Tiket dana (utorak, 06.06.2023)

Do kraja narednog vikenda imaćemo utakmice baraža za opstanak, ulazak u viši rang ili plasman u evropske kupove. Naredne sdmice posvećujemo se reprezentacijama koje igraju kvalifikacije za EURO, a posle sledi ona prava letnja pauza. Kvote i granice važile su u momentu pisanja tiketa.

Termalica – Stal -1 @ 1.95 u MaxBet

Veoma uzbudljivo je bilo u poslednjem kolu poljske druge lige. Prvo mesto je još ranije obezbedio tim LKS-a iz Lođa, a Ruhu je bila potrebna pobeda da postanu drugi putnik u elitu. Na kraju su uspeli da slave iako celu polusezonu kao domaćini igraju na tuđem stadionu, u Gljivicama. Dakle, LKS i Ruh su direktno u eliti, a za treće mesto bore se četiri tima koja su zauzela pozicije od treće do šeste. Treća je Termalica koja je u poslednjem kolu slavila protiv Arke iz Gdinje u finišu i tako rivala izbacila iz plej-ofa. Tako će rival Termalici u polufinalu biti šestoplasirani tim lige, a to je ekipa Stala koja je u poslednjem kolu slavila protiv SKRA sa 2:1. U drugom polufinalu je slavla Visla iz Krakova i petoplasirane Niepolomice. Očekuje se finale plej-ofa između Visle i Termalice, ali pre toga favoriti treba da opravdaju taj status. Verujemo da će Termalica, kojoj je direktan plasman pobegao za samo bod, slaviti u ovom meču pa vam predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.95 u kladionici MaxBet

Almere – Emen – 2 @ 2.80 u MaxBet

U finalu holandskog plej-ofa za popunjavanje poslednjeg mesta u Erediviziji za narednu sezonu sastaju se Almere i Emen. Domaćin iz Almerea je imao teži put, oni su u Erstediviziji zauzeli treće mesto, ali sa čak 15 bodova manje od drugoplasiranog tima. U elitu su direktno ušli Herakles i Cvole, a Almere je krenuo u bitku za tu treću poziciju. Prvo su izbacili tim Ajndhovena, uz poraz od 0:1 na strani i trijumf sa 3:1 na domaćem terenu nakon produžetaka, a onda je na red došao Venlo. Protiv ekipe sa nemačke granice Almere je odigrao nerešeno u gostima 1:1, ali je na svom stadionu slavio sa 2:1, ponovo nakon produžetaka. Poslednji korak b iće i najteži, Emen je bio 16. u prvoj ligi, preskočio je prvi krug baraža, a u drugom je bio više nego siguran protiv ekipe Brede, pobedivši dva puta, 2:1 u Bredi i 2:0 na svom terenu. Svakako je Emen favorit i protiv Almerea, i verujemo da će pokuašti već u prvom meču da reši sve dileme. Revanš je na programu u nedelju 11. juna. Za dvojku se dobija kvota 2.80 u kladionici MaxBet.

Lozana Ouši – Sion – 1 @ 2.00 u MaxBet

I u švajcarskoj elitnoj ligi ostalo je jedno upražnjeno mesto. Naredne sezone Super liga se širi za dve ekipe, pa su već direktan plasman izborile dve prvoplasirane iz Čelendž lige. To su Iverdon i Lozana, a velika je pansa da ovaj grad ima dva prvoligaša pošto je Lozana Ouši blizu ukupnog trijumfa nad Sionom, poslednjeplasiranim timom iz Super lige. Lozana Ouši je imala samo bod manje od Lozane nakon ligaškog dela Čelendž Lige, ali je u prvom meču baraža slavila kao gost u Sionu sa 2:0. To samo potvrđuje dobru formu ovog tima, kao i katastrofalnu formu Siona iz završnice prvenstva. Sion je osam puta izgubio u poslednjih devet mečeva, a samo su jednom uspeli da uzmu bod. Mali su im izgledi da nadoknade dva gola minusa iz prvog meča, a očekujemo da Lozana Ouši još jednom pobedi i proslavi svoj premijerni plasman u elitu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 10.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.