna i druga postići makar po jedan pogodak, pa je preporuka GG uz kvotu 1.73 u Maxbetu.

Kremoneze – Salernitana – 1 @ 2.75 u CircusBet

Nažalost, Kremoneze ćemo naredne sezone gledati u Seriji B, i to potpuno zasluženo. Naravno, treba istaći da je tim iz Kremone u drugom delu šampionata pružao dobre partije, ali tada je već bilo prekasno da se uhvati rezultatski priključak.
U prošlom kolu je ekipa iz Kremone odigrala još jedan dosta dobar meč, ovog puta na gostovanju kod Lacija, a taj duel u prestonici Italije je završen rezultatom 3:2, uz konstataciju da je Lacio do pobede došao golom u finišu susreta.
Salernitana je ponovo obezbedila opstanak u Seriji A, ovog puta dosta lakše nego prošle sezone, a u prošlom kolu su izabranici Paula Souse slavili na svom stadionu protiv Udinezea, kada je bilo 3:2.
Sigurno je da će Kremoneze dati sve od sebe da se pobedom oprosti od Serije A, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.75 u CircusBetu.

Empoli – Lacio – 1X @ 1.80 u Mozzartbet

Empoli je imao dosta problema većim delom prvenstva, međutim, kada je to bilo najpotrebnije ova ekipa je odigrala fenomenalno u finišu šampionata, pa ćemo tim iz Toskane i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Verone i to nakon pogotka postignutog u poslednjim trenucima susreta, što bi vrlo verovatno domaću ekipu moglo da košta i selidbe u niži rang.
Lacio je sa druge strane isto u finišu susreta došao do trijumfa na svom terenu protiv Kremonezea, a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 3:2, što bi vrlo verovatno moglo da bude dovoljno i za overu druge pozicije na tabeli.
Empoli je poznat kao ekipa koja igra fantastično na domaćem terenu, dok Lacio neće imati previše takmičarskog motiva na ovom susretu i vrlo verovatno će Sari izvesti nešto izmenjen sastav pa savetujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.80 u Mozzartu.

Napoli – Sampdorija – 3+ @ 1.42 u Meridianbet

Ne treba ni pominjati koliko je Napoli igrao dobro ove sezone o čemu naravno najbolje govori i osvojen Skudeto, međutim, ono što je veoma interesantno je da Lučano Spaleti sledeće sezone neće sedeti na klupi tima iz Napulja.
Inače, u prošlom kolu je novi šampion Serije A u jednom poprilično dobrom meču remizirao na gostovanju kod Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 2:2
Sa druge strane, Sampdorija je igrala jako loše čitavim tokom šampionata i na kraju su izabranici Dejana Stankovića potpuno zasluženo došli do selidbe u niži rang.
U prošlom kolu su Đenovljani ruku na srce odigrali jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv Sasuola, koji je na kraju završen rezultatom 2:2.
Sva je prilika da nas i u Napulju očekuje dosta pogodaka, pa predlažemo igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.

Milan – Verona – X2 @ 2.00 u Mozzartbet

Teško je bilo očekivati da Milan ponovi prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa došla do Skudeta, međutim, iz ove perspektive gledano deluje da će navijači Rosonera ipak biti i više nego zadovoljni, pošto je njihova omiljena ekipa izborila novi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj pre početka šampionata.
To je i definitivno bilo poznato nakon trijumfa u prošlom kolu na gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 0:1, što je bio peti uzastopni meč protiv Juvea koji Milan nije izgubio.
Verona je u prošlom kolu imala veliku priliku na svom terenu da praktično obezbedi opstanak u društvu najboljih, međutim, da tako ne bude pobrinuo se Empoli koji je stigao do izjednačenja u poslednjim trenucima utakmice.
Ipak, Milan nema takmičarskog motiva za ovaj duel a gosti iz grada ljubavi moraju da idu na sve ili ništa, pa vam hrabro predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila sjajnu kvotu 2.00.

