Meč dana: Levante – Alaves: Ko će u La Ligu?

Pored kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, u subotu nas očekuje i finale baraža za ulazak u najkvalitetniji rang španskog fudbala u kom će snage odmeriti Levante i Alaves.
Prvi meč između ova dva tima koji je odigran u Baskiji je završen bez pogodaka, a revanš u Valensiji je na programu u 21h.

Levante: Domaćin drži sve u svojim rukama!

Malo ko se nadao da će fudbaleri Levantea prošle sezone ispasti iz najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, ipak to se desilo, a ne možemo reći da to tim iz Valensije nije zaslužio, pošto je od samog starta ova ekipa igrala zaista loše.
U poslednjem delu prvenstva je Levante odigrao dosta bolje nego u većem delu prvenstva, međutim, tada je već bilo prekasno, a sudbinu ove simpatične ekipe je zapečatio Real Madrid koji je na svom terenu slavio sa više nego ubedljivih 6:0.
Svakako, primarni cilj tima iz Valensije koji je godinama unazad pružao dosta dobre partije u La Ligi, bio je ekspresni povratak u najkvalitetniji rang španskog fudbala i kako sada stvari stoje, veoma smo blizu tog scenarija.
Krenimo redom. Regularni tok šampionata je četa Havijera Kaljehe završila na trećem mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Las Palmas, a poznato je da na kraju regularnog dela prvenstva dve najbolje prvoplasirane ekipe stiču pravo igranja u La Ligi naredne sezone.
Presudio je međusobni skor, a kako su oba meča završena nerešeno, presudilo je to što je Las Palmas u svom remiju u gostima kod Levantea postigao pogodak, u duelu koji je završen rezultatom 1:1.
Svakako, to nije nimalo uticalo na ekipu iz Valensije koja igra sjajno u baražu. U polufinalu je ovaj tim naišao na Albasete i bez većih problema nakon duple pobede došao do plasmana u veliko finale.
U prvom duelu su izabranici trenera Kaljehe slavili sa 1:3, iako je Albasete zanimljivo prvi došao do vođstva, što je očigledno samo razljutilo fudbalere dojučerašnjeg prvoligaša.
U revanšu se pitanje pobednika niti jedne sekunde nije postavljalo u pitanje, a da će Levante izboriti plasman u finale baraža bilo je jasno već u 40. minutu susreta kada je ovaj tim vodio sa 2:0. Do kraja je ekipa iz Valensije preko iskusnog Soldada u finišu susreta uspela da postigne još jedan pogodak za konačnih 3:0.
Kao što smo već napomenuli, prvi duel finala baraža između Alavesa i Levantea je završen bez pogodaka, pa je neminovno da četa Havijera Kaljehe drži apsolutno sve u svojim rukama po pitanju povratka u najkvalitetniji rang španskog fudbala.

Alaves: Baskijci nemaju šta da izgube!

Poput Levantea, i Alaves je prošle sezone igrao jako loše pa je na kraju ova ekipa potpuno zasluženo ispala u Segundu i to nakon nekoliko poprilično dobrih godina u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Na kraju je tim iz Baskije završio na poslednjem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na timove koji su bili u bezbednoj zoni, pa deluje zaista da se pitanje selidbe u niži rang ni u jednom trenutku i nije dovodilo u pitanje.
Naravno, ne treba ni pominjati da je primarni cilj i ove ekipe bio ekspresni povratak u La Ligu, gde ruku na srce Alavesu i jeste mesto, a do konačnog cilja, ostao je još samo jedan korak, a to je savladati Levante na njegovom terenu, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.
Regularni deo šampionata izabranici Luis Garsije Plaze su završili na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Las Palmas koji je na kraju izborio direktan plasman u La Ligu.
Da stvari budu zanimljivije, Alaves je u poslednjem kolu upravo gostovao kod ove ekipe i bila je to lepa prilika za tim iz Baskije da slavi na ovom gostovanju na Kanarskim ostrvima i samim tim dođe do druge pozicije, ali i ekspresnog povratka u društvu najboljih.
Taj duel je završen bez pogodaka, uz podatak da su gosti imali jedan šut u okvir više od svog rivala, ali je generalno taj susret prošao bez velikih šansi za postizanje pogotka, što je na kraju daleko više odgovaralo Las Palmasu.
U polufinalu baraža za promociju u La Ligi, tim iz Baskije je odmerio snage protiv nimalo naivnog Eibara, a prvi susret između dva dojučerašnja prvoligaša je završen pobedom Alavesa od 2:0.
Već u prvom minutu susreta preko Rebaka je domaćin stigao u vođstvo, a potvrda trijumfa desila se dva minuta pre isteka regularnog toka kada je pogodio Vilalibre, što je bio povod za veliko slavlje domaćih navijača. Revanš u Eibaru je završen bez pogodaka, pa je sve bilo spremno za veliko finale baraža i duel protiv Levantea.
Na tom meču je domaćin stvarao šanse, gosti su imali izglednije, a na kraju nije bilo pogodaka, pa će konačna odluka o poslednjem učesniku La Lige za sezonu 2023/24 pasti večeras u Valensiji.

Naš predlog

Po našem mišljenju je Levante već nakon regularnog toka šampionata morao da dođe do plasmana u La Ligu, međutim, kako se to nije tad dogodilo, poprilično smo sigurni da ovu priliku na svom terenu tim iz Valensije neće da propusti, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.

Naravno, ulog je ogroman i ne treba ovde zaista očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.46.

Za kraj, možda i idealna varijanta za ovo finale baraža je kombinacija igara 1X&0-2 uz sjajnu kvotu 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.