Roma – Specija – 1 @ 2.05 u Maxbet

Nažalost, Roma nije uspela da dođe do trofeja u Ligi Evrope, pošto u Rimljani u velikom finalu poraženi u Budimpešti od Sevilje i to nakon slabije izvođenja jedanaesteraca.
Velika šteta pošto je Žoze Murinjo sve karte bacio na osvajanje Liga Evrope, koje bi pored trofeja donelo i direktan plasman u Ligu šampiona.
Inače, u poslednjem kolu Serije A, Vučica je poražena na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel u Firenci je završen rezultatom 2:1.
Specija ne sme da doživi poraz na ovom duelu jer bi to vrlo verovatno moglo da znači i selidbu u niži rang, međutim, kada se sve sabere i oduzme, možda je utisak da tim iz Ligurije i ne zaslužuje naredne sezone da igra u društvu najboljih. U prošlom kolu je ova ekipa poražena od Torina na svom terenu a taj duel je završen rezultatom 0:4.
I pored moranja gostiju, deluje da će Roma slaviti na ovom susretu i overiti plasman u Ligu Evrope, a sve to kladionica Maxbet ceni sa kvotom 2.05.

Atalanta – Monca – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

Iako je Atalanta pružala fenomenalne partije u prvom delu šampionata, nažalost tim iz Bergama ponovo nećemo gledati u Ligi šampiona, ali nakon godine bez učešća u evropskim takmičenjima, sigurno da će sve navijače ovog tima zadovoljiti i Liga Evrope.
U ovom trenutku se Boginja nalazi na petom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na sedmoplasirani Juventus, pa će Atalanti po svemu sudeći za overu pete ili šeste pozicije, biti potreban trijumf u poslednjem kolu protiv Monce.
Debitant u društvu najboljih je ostavio izuzetno dobar utisak ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je i tabela, koja nam pokazuje da se ova ekipa nalazi na desetoj poziciji.
Nakon dosta vremena, Monca je u prošlom kolu poražena na svom terenu od Lećea, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Atalanta mora da ide na sva tri boda, a pored toga, vrlo lako se može desiti da prisustvujemo pravoj goleadi pa preporučujemo igru 3+ uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Leće – Bolonja – GG @ 1.75 u Maxbet

Leće se čitavim tokom šampionata dosta mučio, ali je na kraju ova ekipa ipak uspela da dođe do opstanka u društvu najboljih i to nakon trijumfa u poslednjem kolu na gostovanju kod Monce, a sve to nakon pogotka iz penala u poslednjim trenucima susreta.
Da stvari budu još bolje, petnaestak minuta pre toga je domaćin propustio da realizuje jedanaesterac, pa je nakon poslednjeg sudijsko zvižduka usledilo veliko slavlje fudbalera Lećea.
U goste im stiže Bolonja iza koje je jedna poprilično dobra sezona a ono što je bez ikakve sumnje najbitnije je da se opstanak ni u jednom trenutku i nije dovodio u pitanje.
U prošlom kolu su izabranici Tijaga Mote odigrali jedan sjajan meč na svom terenu protiv Napolija koji je završen rezultatom 2:2.
Vrlo lako se može dogoditi da na ovom duelu vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.75 u Maxbetu.

Udineze – Juventus – 2 @ 2.01 u CircusBet

Udineze je fenomenalno startovao sezonu, i sigurno se svi sećate da su Zebre u prvih nekoliko kola bile na deobi prvog mesta na tabeli. Međutim, kako je vreme teklo tako je i ova ekipa igrala sve slabije, pa je u ovom trenutku situacija takva da se ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli.
U poslednja tri kola je Udineze doživeo isto toliko poraza, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa poražena na gostovanju kod Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Juventus je u prošlom kolu i definitivno ostao bez šanse da se bori za plasman u Ligu šampiona, pošto se Stara dama nalazi na sedmoj poziciji na tabeli, i najverovatnije ćemo ekipu iz Torina gledati u Ligi konferencija naredne sezone.
U prošlom kolu je četa Masimilijana Alegrija poražena na svom stadionu od Milana u najvećem derbiju italijanskog fudbala, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Ipak, ukoliko Roma ili Atalanta kiksnu a Juve pobedi, klub iz Torina će igrati u Ligi Evrope naredne sezone, pa zato i preporučujemo 2 uz kvotu 2.01 u CircusBetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.